Uponorilta markkinoiden matalin lämpölevy

Päivämäärä: 20.11.2023

Matalat lattiarakenteet voivat etenkin vanhemmissa saneerauskohteissa aiheuttaa päänvaivaa, kun vanha lämmitysjärjestelmä halutaan vaihtaa nykyaikaiseen lattialämmitysjärjestelmään. Uusi Uponor Siccus Mini ratkaisee ongelman helposti: markkinoiden matalin lattialämmityslevy on vain sentin kolikon korkuinen.

Uponor Siccus Mini on erityisesti pientalojen saneerauksiin suunniteltu uusi, asennusvalmis ratkaisu. Esivalmistettujen lattialämmityslevyjen asennus on erittäin nopeaa ja onnistuu vaivattomasti myös yhden asentajan voimin.

Kuivarakenteinen Uponor Siccus Mini -järjestelmä voidaan asentaa suoraan vanhan lattiarakenteen päälle.

– Saneerauskohteissa työtä helpottaa huomattavasti, kun lattioita ei tarvitse repiä perustuksia myöden auki eikä tasoitteiden kuivumista odotella. Matalan rakenteen ansiosta myöskään esimerkiksi ovien korkeuteen ei tarvitse tehdä suuria muutoksia. Yksinkertaisen asennuksen ja työvaiheiden vähyyden vuoksi ei siis ole tarvetta useisiin tarjouskierroksiin ja eri urakoitsijoiden koordinointiin, tuoteryhmäpäällikkö Saija Nieminen Uponorilta toteaa.

Uponor Siccus Mini -lattialämmityslevyssä käytetään lämmöneristyskyvyltään erinomaista XPS-eristettä, joka tekee levyn rakenteesta erittäin kestävän ja kovan. Erillisten lämmönluovutuspaneelien sijasta Siccus Mini -levyissä on yhtenäinen, koko pintaa peittävä alumiininen lämmönsiirtokalvo, jossa on integroidut putkiurat.

– Levyjä on helppo työstää ja muokata, mikäli tarvitaan esimerkiksi lisäuria. Lämmönsiirtokalvo voidaan irrottaa siksi aikaa, kun lisäurat leikataan veitsellä tai kuumaleikkurilla, jonka jälkeen kalvo liimataan takaisin.

Uponor Siccus Mini on optimaalinen ratkaisu parketti- tai laminaattilattioille, jotka voidaan asentaa suoraan lattialämmityslevyjen päälle. Siccus Mini soveltuu myös muihin lattiarakenteisiin, mutta esimerkiksi laattoja käytettäessä tarvitaan tätä varten suunniteltu, valikoimasta löytyvä laatoituspaneeli.

Energiatehokkaille ratkaisuille kysyntää

Ohut, lähellä lattiapintaa oleva lämmönjakojärjestelmä reagoi nopeasti haluttuihin lämpötilamuutoksiin. Jopa 90 prosenttia järjestelmästä saatavasta huipputehosta voidaan saavuttaa noin tunnissa.

Toteutetuissa vertailuissa Uponor Siccus Mini -järjestelmän lämmityskapasiteetin voitiin todeta olevan 34 prosenttia suurempi perinteisiin kuivarakenteisiin järjestelmiin verrattuna. Lämmitysenergiaa se tarvitsee 31 prosenttia vähemmän kuin radiaattorit.

– Moderniin lattialämmitykseen päivittämällä voidaan vähentää myös CO2-päästöjä liki jopa 40 prosentilla, Nieminen sanoo.

Saneerauksen osuus kasvaa rakentamisessa voimakkaasti tulevina vuosina.

– Merkittävä määrä 1960–1980-luvuilla rakennettuja taloja on saneerauksen tarpeessa. Tiukentuvat määräykset ja energiamarkkinoiden epävakaus lisäävät energiatehokkaiden lämmitysratkaisujen kysyntää.

Vesikiertoinen lattialämmitys on jo pitkään ollut ylivoimaisesti suosituin lämmönjakotapa uusissa omakotitaloissa, ja sen suosio kasvaa tasaisesti myös vanhemmissa taloissa.

Nieminen huomauttaa, että vesikiertoinen lattialämmitys mahdollistaa lämmityksen huonekohtaisen säädön, jolloin kaikissa tiloissa on aina tasainen, miellyttävä lämpötila ja ylilämmittämiseltä vältytään.

– Lattialämmityksen säätöjärjestelmät ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Uusimmat säätöjärjestelmät tasapainottavat ja optimoivat lämmön automaattisesti jokaiseen huoneeseen. Energiansäästöä voidaan saavuttaa jopa 20 prosenttia verrattuna vanhoihin tai väärin säädettyihin säätöjärjestelmiin.
 

Matalarakenteisiin lattioihin räätälöidyt Uponor Siccus Mini -lattialämmityslevyt ovat saatavina loppuvuodesta 2023.

 

Lisää tuotteesta Lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmät

Lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmät

Uponor säätöjärjestelmät tuovat mukavuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta jokaiseen kohteeseen. Erilaisten kokoonpanovaihtoehtojen avulla, voidaan jokaiseen kohteeseen toteuttaa yksilöllinen lämmönsäätöratkaisu, perinteisistä säätölaitteista aina viimeisimpiin innovatiivisiin ratkaisuihin asti. Olipa siis kyseessä sitten uudis- tai saneerauskohde, pientalo tai kerrostalo, Uponorin säätöjärjestelmistä löytyy ratkaisu jokaiseen kohteeseen ja tarpeeseen. Sinun tarvitsee vain määritellä millaisia ominaisuuksia järjestelmältäsi toivot, jonka jälkeen voidaan rakentaa toiveidesi mukainen kustannustehokas kokonaisuus. Älykkäät järjestelmät tarjoavat käyttäjilleen lukemattomia käyttömahdollisuuksia ja varmistavat energiatehokkaan lopputuloksen. Helppokäyttöisuus niin asentajan kuin loppukäyttäjänkin näkökulmasta, sekä toimintavarmuus, ovat säätölaitteiden peruspilareita, luoden näin turvaa ja mielenrauhaa käyttäjilleen.

Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto & tuoteluettelo.

Lue lisää

Materiaalipankki

Materiaalipankki

Esitteet, materiaalit ja muut asiakirjat.

Lue lisää

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

Palveluita LVI-suunnitteluun sekä laskentaan.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

BIM 3D –mallit

BIM 3D –mallit

Uponor-tuotteet BIM kirjastosta.

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Uudisrakennus | Oulu | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Oulu. K...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Turun Kakola

Turun Kakola

Kakola Yhtiöt saneeraa vanhat vankilarakennukset neljässä vaiheessa. Ensimmäi...

Asunto Oy Modena

Asunto Oy Modena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Tampere...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän