Lumon lasituksiin integroituvat verhot suojaavat lämmöltä ja katseilta

Päivämäärä: 6.5.2022

Kevään ollessa hyvässä vauhdissa monessa taloyhtiössä katseet kääntyvät parvekkeille. Aurinko saattaa paahtaa varsinkin etelään avautuville lasitetuille parvekkeille turhankin voimakkaasti. Alemmissa kerroksissa taas varsinkin kirkkailla laseilla varustetuille parvekkeille voi ohikulkijoilla olla suora näkymä. Tähän on olemassa toimiva ratkaisu: Lumonin lasituksiin integroituvat auringonsuojaverhot suojaavat niin lämmöltä kuin ulkopuolisten katseilta.

Lumon Verhot ovatkin aluepäällikkö Maunu Mielityisen mukaan todella suosittuja.

Verhot lisäävät kuumina kesäpäivinä asumismukavuutta, kun aurinko ei pääse suoraan paahtamaan parvekkeelle. Verhot voidaan asentaa myös lasikaiteeseen, minkä ansiosta ne antavat tarvittaessa näkösuojaa parvekkeella lattiasta kattoon asti.

Tänä päivänä ihmiset haluavat tehdä lasitetusta parvekkeestaan mahdollisimman viihtyisän lisätilan, jossa viettää aikaa ja harrastaa. Verhoilla saa kätevästi suojattua juuri sen osan lasituksesta, jolle kulloinkin tarvetta. Lasikohtaisia verhoja voi liikuttaa alhaalta ylöspäin ja ylhäältä alaspäin. Näin verhon voi jättää vaikkapa keskeltä auki.   

verhot kannattaa hankkia kerralla koko taloon

Lumon Verhot kannattaa asentaa koko taloon kerralla, oli kyseessä sitten uudisrakennus tai peruskorjauskohteen parvekeremontti. Näin saadaan kustannussäästöä sekä koko rakennukselle yhtenäinen ilme.

Parvekelasituksia tulee säännöllisesti huoltaa, jotta ne toimivat mahdollisimman pitkään moitteettomasti. Myös taloyhtiön lasituksien huollon yhteydessä on kätevä samalla hankkia parvekelaseihin verhot, jos ne vielä puuttuvat.

Mikäli taloyhtiön parvekelasituksissa ei ole vielä verhoja, tai vain osassa parvekkeista on asukkaiden itsensä hankkimia viritelmiä, kannattaa ehdottomasti harkita verhojen hankkimista kerralla kaikille lasitetuille parvekkeille. Näin saadaan luotua myös tyylikästä yhtenäistä ilmettä itse rakennuksen julkisivuun.

Jos taas taloyhtiön parvekkeita ei ole vielä lasitettu, mutta lasitus on suunnitteilla, kannattaa pyytää Lumonilta tarjous verhoista lasitusprojektin yhteydessä.

laseihin integroitavat verhot luovat yhtenäisen ilmeen

Lumon Verhot on suunniteltu lasituksiin integroitaviksi. Ne on helppo asentaa ja käyttää.

Verhoja on saatavilla kahdessa värissä ja kahdella eri kankaalla, läpikuultavana tai tiiviinä kankaana.

Verhojen heijastuspinta vähentää lämpöhaittaa. Tiivis verho suojaa paremmin lämmöltä kuin läpikuultava verho. Tiiviissä verhossa heijastuma on 60 prosenttia ja läpikuultavassa 40 prosentin luokkaa, Maunu Mielityinen kertoo.

Lumon Verhot on mahdollista asentaa myös jälkikäteen parvekelaseihin. Rakennuksen julkisivun kannalta paras ratkaisu on hankkia verhot kerralla kaikkiin kiinteistön lasituksiin.

Aluepäällikkö Maunu Mielityisen esimerkkikohde on Kuopiossa sijaitseva Asunto Oy Kuopion Brahenkatu 5. Kolmikerroksisessa talossa tehtiin parvekeremontti, jonka yhteydessä lähes kaikkiin parvekkeisiin asennettiin Lumon Verhot.

Kallavedelle avautuva yhtenäinen parvekelinja on nyt tyylikäs. Parvekkeiden uusissa lasikaiteissa on silkkipainokuvio. Parvekelasit ovat kirkasta lasia, joihin on asennettu valkoiset, läpikuultavat verhot, Mielityinen kertoo.

Teksti ja kuvat: Lumon Suomi Oy

Lisää tuotteesta Lumon Auringonsuojaverhot

Lumon Auringonsuojaverhot

Lumon auringonsuojaverhot sopivat niin parvekelaseihin, kaiteisiin, terassilaseihin kuin lasikattoon. Auringonsuojaverhot on suunniteltu yhteensopiviksi Lumon parvekelasien kanssa. Auringonsuojaverhot tehdään lasikohtaisesti ja määrämittaisiksi, joten niitä voi säätää tarpeen mukaan. Lasin mukana liikkuvat verhot sallivat kaikki lasin normaalitoiminnot.

Auringonsuojaverhoja valmistetaan kahdessa värissä, valkoisena ja harmaana, ja molemmat värivaihtoehdot läpikuultavana ja läpinäkymättömänä. Läpinäkymättömät verhot suojaavat auringolta tehokkaammin kuin läpikuultava versio, näkösuojaa antavat molemmat vaihtoehdot. Materiaalina kosteudenkestävä ja antistaattinen polyesteri mahdollistaa verhojen vesipesun.

Näkösuojan ja auringonsuojan lisäksi auringonsuojaverhot vaikuttavat myös katukuvaan positiivisesti. Kun koko kiinteistön lasituksiin hankitaan verhot samanaikaisesti ja samalla designilla, kaupunkikuva yhtenäistyy ja harmonisoituu. Yläasentoon laitettuna verhoja ei juuri huomaa, alas laskettuna verhot antavat tarvittavan suojan.Lumon auringonsuojaverhot sopivat niin parvekelaseihin, kaiteisiin, terassilaseihin kuin lasikattoon. Auringonsuojaverhot on suunniteltu yhteensopiviksi Lumon parvekelasien kanssa. Auringonsuojaverhot tehdään lasikohtaisesti ja määrämittaisiksi, joten niitä voi säätää tarpeen mukaan. Lasin mukana liikkuvat verhot sallivat kaikki lasin normaalitoiminnot.

Lumon Auringonsuojaverhot

Lue lisää

Suunnitteluaineisto

Lue lisää

Lataa BIM/CAD-kirjasto

Lataa BIM/CAD-kirjasto

ProdLib on suunnattu arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille.

Lue lisää

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän