Roslagen alipaine-WC

Päivämäärä: 7.6.2022

Roslagen alipaine-WC mahdollistaa vesivessan mukavuuden myös siellä, missä se ei ole perinteisellä tekniikalla mahdollista. Käymäläratkaisun ei tarvitse olla mökilläkään, jotain kummallista ja vaatia vierailijoille käyttökoulutuksen. Tämä vettä säästävä WC-järjestelmä käyttökokemukseltaan vastaa mahdollisimman hyvin perinteistä vesivessaa, mutta kuluttaa keskimäärin vain 0,5 litraa vettä huuhtelua kohden. Näin se pienentää vedenkulutusta ja syntyvän jäteveden määrää merkittävästi. Umpisäiliön täyttyminen hidastuu ja tyhjennysväli pitenee. Ei uusia tapoja vaan uutta tekniikkaa ja luontokin kiittää.

Roslagen alipaine WC soveltuu niin oman kodin kuin vapaa-ajan asunnon käymälratkaisuksi viemäriverkoston ulkopuolisilla alueilla. Järjestelmiä on ollut käytössä myös julkisissa tiloissa ja laskee tuntuvasti käyttökuluja näissäkin kohteissa. WC-vesi varastoidaan Roslagen-järjestelmässä umpisäiliöön. Peseytymis-, tiski- ja pesukonevedet eli harmaat vedet puolestaan johdetaan omaa viemäriään pitkin vaikkapa INDRÄN imeytyskenttään tai maasuodatukseen.

Käymäläjärjestelmä ei vaadi säännöllisiä huoltokäyntejä – ainoastaan säiliön tyhjennyksen sen täyttyessä. Säiliön tyhjennysväli on pitkä –  tyhjennyksen aika tulee 4000-5000 huuhtelun jälkeen Roslagen Huvila paketissa.

Roslagen-käymäläjärjestelmä on ympäristöystävällinen valinta. Täytä tarjouspyyntö klikkaamalla tästä.

Lataa Roslagen-järjestelmän rakennekuvat mitoilla.

Antibakteerinen pinnoite

Antibakteerinen pinnoitus tarjoaa optimaalisen hygieenisen suojan, koska bakteerien
kiinnittyminen pinnalle vähenee jopa 99%. Istuin on helppo puhdistaa ja sen kova, tiivis
ja steriili pinta kestää kemikaaleja sekä hankausta. Hygieenisen pinnoitteen vaikutus
perustuu BioCote®-teknologiaan, eli maaliin lisättyyn hopeafosfaattilasiin. Ominaisuuksiensa vuoksi samaa pinnoitetta käytetään paljon myös sairaaloissa, laboratorioissa ja tutkimuslaitoksissa.

Tekniikka ja ohjelmointi uudistui

Roslagen kokoonpano ja ohjelmointi Suomessa teki joukon parannuksia järjestelmän toiminnallisuuteen. Suurin osa Roslagen-järjestelmän tekniikasta sisältyy istuimeen ja on integroituna sen rungon sisälle. Imuajan ohjaus, huuhtelun säätö magneettiventtiilillä ja liitännät tehdään suoraan istuimeen. 

Näin käymäläjärjestelmä toimii

WC-järjestelmän toiminta perustuu alipaineeseen, mikä tarkoittaa, että jäte ja huuhteluvesi siirretään WC-istuimesta umpisäiliöön imemällä ilmaa WC-tilasta umpisäiliöön WC-istuimen ja viemäriputken kautta. Alipaine muodostetaan imuritekniikalla, joka sijaitsee säiliön päällä korotusputkessa. Roslagen-käymäläjärjestelmässä käyttävän tekniikan ansiosta käymäläjäte ei joudu kosketuksiin järjestelmän mekaanisten osien kanssa, mikä minimoi toimintahäiriöiden ja järjestelmän vaurioitumisen riskin.

Vesihuuhtelujärjestelmä koostuu vedensuodattimesta, magneettiventtiilistä, vesisuuttimista ja sulkuventtiilistä. WC:n yhteyteen voi asentaa myös pide-käsisuihkun ja sitä voi käyttää järjestelmässä normaalisti itsensä ja istuimenkin pesuun. Toki on pidettävä mielessä että säiliön täyttymiseen pidellä on isohko vaikutus kun järjestelmä on muuten äärimmäisen vähävetinen.

Roslagen-ratkaisuja asiakkaiden kertomana

Vapaa-ajan asunnollemme asennettiin vajaa neljä vuotta sitten Roslagenin alipainekäymälä jätevesijärjestelmän uusimisen yhteydessä. Käyttäjiä on talviaikaan 1-2 henkilöä ajoittain, kesäaikaan väkeä on säännöllisemmin ja enemmän. Tontilla peruskallio on melko pinnassa ja se asetti rajoituksia umpisäiliön koolle ja paikan valinnalle. Säiliön paikan valintaa helpotti se, että se voitiin sijoittaa ylemmäksi rakennukseen nähden ja koska alipainepumppu vetää huuhtelun yhteydessä WC:n viemäriputken tyhjäksi, ei putken jäätymisriskiä ole talvella. Laitteen käyttö on helppoa. Laite on hiukan äänekkäämpi kuin kerrostalon vesikäymälä, mutta ei häiritsevästi. Alipainekäymälän käyttämän pienen vesimäärän (n 0.5 l/huuhtelu) ansiosta 3000 litran säiliö tarvitsee meidän käytössämme tyhjennystä vain noin kerran vuodessa. Kaiken kaikkiaan, olen laitteeseen tyytyväinen.

-Juhani Rinne, Suomusjärvi

Lue kaikki asiakaskertomukset täältä!

Pienet käyttökustannukset

Roslagen-käymäläjärjestelmän kapasiteetti on 4 000 – 5 000 huuhtelua säiliön tyhjennysvälillä. Vedenkulutus on pienessä huuhtelussa noin 0,35 litraa ja suuressa noin 0,55litraa.

Laskennallinen vesimäärä 5 000 huuhtelua kohti on 2 500 litraa.

Sähkönkulutus 5 000 huuhtelua kohti on noin 50 kWh.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Fann verkkosivuilta, alla olevasta linkistä!

Lisää tuotteesta Roslagen WC- järjestelmä

Roslagen WC- järjestelmä

Alipaine-WC omakoti- ja vapaa-ajan kiinteistöille Roslagen WC-järjestelmän käyttö ei vaadi opettelua uusille tavoille. Se toimii aivan kuin normaali WC, ainoastaan tekniikka eroaa. Jokaisen huuhtelun yhteydessä viemäriputkisto tyhjenee täysin märkäimurin avulla, WC-vedet imeytyvät umpisäiliöön. Alipainetekniikan ansiosta veden kulutus vähenee huomattavasti ollen huuhtelua kohden ainoastaan noin 0,5 litraa. Tämä on erittäin pieni määrä verrattuna normaaliin säästeliäästi vettä käyttävään WC-istuimeen, jonka kulutus on 3 - 6 litraa per huuhtelu. Tuloksena on harvemmat umpisäiliön tyhjennysvälit, joka merkitsee kustannusten ja ympäristön säästöä.

Esitteet ja ohjeet

Esitteet ja ohjeet

Tutustu esitteisiin ja ohjeisiin.

Lue lisää

Ota yhteyttä
Esitteet ja ohjeet

Esitteet ja ohjeet

Tutustu esitteisiin ja ohjeisiin.

Lue lisää

Roslagen alipaine wc-järjestelmä (DWG)

Lue lisää

Roslagen alipaine wc-järjestelmä (PDF)

Lue lisää

Roslagen mökki 900 litran säiliöllä
Roslagen mökki 900 litran säiliöllä

Referenssihankkeet Rosla Finland Oy

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Mäntsälä

Asiakaskertomus, Roslagen WC "Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje