Uusi standardi korkeiden rakennuksien lattialämmitys- ja viilennysratkaisuille

Päivämäärä: 14.6.2022

Uponor on luonut uuden standardin korkeiden rakennuksien lattialämmitys- ja viilennysratkaisuille yhdistämällä uusia ja jo aiemmin toimiviksi todettuja tuotteita. 10 baarin lattialämmitysjärjestelmä on innovatiivinen ratkaisu, joka vastaa rakentamismarkkinoiden vaatimuksiin ja trendeihin.

Korkea asuinrakentaminen Suomessa on tällä hetkellä kovassa kasvussa, sillä suurten kaupunkien tilanpuute keskustoissa ajaa korkeaan rakentamiseen. Suomessa korkeasta rakentamisesta puhuttaessa tarkoitetaan yleisesti yli 8-kerroksisia kohteita. Tornitaloiksi luokitellaan vähintään 12-kerroksiset tai yli 35 metriä korkeat rakennukset ja pilvenpiirtäjiksi kutsutaan 100-150 m korkeita rakennuksia. Korkean rakentamisen määritelmä on kuitenkin kaupunkikohtainen, sillä esimerkiksi Helsingissä korkean rakentamisen ohjeet ovat käytössä, kun kerroksia on 16 tai enemmän.

Rakennesuunnittelun ohella talotekniikan suunnittelu ja toteutus vaativat erityistä huomiota korkeissa rakennuksissa. Korkeiden rakennusten suunnittelu- ja rakennuskustannukset ovat myös korkeammat kuin perinteisten kerrostalojen, joten rakentamiseen tarvitaan kustannustehokkaita ratkaisuja. Kustannustehokas toteutus vaatii onnistuakseen normaalia enemmän yhteistyötä ja ymmärrystä kaikilta suunnittelun ja rakentamisen asiantuntijoilta.

Laadukas lämmitys- ja viilennysjärjestelmä tuo kustannussäästöjä ja lisää turvallisuutta

Uponor on tuonut markkinoille ensimmäisen vesikiertoisen lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmän, jonka jokainen osa on hyväksytty ja sertifioitu 10 baarin käyttöpaineelle. Ensimmäisenä testattu ja sertifioitu järjestelmä osoittaa ratkaisun luotettavuuden ja korostaa sen turvallisuutta. Erityisesti kerrostaloihin ja korkeisiin rakennuksiin soveltuva järjestelmä on älykäs yhdistelmä sekä uusia että jo tuttuja, luotettavia tuotteita. Sen osat muodostavat tehokkaan ja toimivan kokonaisuuden, joka tekee suunnittelusta ja asennuksesta helpompaa, taloudellisempaa sekä vaivattomampaa. Se tuo toivottuja vaihtoehtoisia toteutustapoja korkeiden rakennusten lämmitysjärjestelmän toteutukseen.

Nykyisen rakentamisen vaatimuksiin ja trendeihin vastaava järjestelmä helpottaa korkeiden rakennusten lattialämmityksen ja -viilennyksen suunnittelua, asennusta ja ylläpitoa. Perinteisiin järjestelmiin verrattuna 10 baarin järjestelmällä voidaan esimerkiksi kasvattaa paineenalennuspisteiden etäisyyttä toisistaan jopa 40 prosentilla. Kustannussäästöjä tuovat helpomman suunnittelun ja asennuksen lisäksi myös pienemmät kunnossapitokustannukset. Lattialämmitys ja -viilennys on yleistynyt jatkuvasti myös kerrostalojen lämmönjakotapana. Korkeamman käyttöpaineen mahdollistavalla järjestelmällä on helppo varmistaa kerrostaloihin tehokas, turvallinen ja luotettava lattialämmitys- ​​​​​​ja viilennyskokonaisuus.

Lisää tietoa 10 baarin lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmän tuotteista sekä tukimateriaalia löydät alla olevasta linkistä.

Lisää tuotteesta Lattialämmitys- ja viilennys kerros- ja rivitaloissa

Lattialämmitys- ja viilennys kerros- ja rivitaloissa

Uponorin lattialämmitysjärjestelmää voidaan käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys sopii erinomaisesti erilaisten rakennusten lämmönjakoon ja soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmitysmuotojen kanssa.

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

LVI-suunnittelu- ja laskentapalvelut

Palveluita LVI-suunnitteluun sekä laskentaan.

Lue lisää

Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto & tuoteluettelo.

Lue lisää

Materiaalipankki

Materiaalipankki

Esitteet, materiaalit ja muut asiakirjat.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

BIM 3D –mallit

BIM 3D –mallit

Uponor-tuotteet BIM kirjastosta.

Lue lisää

Lattialämmitys ja -viilennys

Lattialämmitys ja -viilennys

Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmä tasapainottaa automaattisesti lattialämmi...

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Kerrostalo As Oy Oulun Origo

Uudisrakennus | Oulu | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Oulu. K...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian mittavin laajennushanke...

Turun Kakola

Turun Kakola

Kakola Yhtiöt saneeraa vanhat vankilarakennukset neljässä vaiheessa. Ensimmäi...

Asunto Oy Modena

Asunto Oy Modena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Tampere...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän