Tulevaisuuden kestävät julkisivun saumaratkaisut jo tänään

Päivämäärä: 12.4.2023

Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumausratkaisut sekä uusi älyteippi muodostavat
kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin.

Ammattimainen konsepti ja tuotteet rakennusvaipan tiivistykseen

Rakennusalalla puhutaan leudoista talvista, viistosateen kasvaneesta määrästä ja myös myrskyt ovat yleistyneet ja voimistuneet. Nykyisin valistunut rakentamistapa edellyttääkin asian huomioimista. Sikan julkisivusaumausmassoilla on edistetty hyvää rakentamistapaa jo vuosikymmeniä - testaamme ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta ne vastaavat ilmaston muutoksiin, kemikaalilakien tiukentumiseen sekä kestävän kehityksen ja energian säästön tavoitteisiin.

Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumamassat muodostavat kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin

 

PU-POHJAISET SAUMAMASSAT

Julkisivusaumauksen perusratkaisuista aina sairaalatason sisäsaumoihin.

M1-hyväksytyt, joustavat, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumamassat muodostavat kokonaisuuden, jonka ratkaisut sopivat monenlaisiin saumatarpeisiin erinomaisin ominaisuuksin.

Tutustu: https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/saumaus-ja-tiivistys/rakennusvaipan-tiivistyskonsepti/tuotteet.html

TEKNISET SÄÄSAUMASILIKONIT

Tekniset sääsaumasilikonimme ovat ensisijainen suosituksemme kaupunkien ja korkeiden rakennusten julkisivusaumoihin. Niillä on ylivoimainen UV:n kesto. Ne sietävät saasteet ja happamoitumisen – ja likaantuvat vähemmän. 

Tutustu: https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/saumaus-ja-tiivistys/rakennusvaipan-tiivistyskonsepti/tuotteet.html

 

Sikasil® WS-605 S-sääsaumasilikoni toimii nyt ja tulevaisuudessa

Valikoimamme pilvenpiirtäjätasoinen, testatusti kestävä sääsaumasilikoni Sikasil® WS-605 S vastaa myös kasvavaan korkean rakentamisen haasteisiin. Tuote on valumaton ja tahraamaton, se sietää saasteita ja happamoitumista, ei likaannu herkästi ja säilyttää liikekyvyn myös viileässä. Sikasil WS-605 S toimii siis loistavasti Suomen haastavissa sääolosuhteissa. Tuote on yhteensopiva Sikan SG-lasiliimojen kanssa, se soveltuu myös uusintasaumauksiin ja EC1+ sisäilmaluokituksen ansiosta myös parvekkeille. Sikasil WS-605 S valikoimaan ja seitsemän eri väriä mahdollistavat saumauksen kattavasti useisiin erityyppisiin rakennussaumoihin.
 

Älyteipillä tilanteeseen mukautuva ikkunantiivistys

Kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat rakennusten lämmöneristämisen kasvattamiseen, mikä näkyykin selvästi asuntomyynti-ilmoitusten energialuokissa. Samalla trendi kohti tiiviimpiä seinärakenteita on ilmeinen. Erittäin hyvin lämmöneristettyjä ja tiiviitä rakenteita tehtäessä on kuitenkin olemassa riski, että ikkunasaumojen vesihöyrynläpäisy saattaa olla jopa kymmenkertainen (siis läpäisevämpi) vieressä olevaan seinään verrattuna.

Ratkaisu kesällä jäähdytetyn rakennuksen ikkunatiivistyksiin on "älyteippi" SikaMembrane Active ikkunan sisä- ja ulkopuolella.

Innovatiivinen, viistosateet kestävä ”älyteippi” on optimaalinen jäähdytettyjen rakennusten ikkunasaumoihin, koska se mukautuu talveen sekä kesällä jäähdyttämisen rakennusfysikaalisiin haasteisiin.
 

https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/saumaus-ja-tiivistys/rakennusvaipan-tiivistyskonsepti/tuotteet.html

 

Tutustu ratkaisuihimme rakennuksen sisä- ja ulkopuolisiin tiivistyksiin

https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/saumaus-ja-tiivistys/rakennusvaipan-tiivistyskonsepti.html

 

Purform – tulevaisuuden innovaatio puhtaampien ratkaisujen puolesta

Sika on kehittänyt uuden Purform® -teknologian, joka parantaa Sikaflex® -liima- ja saumausmassojen suorituskykyä. Sikaflex® Purform® -liima- ja saumausmassoilla  on erittäin alhainen isosyanaattipitoisuus - tuotteissa yhdistyvät parannetut tuote- ja käyttöominaisuudet ja net täyttävät kaikki uusimmat REACH-asetukset ja kestävän kehityksen vaatimukset pitkälle tulevaisuuteen.

Purform®-tuotteiden käyttö ei vaadi turvallisuuskoulutusta.

Tutustu --> https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/saumaus-ja-tiivistys/purform.html

 

Tervetuloa ByggSMART -verkkotapahtumaan 18.4.2023
Asiantuntijamme Kai Salo puhuu tapahtumassa teemalla Rakenuksen sisä- ja ulkopuolisten tiivistysten haasteet ja ratkaisut.

Rekisteröidy --> https:/ /byggsmart.rpt.fi/

 

Referenssihankkeet Sika Finland Oy Ab

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Uudisrakennus | Pudasjärvi | 41,00 milj €

Pudasjärven koulukampus on maailman suurin hirsinen koulurakennus, pinta-alal...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje