Tiiviisti tulevaan älyteipein ja myrskysaumoin

Päivämäärä: 19.1.2021

Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumausratkaisut sekä uusi älyteippi muodostavat kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin. 

Ammattimainen konsepti ja tuotteet rakennusvaipan tiivistykseen

Rakennusalalla puhutaan leudoista talvista, viistosateen kasvaneesta määrästä ja myös myrskyt ovat yleistyneet ja voimistuneet. Nykyisin valistunut rakentamistapa edellyttääkin asian huomioimista. Julkisivusaumassa käytetään pohjanauhan sijaan paisuvaa saumanauhaa, joka sellaisenaankin on toimiva ratkaisu joissakin julkisivusaumoissa – erityisesti ohutrapatuissa kohteissa. Tuulisella paikalla paisuvan saumanauhan päälle asennetaan vielä korkealuokkainen saumausmassa. Tartuntapintojen huolellinen primerointi tekee ratkaisusta pitkäikäisen.

Älyteipillä tilanteeseen mukautuva ikkunantiivistys

Kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat rakennusten lämmöneristämisen kasvattamiseen, mikä näkyykin selvästi asuntomyynti-ilmoitusten energialuokissa. Samalla trendi kohti tiiviimpiä seinärakenteita on ilmeinen. Erittäin hyvin lämmöneristettyjä ja tiiviitä rakenteita tehtäessä on kuitenkin olemassa riski, että ikkunasaumojen vesihöyrynläpäisy saattaa olla jopa kymmenkertainen (siis läpäisevämpi) vieressä olevaan seinään verrattuna. 

Ratkaisu kesällä jäähdytetyn rakennuksen ikkunatiivistyksiin on "älyteippi" SikaMembran Active FSB+ ikkunan sisä- ja ulkopuolella. Perinteinen ikkunasaumaus olettaa kylmän olevan aina ulkona. Älyteippi osaa “kääntää” rakenteen toimintasuunnan, kun kesällä sisäilmaa jäähdytetään.

SikaMembran Active FSB+ -älyteipin avulla estetään tehokkaasti myös tuulen puskeman sateen siirtyminen rakenteisiin. Ulkopuolisen testauslaitoksen todistamana SikaMembran Active FSB+ kestää yli 600 Pascalia tuulen ajaman sadeveden painetta. Se kestää jopa yli kahden metrin korkuisen vesipatsaankin. 

Elastiset, matalapäästöiset ja pitkäikäiset saumamassat muodostavat kokonaisuuden, jonka osat sopivat kuhunkin tarkoitukseen erinomaisin ominaisuuksin.

PU-POHJAISET SAUMAMASSAT

Julkisivusaumauksen perusratkaisuista aina sairaalatason sisäsaumoihin. Myös koko valikoiman elastisin SILKO-hyväksytty saumausmassa. 

TEKNISET SÄÄSAUMASILIKONIT

Tekniset sääsaumasilikonimme ovat ensisijainen suosituksemme kaupunkien ja korkeiden rakennusten julkisivusaumoihin. Niillä on ylivoimainen UV:n kesto. Ne sietävät saasteet ja happamoitumisen – ja likaantuvat vähemmän.  

ERIKOISSAUMARATKAISUT

Maalattavissa oleva paisuva saumanauha on suosituksemme ohutrapattuihin kohteisiin, materiaalipinnan tartuntariskin taklaamiseen sekä tuplavarmistettuihin ”myrskysaumoihin”.

Innovatiivinen, viistosateet kestävä ”älyteippi” on optimaalinen jäähdytettyjen rakennusten ikkunasaumoihin, koska se mukautuu talveen sekä kesällä jäähdyttämisen rakennusfysikaalisiin haasteisiin.

Sika tarjoaa teknisesti ja taloudellisesti optimaalisia ratkaisuja kestävää kehitystä edistäen - nopeasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti esiteltynä. Tutustu uudistuneisiin nettisivuihimme ja ota yhteyttä.

Referenssihankkeet Sika Finland Oy Ab

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Uudisrakennus | Pudasjärvi | 41,00 milj €

Pudasjärven koulukampus on maailman suurin hirsinen koulurakennus, pinta-alal...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje