XXL-urheilukaupan uusi myymälärakennus rikkoo energiatehokkuus-ennätyksiä

Päivämäärä: 6.8.2014

Vantaan Tammistossa huhtikuun alussa avatun urheilukauppa XXL:n myymälänä toimiva kiinteistö rikkoo ennätyksiä paitsi kokonsa puolesta myös energiatehokkuuden osalta. Ennen myymäläkiinteistön käyttöönottoa tehty tiiviysmittaus tuotti lähes parhaan mahdollisen tuloksen.

”Ilmatiiviysmittaus on yksi parhaita konkreettisia rakentamisen laadun mittareita. Julkisivuun valittujen teräspintaisten PAROC-elementtien hyvällä ilmatiiviydellä on suuri merkitys nyt saatuun tulokseen”, rakentamista valvonut työpäällikkö Kimmo Kärkkäinen NCC Rakennus Oy:stä kertoo.

Ilmantiiviysmittaus tehtiin niin kutsutulla ovipuhallinlaitteistolla ja ilmanvuotoluvuksi saatiin n50=0,1 1/h ja q50=0,4 m3/hm². ”Tulos on tähänastisista NCC:lle tehdyistä mittaustuloksista paras”, Kärkkäinen kertoo.

Erinomainen mittaustulos oli iloinen yllätys sekä kohteen urakoineelle, vuodesta 2008 ilmatiiviysmittauksia tehneelle rakennusyhtiö NCC:lle, mutta myös kiinteistön rakennuttajalle LähiTapiolalle. Energiatehokkaiden PAROC-elementtien valitseminen tuki hyvin omistajan elinkaari- ja energiataloudellisuustavoitteita hankkeessa.

Liki 6000 neliöisen uudisrakennuksen rakennuttamisesta vastannut projektipäällikkö Sanna Reunanen LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:stä kertoo olevansa tyytyväinen toteutuneeseen kokonaisuuteen niin suunnittelun kuin rakentamisen laadunkin osalta. ”Pieni lisäinvestointi, jonka teimme rakennuksen ilmatiiviyden parantamiseksi vaikuttaa onnistuneelta päätökseltä. Lisäinvestoinnin on laskettu maksavan itsensä takaisin säästyneiden lämmityskustannusten kautta alle kolmessa vuodessa”, Reunanen kertoo.

Energiatehokkaita ja ulkonäöltään edustavia PAROC-elementtejä käytettiin kiinteistön julkisivuissa yhteensä noin 2900 m². Tiiviydestään tunnettujen erityisesti liike- ja teollisuusrakennusten ulko- ja väliseiniin sekä sisäkattoihin soveltuvilla elementeillä on myös erinomaiset palonkesto-ominaisuudet.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Toimistorakennus K Oy Metsätapiola Espooseen

Toimistorakennus K Oy Metsätapiola Espooseen

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Espoo...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

Flytour XD Helsinki

Flytour XD Helsinki

Helsinki

Arkkitehdit-Q4:n suunnittelema FlyTour XD koostuu elokuvasalista ja kahvilast...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän