Uponor tuo markkinoille maailman ensimmäiset biopohjaiset PEX-putket

Päivämäärä: 16.5.2022

Uponor tuo ensimmäisenä maailmassa tuotevalikoimaansa biopohjaiset PEX-putket, joiden hiilijalanjälki on jopa 90 prosenttia pienempi kuin markkinoilla tällä hetkellä olevilla fossiilipohjaisilla PEX-putkilla.

Uponor mullisti käyttövesiputkimarkkinat vuonna 1972 tuomalla PEX-muoviputket maailmanmarkkinoille. Tuotteita ja niiden valmistusprosesseja on vuosikymmenten aikana jatkuvasti kehitetty. Nyt Uponor tekee uuden innovatiivisen aluevaltauksen ja tuo markkinoille maailman ensimmäiset biopohjaiset PEX-putket. Uusilla Uponor PEX Pipe Blue -putkilla on ISCC-sertifiointi, joka perustuu ns. massatasemenetelmän käyttöön. Biopohjaisilla Uponor PEX Pipe Blue -putkilla on samat erinomaiset tuoteominaisuudet kuin perinteisillä Uponor PEX-putkilla, mutta jopa 90 prosenttia pienempi hiilijalanjälki. Putkien käyttökohteita ovat käyttövesi-, lattialämmitys- ja patteriverkostoratkaisut sekä uudis- että saneerauskohteissa.

Putket mahdollistavat rakennushankkeiden toteuttamisen entistä kestävämmällä tavalla.

 – Uponor haluaa olla edelläkävijänä luomassa rakennusteollisuuteen uusia standardeja. Siirrymme aktiivisesti kohti uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä ja olemme sitoutuneet niiden hyödyntämiseen tuotannossamme. Uusi Uponor PEX Pipe Blue -tuotesarja on merkittävä askel pyrkimyksissämme pienentää jatkuvasti tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja auttaa asiakkaitamme pääsemään kestävän kehityksen tavoitteisiinsa hankkeissaan. Kestäviä ratkaisuja tarvitaan niin rakennuksissa kuin rakennushankkeiden kaikilla muillakin osa-alueilla, toteaa Uponor-konsernin Talotekniikka Eurooppa -segmentin johtaja Karsten Hoppe.

Tuotteen hiilijalanjälki pienenee jopa 90 prosenttia

Uponor PEX Pipe Blue -putkien huomattavan pieni hiilijalanjälki fossiilipohjaisiin PEX-putkiin verrattuna perustuu EN15804+A1, CML / ISO21930 -standardien mukaisesti tehtyihin EPD-ympäristöselostelaskelmiin.

EPD (Environmental Product Declaration) arvioi elinkaarianalyysin avulla kattavasti tuotteen ympäristövaikutuksia sen koko elinkaaren aikana. Kaikki tuotetiedot ovat myös riippumattoman ulkopuolisen osapuolen vahvistamia.
 

Läpinäkyvä arvoketju ISCC-sertifioinnin avulla

Uponor PEX Pipe Blue -tuotteiden koko toimitusketju on sertifioitu International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) -järjestelmän mukaisesti. Riippumattoman organisaation myöntämä ISCC-sertifiointi takaa koko toimitus- ja tuotantoketjun jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden.

Uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä tuotteissa mitataan ja seurataan ns. massatasemenetelmän avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kutakin tuotantoon käytettyä uusiutuvaa, ISCC-sertifioitua raaka-ainetonnia vastaava määrä PEX-putkia voidaan määritellä ISCC-sertifioiduiksi.

– ISCC-sertifioidun biopohjaisen materiaalin käyttö edistää fossiilisten raaka-aineiden korvaamista uusiutuvilla raaka-aineilla. Jotta tuotteiden ISCC-sertifiointikriteerien täyttyminen voidaan varmistaa, riippumaton ulkopuolinen osapuoli tarkastaa Uponorin ISCC-sertifikaatin vuosittain, Karsten Hoppe kertoo
 

 Lisätietoa Uponor PEX Pipe Blue -putkista

Lisää tuotteesta PEX-putkijärjestelmä

PEX-putkijärjestelmä

Vuotosuojattu putkijärjestelmä käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmiin

Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto & tuoteluettelo.

Lue lisää

Materiaalipankki

Materiaalipankki

Esitteet, materiaalit ja muut asiakirjat.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

BIM 3D –mallit

BIM 3D –mallit

Uponor-tuotteet BIM kirjastosta.

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Uudisrakennus | Oulu | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Oulu. K...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Turun Kakola

Turun Kakola

Kakola Yhtiöt saneeraa vanhat vankilarakennukset neljässä vaiheessa. Ensimmäi...

Asunto Oy Modena

Asunto Oy Modena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Tampere...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi