FANN Biosuodatin on tehokas ja helppo ratkaisu jätevesien puhdistukseen

Päivämäärä: 31.5.2021

FANN Biosuodatin on tehokas ja helppo ratkaisu jätevesien puhdistukseen. Lisäksi se sopii erilaisille tonteille, eikä vaadi jatkuvaa ylläpitoa.

Etsitkö helppoa ratkaisua jätevesien puhdistukseen? FANN Biosuodatin on tehokas ratkaisu, jonka pienikokoinen IN-DRÄN moduulitekniikka tarjoaa korkean puhdistustehon.

”Biosuodatin hyödyntää jo vuonna 1978 käyttöön otettua IN-DRÄN-moduulitekniikkaa, joten kokemusta ja varmuutta sen toimivuudesta on jo yli 40 vuoden ajalta. Aikaa kestäneeseen toimintaperiaatteeseen perustuvaa ratkaisua on paranneltu vuosien saatossa, ja kyseessä onkin Pohjoismaiden ostetuin pienpuhdistamo”, kertoo FANN Ympäristötekniikan Pyry Lehtonen.

FANN Biosuodatinjärjestelmä koostuu biosuodattimesta ja selkeytyssäiliöstä. Järjestelmä uudistui 2020 keväällä. Puhdistamon ilmanvaihto kulkee nykyisin aktiivihiilisuodatuksen läpi mikä neutraloi hajut tehokkaasti. Voidaankin sanoa, että Biosuodatin on ainoana puhdistamona markkinoilla taatusti hajuton tämän uudistuksen myötä.

Helppo ja nopea asennus

Piharakennus Suomela Oy:n Juha Suomela luonnehtii FANNin pienpuhdistamoa herkkien alueiden järjestelmäksi, joka sopii hyvin lähellä vesistöä sijaitseville kiinteistöille.

”Siisti, nopea ja helppo”, Suomela tiivistää asennustyön näihin kolmeen sanaan.

Koska biosuodatin toimii suljettuna järjestelmänä, Suomela nostaa esiin tärkeän huomion myös pihan istutuksista.

”Jos tekee perinteisen suodatuskentän, tontilta pitää poistaa puustoa, ettei juuristo levittäydy järjestelmään. Koska biosuodatin on suljettu järjestelmä, istutusten juuristot eivät pääse sinne. Näin esimerkiksi pihan ja puutarhan omenapuita voidaan säästää”, huomauttaa Suomela.

Biosuodattimessa kaikki vesi kulkee järjestelmästä häiriöttömästi läpi, mistä seuraa hyvin korkea puhdistusteho.

Lue lisää FANN Pienpuhdistamoista

Sopii moniin eri kohteisiin

FANN Biosuodatin hyvä ratkaisu paitsi erilaisiin mökkiolosuhteisiin, myös viemäriverkostojen ulkopuolella sijaitseviin omakotitaloihin.

Jämsäläinen Jari Uosukainen tarvitsi järjestelmän jätevesien käsittelyyn haja-asutusalueen uudiskohteena valmistuvaan omakotitaloon.

”FANNin biosuodattimen valintaa puolsivat pieni tilan tarve ja järjestelmän huoltovapaus, Uosukainen kiteyttää. ”Tontille tulee kaupungin vesi, mutta ei kunnallista viemäriä, joten järjestelmä piti toteuttaa itse. Paikallinen urakoitsija suositteli FANNin biosuodatinta, jolle ei tarvitsisi rakentaa edes isoa kenttää.”

”Biosuodatin järjestelmä on osoittautunut juuri niin toimivaksi ja hyväksi kuin luvattiinkin. Säiliön tyhjennys on sovittu paikallisen jäteyrityksen kanssa tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa, joten sitäkään ei tarvitse erikseen murehtia”, Uosukainen kiittelee.

Helppokäyttöinen ja ympäristöystävällinen valinta

Helppokäyttöisyys on aina ollut yksi biosuodattimen johtoajatuksista, sillä sen asennus, käyttö ja tyhjennys on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

”Siksi puhuttelemme tuotteellamme heitä, jotka eivät halua jätevedenpuhdistuksesta harrastusta itselleen. Käyttäjiä tuotteelle löytyy entisestä Suomen presidentistä NHL-pelaajiin ja ihan vaan meihin Matti Meikäläisiin, Lehtonen kertoo.

FANN Biosuodatin on hyvä valinta ympäristötietoiselle kuluttajalle, sillä kaikki jätevesi menee biosuodattimen kautta, jonka mikrobiologinen vedenpuhdistus täyttää uimaveden laatuvaatimukset.

Jäteveden fosforipoistossa käytetään sisätiloissa järjestelmään annostelijapumpulla lisättävää saostusainetta, jonka riittävyydestä tulee huolehtia mahdollisimman korkean puhdistustason saavuttamiseksi. Tämä onkin ainoa kiinteistön omistajalta vaadittava huoltotoimenpide.

”FANN-järjestelmistä tehdään laajamittaista testausta. Suomessakin on kohteita jatkuvassa testissä ja saamme dataa tuotteen toimivuudesta. CE-testimme huipputulokset on todennettu myös kenttätesteissä, ja monille valmistajille ongelmaksi muodostunut typenpoistoteho on aivan omaa luokkaansa biosuodattimessa”, kertoo Lehtonen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alla olevan linkin kautta.

Referenssihankkeet Fann Ympäristötekniikka Oy

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Mäntsälä

Asiakaskertomus, Roslagen WC "Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi