Raikas ja moderni ilme parvekeremontilla

Päivämäärä: 16.4.2020

Helsingin Malmilla sijaitsevat 60-luvun kerrostalot kokivat melkoisen kasvojenkohotuksen, kun niiden parvekkeet remontoitiin ja lasitettiin. Parvekkeille asennettiin Lumonin opaalilasikaiteet.

Parvekeremontti toteutettiin neljässä naapuritaloyhtiössä: As Oy Anianpellontie 8, As Oy Markkinatie 9, As Oy Markkinatie 11 ja As Oy Markkinatie 13. Punatiilipintaiset kerrostalot ovat valmistuneet vuonna 1966. Kolmikerroksisissa taloissa peruskorjattiin yhteensä 39 parveketta.

Remonttiin ryhdyttäessä parvekkeissa oli teräsrunkoiset minerit-levykaiteet, jotka olivat joskus olleet valkoiset.

– Viisikymmentä vuotta vanhat parvekkeet olivat nähneet parhaat päivänsä. Kaiteiden lisäksi myös rakenteet kaipasivat korjausta. Parvekkeilla ei myöskään ollut lasitusta, projektipäällikkö Jani Päkkilä Lumonilta kertaa remontin lähtötilannetta.

Lumon oli hankkeessa tiiviisti mukana jo alkumetriltä lähtien, kun saneerausta alettiin suunnitella.

– Yhteistyö isännöitsijän kanssa toimi hyvin. Kun selvisi, että parvekelaatat ja muutkin rakenteet on syytä kunnostaa, konsultoimme pääurakoitsijan löytämisessä.  Mukana hankkeessa oli myös arkkitehti. Hän teki kohteesta arkkitehtisuunnitelmat ja hoiti lupa-asiat kaupungin suuntaan. Yhteistyökumppaneiden ansiosta hanke eteni ripeästi suunnittelusta toteutukseen.

Vaalea lasi ja tumma alumiini

Kerrostalojen uusi ilme on moderni ja raikas. Kaidejärjestelmän runko on alumiinia ja kaide on vaaleata opaalilasia. Kaiteiden käsijohde on tummanruskea.

– Värimaailma noudattelee hyvin pitkälti sitä, mitä alkuperäiset kaiteet ovat olleet. Lisäksi parvekkeille asennettiin lasitus. Ylimpien kerrosten parvekkeet katettiin lasikatteella, mikä on huoneistojen asukkaille iso parannus entiseen verrattuna, Päkkilä kertoo.

Hän toteaa, että kaidemateriaalina lasi on pitkäikäinen. Se on myös helppohoitoinen ja puhtaanapito onnistuu vaivattomasti.

Parvekelasien monet hyödyt

Parvekelasituksen suosio jatkaa Jani Päkkilän mukaan kasvuaan.

– Parveke tuo toivottua lisätilaa asuntoihin ja lasituksella sille saadaan enemmän käyttöaikaa. Parvekelasitus lisää myös asumismukavuutta. Se suojaa sateelta ja pölyltä sekä eristää ääntä.

Ympäristökin kiittää, koska talvella parvekelasitus vähentää lämmitysenergian tarvetta. Avainasemassa kesäaikaan ovat parvekelaseihin integroitavat auringonsuojaverhot, joita käyttäjä pystyy itse säätämään. Auringonsuojaverhojen oikealla käytöllä asunnon lämpötila pysyy miellyttävästi viileämpänä verrattuna niihin asuntoihin, joiden parvekkeilla ei ole verhoja.

Parvekekaiteet lasituksineen pidentävät talon rakenteiden elinkaarta, koska nämä eivät altistu esimerkiksi kosteudelle samaan tapaan kuin ulkoilmassa.

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän