Parvekelasitus säästää luontoa ja rahaa

Päivämäärä: 22.11.2022

Parvekkeiden lasittamisessa on kolme suurta hyötyä: asumismukavuus, kestävyys ja energiansäästö. Parvekelasitus säästää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia, suojaa parvekkeen kalusteita, lisää yksityisyyttä ja sen hiilijalanjälki tasoittuu jopa 3 vuodessa ja 4 kuukaudessa. Asuntojen ja rakennusten arvoa nostetaan samalla kun rakennuksen arkkitehtooninen esteettisyys säilyy.

Lumonin parvekelasitusjärjestelmä luo puskurivyöhykkeen kodin ulko- ja sisätilojen välille. Tämä tila on lähes poikkeuksetta lämpimämpi kuin ulkoilma ja vähentää tästä syystä tutkitusti rakennuksen kokonaislämpöhäviötä ja energiakustannuksia.

Lämpimissä maissa asunnon jäähdyttäminen vie tyypillisesti enemmän energiaa kuin sen lämmittäminen. Tällaisissa tilanteissa parvekelasitusjärjestelmä voidaan yhdistää integroituihin parvekeverhoihin, jotta tilan lämpötila pysyy optimaalisella tasolla. Verhot auttavat suojaamaan parveketta ja sen yhteydessä olevaa asuntoa ylimääräiseltä aurinkoenergialta. Siksi lasitettu parveke voi olla tarpeiden mukaan puskuri joko lämmitykseen tai jäähdytykseen.

Miten parvekelasitus säästää luontoa ja rahaa?

  • Parvekkeen käyttöaika pitenee vuosittain 1-3 kuukaudella
  • Energiansäästö on vuosittain keskimäärin 5 %
  • Parvekejulkisivun kunnostustarve siirtyy 6-10 vuodella eteenpäin
  • CO2-päästöt kompensoituvat jo 3-5 vuodessa
  • Vedontunne vähenee asunnon sisällä

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän