Ratkaisut puhtaampaan sisäilmaan

Päivämäärä: 19.11.2019

Terve Sisäilma konsepti kerää yhteen turvalliset ratkaisut puhtaamman sisäilman edistämiseksi.

Konsepti sisältää puhtaan sisäilman varmistavia ratkaisuja sekä uudis- että korjausrakentamisen kohteisiin. Valikoimassa on ratkaisuja lähtien vesitiiviistä betonirakennejärjestelmästä ja radontiivistyskermeistä halkeamien ja ikkunanpuitteiden tiivistyksiin sekä lattiapinnoiteratkaisuihin. Kohteisiin, joissa rakenteen tai ympäristön kosteus ei ole hallinnassa, konseptistamme löytyy myös hengittäviä vaihtoehtoja – epoksihartsipintaa tai keraamisen laatoituksen kanssa käytettävää hengittävää saumauslaastia. Niitä käyttämällä mahdollinen vesihöyry kulkee tilaan hallitusti eikä esimerkiksi nouse kosteutena seinärakenteita pitkin.

Terveyttä ja viihtyvyyttä heikentävät rakennusten sisäilmaongelmat ovat valitettavan yleisiä. Tuoreimpien tutkimustietojen mukaan betonin alkalinen kosteus voi johtaa oikeaoppisen kuivauksenkin jälkeen ongelmiin.

PANOSTUSTA KESTÄVÄÄN KEHITYKSEEN

Panostamme kestävään kehitykseen olemalla mukana useissa sisäilmaa edistävissä tutkimushankkeissa. Olemme mukana rahoittamassa Tampereen Yliopiston tutkijaryhmän tekemää tutkimushanketta muovipäällysteisten lattioiden vaurioitumiseen vaikuttavista tekijöistä. Ensimmäisten tulosten mukaan kosteuden alkalisuudella on tässä merkittävä rooli.

Lisätietoja konseptin ratkaisuista

Menetelmien detaljikuvat

Referenssihankkeet Sika Finland Oy Ab

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Uudisrakennus | Pudasjärvi | 41,00 milj €

Pudasjärven koulukampus on maailman suurin hirsinen koulurakennus, pinta-alal...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän