Silkkipainettu parvekekaide on moderni ja tyylikäs

Päivämäärä: 30.8.2021

Helsingin Kontulassa sijaitseva vuonna 1968 valmistunut kerrostalo koki ulkoasun päivityksen Lumonin tolpattomalla kaiteella ja parvekelasituksella. Kaidelasissa on silkkipainokäsittely, jonka kuvio muistuttaa aikaisempaa betonirakenteista kaidetta. Lumon oli hankkeessa mukana sen alkumetreiltä lähtien, ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa saavutettiin erittäin onnistunut lopputulos, joka noudattelee talon 60-luvun arkkitehtuuria.

Asunto Oy Helsingin Kaarenjalka 5 -nimisessä kohteessa saneerattiin yhteensä 60 parveketta peruskorjauksen yhteydessä.

– Talon betonirakenteiset parvekekaiteet olivat nähneet parhaat päivänsä ja tulleet elinkaarensa päähän, projektipäällikkö Petri Nilsson Lumonilta kertaa remontin lähtötilannetta.

Moderni ja raikas parvekekaide

Lumon oli hankkeessa tiiviisti mukana jo varhaisessa vaiheessa, kun saneerausta alettiin suunnitella.

– Lumon osallistui hankesuunnitteluun, ja yhteistyö arkkitehtitoimiston kanssa sujui jouhevasti. Kaiteen ulkoasu pyrittiin säilyttämään vanhaa vastaavana, kuitenkin moderneilla ratkaisuilla.

Nilssonin mukaan pääsuunnittelijan innostuneisuus ja halu käyttää moderneja ratkaisuja korostuivat siinä, että kohteeseen valittiin silkkipainokäsitelty parvekekaide.

– Urakan toteutuksen suunnittelussa työmaalla pystyttiin vielä tarkentamaan ratkaisuja niin, että työn suorittaminen oli tehokasta ja lopputulos toimiva.

Suunnittelua toteuttivat yhdessä pääurakoitsija ja Lumonin projektipäällikkö Petri Nilsson.

– Avoimen yhteistyön kautta saatiin sovittua toimiva ja toteutuskelpoinen ratkaisu. Lopputulos palvelee asukkaita ja ulkoasu on se, mitä alun perin lähdettiin hakemaan.

Kerrostalon parvekkeiden uusi ilme on moderni ja raikas. Tyylikkäät parvekkeet kohottavat talon julkisivun uudelle tasolle.

Silkkipainokäsittely antaa tilaa luovuudelle

Kaarenjalka 5:n kaidejärjestelmä on toteutettu Lumonin tolpattomalla kaiteella ja kaidelaseissa on silkkipainokäsittely. Silkkipaino mahdollisti kaiderakenteen lasisena, jolloin kaiteeseen ei tarvittu muita rakenteita.

Projektipäällikkö Petri Nilsson toteaa, että kaidemateriaalina lasi on pitkäikäinen. Se on myös helppohoitoinen ja puhtaanapito onnistuu vaivattomasti.

Silkkipainettu lasi on karkaistua turvalasia, jota saa värjättynä tai kuvioituna. Tämä antaa tilaa arkkitehtien luovuudelle ja vapaat kädet suunnitella pintoihin elävyyttä ja vaihtelevuutta. Lumonin valikoimasta löytyy myös vakiokuviointeja.

Silkkipaino on mahdollista toteuttaa kaikkiin käsittelemättömiin ja paksuudeltaan 5-20 mm:n lasipintoihin. Tyypillisimmin niitä käytetään kaide- ja parvekelaseissa. Lasin osittaisella tai kokonaisella silkkipainokuviolla voidaan luoda yksilöllisen ilmeen lisäksi näkösuojaa tiiviissä kaupunkiympäristössä.

Lumonin arkkitehdeille suunnatun kyselyn mukaan silkkipainon hyödyntäminen parvekejulkisivuissa kasvattaa tulevaisuudessa suosiotaan. Lumon haluaa vastaa asiakkaiden odotuksiin ja tehtaalla otettiin kesällä käyttöön alan ensimmäisenä yrityksenä uusi silkkipainolasien tuotantolinja

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän