Uponor tuo markkinoille maailman ensimmäiset biopohjaiset PEX-putket

Päivämäärä: 16.5.2022

Uponor tuo ensimmäisenä maailmassa tuotevalikoimaansa biopohjaiset PEX-putket, joiden hiilijalanjälki on jopa 90 prosenttia pienempi kuin markkinoilla tällä hetkellä olevilla fossiilipohjaisilla PEX-putkilla.

Uponor mullisti käyttövesiputkimarkkinat vuonna 1972 tuomalla PEX-muoviputket maailmanmarkkinoille. Tuotteita ja niiden valmistusprosesseja on vuosikymmenten aikana jatkuvasti kehitetty. Nyt Uponor tekee uuden innovatiivisen aluevaltauksen ja tuo markkinoille maailman ensimmäiset biopohjaiset PEX-putket. Uusilla Uponor PEX Pipe Blue -putkilla on ISCC-sertifiointi, joka perustuu ns. massatasemenetelmän käyttöön. Biopohjaisilla Uponor PEX Pipe Blue -putkilla on samat erinomaiset tuoteominaisuudet kuin perinteisillä Uponor PEX-putkilla, mutta jopa 90 prosenttia pienempi hiilijalanjälki. Putkien käyttökohteita ovat käyttövesi-, lattialämmitys- ja patteriverkostoratkaisut sekä uudis- että saneerauskohteissa.

Putket mahdollistavat rakennushankkeiden toteuttamisen entistä kestävämmällä tavalla.

 – Uponor haluaa olla edelläkävijänä luomassa rakennusteollisuuteen uusia standardeja. Siirrymme aktiivisesti kohti uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä ja olemme sitoutuneet niiden hyödyntämiseen tuotannossamme. Uusi Uponor PEX Pipe Blue -tuotesarja on merkittävä askel pyrkimyksissämme pienentää jatkuvasti tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja auttaa asiakkaitamme pääsemään kestävän kehityksen tavoitteisiinsa hankkeissaan. Kestäviä ratkaisuja tarvitaan niin rakennuksissa kuin rakennushankkeiden kaikilla muillakin osa-alueilla, toteaa Uponor-konsernin Talotekniikka Eurooppa -segmentin johtaja Karsten Hoppe.

Tuotteen hiilijalanjälki pienenee jopa 90 prosenttia

Uponor PEX Pipe Blue -putkien huomattavan pieni hiilijalanjälki fossiilipohjaisiin PEX-putkiin verrattuna perustuu EN15804+A1, CML / ISO21930 -standardien mukaisesti tehtyihin EPD-ympäristöselostelaskelmiin.

EPD (Environmental Product Declaration) arvioi elinkaarianalyysin avulla kattavasti tuotteen ympäristövaikutuksia sen koko elinkaaren aikana. Kaikki tuotetiedot ovat myös riippumattoman ulkopuolisen osapuolen vahvistamia.
 

Läpinäkyvä arvoketju ISCC-sertifioinnin avulla

Uponor PEX Pipe Blue -tuotteiden koko toimitusketju on sertifioitu International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) -järjestelmän mukaisesti. Riippumattoman organisaation myöntämä ISCC-sertifiointi takaa koko toimitus- ja tuotantoketjun jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden.

Uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä tuotteissa mitataan ja seurataan ns. massatasemenetelmän avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kutakin tuotantoon käytettyä uusiutuvaa, ISCC-sertifioitua raaka-ainetonnia vastaava määrä PEX-putkia voidaan määritellä ISCC-sertifioiduiksi.

– ISCC-sertifioidun biopohjaisen materiaalin käyttö edistää fossiilisten raaka-aineiden korvaamista uusiutuvilla raaka-aineilla. Jotta tuotteiden ISCC-sertifiointikriteerien täyttyminen voidaan varmistaa, riippumaton ulkopuolinen osapuoli tarkastaa Uponorin ISCC-sertifikaatin vuosittain, Karsten Hoppe kertoo
 

 Lisätietoa Uponor PEX Pipe Blue -putkista

Lisää tuotteesta PEX-putkijärjestelmä

PEX-putkijärjestelmä

Vuotosuojattu putkijärjestelmä käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmiin

Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto & tuoteluettelo.

Lue lisää

Materiaalipankki

Materiaalipankki

Esitteet, materiaalit ja muut asiakirjat.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Asennusohjeet

Lue lisää

CAD kuvat

CAD kuvat

Lataa Uponor tuotteiden CAD kuvat MagiCad palvelusta.

Lue lisää

BIM 3D –mallit

BIM 3D –mallit

Uponor-tuotteet BIM kirjastosta.

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

TAYS N-siipi, Sydänsairaala

TAYS N-siipi, Sydänsairaala

Tampere

N-rakennus, Tays Sydänsairaala Toiminnot: sydänsairaiden hoito Sijainti:...

Rautatienkatu 21 Tampereella

Rautatienkatu 21 Tampereella

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Tampereen keskustassa sijaitseva vanha Postitalo sai vuonna 2017 uuden elämän...

Sokeritehtaantien kerrostalot

Sokeritehtaantien kerrostalot

Uudisrakennus | Kirkkonummi | 8,12 milj €

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:lle on valmistunut kauniille paikalle Kantviki...

Käärmetalon peruskorjaus

Käärmetalon peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 8 milj. €

Mäkelänkadun reunaa kiemurteleva kerrostalo Helsingin Käpylässä on tuttu maam...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän