Mahdollisuus kesäaikaiseen viilennykseen yhä tärkeämpää kerrostaloasukkaille

Päivämäärä: 26.6.2019

Lähes jokainen kerrostaloasukas on kaivannut nykyiseen asuntoonsa mahdollisuutta kesäaikaiseen viilennykseen, ja miltei joka toinen aikoo huomioida viilennyksen seuraavaa asuntoa hankkiessaan, ilmenee Uponorin tekemästä tuoreesta selvityksestä.

Uponor ja Rakentaja.fi toteuttivat toukokuussa 2019 kerrostaloasukkaille suunnatun tutkimuksen, jossa selvitettiin muun muassa vastaajien käsityksiä viilennysratkaisuista sekä heidän kokemaansa tarvetta nykyisen ja mahdollisen seuraavan asuntonsa viilennykseen. Selvitykseen osallistui 446 vastaajaa ympäri Suomea.

Miltei kaikki selvitykseen vastanneista pitivät tärkeänä, että huoneiston voi kesäaikana viilentää ja lähes puolet kertoi huomioivansa viilennyksen seuraavaa asuntoa hankkiessaan. Vain kuusi prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, ettei tarvitse kotiinsa erillistä viilennystä.

– Nykyisten rakennusten energiatehokkuus ja jo pitkään trendinä olleet suuret ikkunat ovat johtaneet siihen, että monissa huoneistoissa on kesäaikaan tukalan kuuma. Tämä tulee selkeästi esiin myös tekemässämme selvityksessä: lähes kaikki vastaajat kertoivat kaivanneensa nykyiseen asuntoonsa mahdollisuutta viilennykseen, toteaa lattialämmityksen ja -viilennyksen tuoteryhmäpäällikkö Saija Nieminen Uponorilta.

Mahdollisuudesta asunnon viilennykseen on tullut entistä tärkeämpi kriteeri, kun ollaan harkitsemassa uuden asunnon hankintaa. Miltei joka toinen vastaajista aikoi huolehtia siitä, että heidän seuraavassa asunnossaan on otettu huomioon kesäaikainen viilennys.

Asunnosta, jossa viilennys on huomioitu, oltiin myös valmiita maksamaan enemmän. Liki puolet olisi valmis maksamaan 2 500–3 500 euroa ja joka kymmenes yli 3 500 euroa enemmän, mikäli asunnossa on otettu huomioon kesäaikainen viilennysmahdollisuus.

Yhä useammalle on tärkeää se, että viilennys toimii lämmityksen tavoin. Yli puolet vastaajista halusi, että viilennys on mahdollista saada tasaisesti kaikkiin huoneisiin, ja sitä voidaan säätää huonekohtaisesti kuten lämmitystäkin. Tärkeänä pidetään lisäksi sitä, että viilennys ei aiheuta vedontunnetta.

Lähes puolet vastaajista valitsisi mieluiten vesikiertoisen lattialämmityksen ja -viilennyksen harkitessaan asunnon ostoa.

– Vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys vastaa kerrostalorakentamisen ja asukkaiden kasvaviin vaatimuksiin yhdellä, helposti asennettavalla järjestelmällä. Kerrostaloon asennettavaan lattialämmitysjärjestelmään voidaan hyvin vähäisin kustannuksin lisätä lattiaviilennys, joka pitää lattian pintalämpötilan kesällä noin 21–23 asteessa ja huoneiston sisäilman nykyisten rakennusmääräysten vaatimissa rajoissa.

– Huonekohtaisen lämpötilan säädön mahdollistava lattialämmitys ja -viilennys on energiatehokas, kokonaistaloudellinen ratkaisu, joka varmistaa huoneistoihin tasaisen ja miellyttävän lämpötilan ympäri vuoden.

Lataa tutkimuksen yhteenveto tästä.

Lisätietoja:
Saija Nieminen, lattialämmityksen ja -viilennyksen tuoteryhmäpäällikkö, Uponor Suomi Oy, puh. 040 844 2472, [email protected]

 

Lisää tuotteesta Lattialämmitys- ja viilennys kerros- ja rivitaloissa

Lattialämmitys- ja viilennys kerros- ja rivitaloissa

Uponorin lattialämmitysjärjestelmää voidaan käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys sopii erinomaisesti erilaisten rakennusten lämmönjakoon ja soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmitysmuotojen kanssa.

Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto & tuoteluettelo.

Lue lisää

Materiaalipankki

Materiaalipankki

Esitteet, materiaalit ja muut asiakirjat.

Lue lisää

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

Palveluita LVI-suunnitteluun sekä laskentaan.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

BIM 3D –mallit

BIM 3D –mallit

Uponor-tuotteet BIM kirjastosta.

Lue lisää

Lattialämmitys ja -viilennys

Lattialämmitys ja -viilennys

Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmä tasapainottaa automaattisesti lattialämmi...

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Uudisrakennus | Oulu | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Oulu. K...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Turun Kakola

Turun Kakola

Kakola Yhtiöt saneeraa vanhat vankilarakennukset neljässä vaiheessa. Ensimmäi...

Asunto Oy Modena

Asunto Oy Modena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Tampere...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi