Lammi Kuorikivi® on saanut erinomaisen vastaanoton ammattilaisten keskuudessa

Päivämäärä: 3.7.2020

 Lammi Kuorikivi®-valueristeharkko lanseerattiin Betonipuistossa syksyn 2018 FinnBuild-messuilla. Nyt lähes kaksi vuotta lanseerauksen jälkeen tuote on vakiinnuttanut asemaansa markkinoilla ja Kuorikivi on valikoitunut rakennusmateriaaliksi yhä useampiin rakennuskohteisiin. Rakentamisen ammattilaisilta saatu palaute ja kokemukset uuden harkkotuotteen käytöstä osoittavat, että tuotteelle on sijaa ja tarvetta markkinoilla.

Lue lisää  Lammi Kuorikivi®:n käytöstä rivitalon rakentamisessa Poriin

Lammi Kuorikivi® on suunniteltu vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin. Uusi valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappausalustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Valmis lopputuote tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Kuorikiven etuna on, että harkko voidaan valaa yhdeltä valuaukkopuolelta. Työmaan kannalta suurin ajan säästö syntyy siitä, että julkisivu on rapattavissa heti valun jälkeen. Rappaamaan pääsee heti, kun ikkunat ja vesikatto ovat paikallaan. Kuorikiven ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200×200 mm ruutuihin jaettu 25 mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kantavana sisäkuorena puolestaan toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS.

Lammin Betoni kehitti yhdessä TTY:n kanssa harkon lopullista muotoa ja rakennetta, jotta tuotteen lujuus ja käytettävyys saatiin mahdollisimman hyviksi. Kuorikivi soveltuukin asuntotuotannon lisäksi hyvin myös muihin teknisesti haastaviin rakenteisiin, joissa on suuret lujuusvaatimukset, kuten kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

Lue lisää  Lammi Kuorikivi®:n käytöstä kerrostalon rakentamisessa Lohjalle

Lammi Kuorikivi® -valueristeharkko

  • Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200×200 mm ruutuihin jaettu 25 mm paksu, mallisuojattu betonikuori
  • Sisäkuorena 200 mm betonikuori takaa erinomaisen kantavuuden
  • Eristeenä grafiitti-EPS, u-arvo 0,17 W/m²K
  • Seinärakenne voidaan rapata heti valun jälkeen
  • Hyvä julkisivun iskunkestävyys (ETAG 004 mukainen käyttöluokka 1)
  • Erinomainen palonkesto, täyttää luokat REIM120, EIM240 ja julkisivu P1-luokalta vaadittavan EI15 vaatimuksen
  • Hyvä äänen eristävyys (Mitattu Rw = 57 dB)
  • Helppo ja nopea valaa
  • Valmistaja: Lammin Betoni Oy

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje