Säännöllinen huolto takaa parvekelaseille pitkän käyttöiän

Päivämäärä: 18.6.2021

Lumon parvekelasien huolto kannattaa. Säännöllisesti huollettu parvekelasitus kestää vuosikymmeniä. Huolto voidaan tehdä myös syksyllä ja talvella, joten nyt kannattaa kääntää katseet parvekkeille.

– Hyvin toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää, Lumon huoltopalvelusta vastaava Risto Nivala toteaa.

Parvekelasituksen suositeltu huoltoväli on viisi vuotta.

– Säännöllinen huolto on tarpeen, koska talojen rakenteet elävät ja parvekelasien osat kuluvat. Ne ovat Suomen sääolosuhteissa kovalla koetuksella lämpötilan vaihdellessa vuoden mittaan -30 pakkasasteesta 30 asteen helteisiin.

Parvekelasien säännöllisestä huollosta ovat Risto Nivalan mukaan kiinnostuneet etenkin asunto-osakeyhtiöt. Omaisuudesta halutaan pitää hyvää huolta. Koko taloyhtiön parvekelasit kannattaa huoltaa kerralla, koska se tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäisen parvekelasituksen huoltaminen.

Parvekelasin huollossa käydään läpi koko järjestelmä: lasitus säädetään ja voidellaan, tarkastetaan ja kiristetään kiinnitykset, tiivisteet vaihdetaan ja uusitaan seinälukko.

Lumon huoltopalvelu myöntää niin varaosille kuin huoltotyöllekin viiden vuoden käyttöturvan. Se koskee järjestelmän toimintaa ja niitäkin osia, joita ei ole huollon yhteydessä vaihdettu. Lumon antaa käyttöturvahuollolle kiinteän hinnan ja mahdolliset lisäkäynnit seuraavan viiden vuoden aikana ovat maksuttomia.

Säännöllisellä huollolla parvekelasien käyttöikä on yli 30 vuotta.

– Lumon huoltopalvelu käy jo huoltamassa yli 20 vuotta vanhoja parvekelasituksia. Säännöllisen huollon ansiosta ne toimivat moitteettomasti.

Risto Nivala muistuttaa, että parvekelasit tulee huoltaa, vaikka näkyvää huoltotarvetta ei olisikaan. Näin päästään pitkään käyttöikään.

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän