Turvallinen parvekekaide silkkipainolasista

Päivämäärä: 22.3.2022

Silkkipainotekniikalla toteutettu lasikaide parvekkeisiin on täydellinen ratkaisu niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteisiin. Se on turvallinen, helppohoitoinen ja esteettisesti rakennukseen sopiva.

– Lasikaide silkkipainetusta lasista tulee lähivuosina suurelta osin sivuuttamaan perinteiset pinna- ja levykaiteet uudis- ja korjausrakentamisessa, arvioi tekninen asiantuntija Panu Visa Lumonilta.

Testatusti turvalliseen lasikaiteeseen silkkipainokuviointia

Panu Visan mielestä erityisesti yksi seikka silkkipainetussa lasikaiteessa verrattuna levykaiteeseen on ylitse muiden ja se on turvallisuus.

– Lasikaide on kiistattomasti levykaidetta turvallisempi vaihtoehto, Visa toteaa.

Lasi on materiaalina kuitusementtilevyjä jäykempi ja kestävämpi, sillä lasi ei muuta ominaisuuksiaan pitkänkään ajan mittaan. Toki myös testaamme lasikaiteen kestävyyttä kaiken aikaa, Visa kertoo.

Lumonin kaidejärjestelmä on suunniteltu siten, että lasi integroituu siihen teknisesti täydellisesti. Järjestelmä koostuu yhteensopivista alumiiniprofiileista ja lasikaiteen kestävyyttä voidaan tarvittaessa vahvistaa käsijohteen kantavuutta lisäävillä tukitolpilla. Tällä menetelmällä toteutettiin mm. palkittu Triplan parvekejulkisivu.

Saatavilla on myös täysin tolpaton ratkaisu, jossa vaakatuettu Lumon kaide tuetaan käsijohteen avulla päistään sivuseiniin tai pystytolppiin.

– Rakenteisiin kiinnittymiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Lumon lasikaide on kaikin puolin tukeva ja kestävä ratkaisu.

– Silkkipainokuviointi tuo sitten lisämausteena parvekkeisiin näkösuojaa, tyyliä ja persoonallisuutta, Visa toteaa. 

Silkkipainotekniikalla luovuutta julkisivusuunnitteluun

Arkkitehdit arvostavat silkkipainolasitekniikan tuomia mahdollisuuksia julkisivun suunnitteluun. Silkkipainotekniikka mahdollistaa myös vähemmän lasimaisten julkisivujen toteuttamisen, sillä maalattuna silkkipainetun kaidelasin pinta muuttuu osittain tai kokonaan läpinäkymättömäksi, eikä kaidetta tuolloin välttämättä edes tunnista lasikaiteeksi. 

Tällä hetkellä Lumon silkkipainolaseja on saatavilla noin 10 vakiovärillä ja -kuviolla. Muut erikoisvärit ja -kuviot toteutetaan ennakkotilauksella.

– Suomessa silkkipainettua lasia käytetään yleisimmin korkeampien rakennusten parvekekaiteissa ja lasituksissa sekä jonkin verran myös muiden julkisivurakenteiden verhouksena, Visa kertoo.  

– Silkkipainatuskuvioinnilla voidaan vaikkapa korvata alkuperäisen kaiteen kuviointi.    

Huoltovapaa lasikaide on kustannustehokas ratkaisu

Silkkipainettu lasikaide on pitkäikäinen ja huoltovapaa. Silkkipainolasin pinta kestää myös erinomaisesti kulutusta ja se on helppo pitää puhtaana. Lasikaiteen pitkää elinkaarta ja huoltokustannuksia laskettaessa se on kustannustehokas ratkaisu parvekkeelle.

– Uskon, että tulemme näkemään silkkipainettua lasia yhä yleisemmin kaupunkikuvassa ja korkeiden rakennusten julkisivuissa. Korjausrakentamisessa turvallinen ja monipuolinen silkkipainettu lasi tulee jossain vaiheessa luonnollisella tavalla korvaamaan erityyppiset rakennuslevyt kaideverhouksina, Visa arvioi.   

Suunnitteletko julkisivuhankkeita? Täytä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lue lisää Lumonin parvekejulkisivuratkaisuista alla olevasta linkistä.

Lisää tuotteesta Lumon Parvekejulkisivutuotteet ja -ratkaisut

Lumon Parvekejulkisivutuotteet ja -ratkaisut

Lumon parvekejulkisivujärjestelmä koostuu moderneista alumiinikaiteista ja niihin integroituvista parvekelaseista. Ne ovat kokonaisuus, joka on suunniteltu toimimaan moitteettomasti yhdessä ja joiden avulla korostat talon yksilöllistä arkkitehtuuria. Tuotevalikoimamme monipuolisuus tarjoaa suunnittelijoille uusia mahdollisuuksia rakentaa merkittävää arkkitehtuuria.

Uusi Lumon kaide suosii nykyajan minimalistista, aineetonta tyylikkyyttä ja se onkin mietitty viimeistä piirtoa myöten: kiinnikkeet ovat viimeisteltyjä, laatan päälle kiinnitetty alapaarre muodostaa tiiviin rakenteen, ja seinän ja verhouksen välinen rako peittyy seinäpaarteella. Tolpattomuus tekee lasikaiteestamme ainutlaatuisen. Tuotekehityksessä on myös huomioitu asiakkaidemme vaatimukset työmaalogistiikkaa, työn tehokkuutta ja työturvallisuutta ajatellen. Uudenlaisen toimintamallin ansiosta pystymme lupaamaan tehokkaamman tilaus-toimitusprosessin kuin aikaisemmin.

Referenssit

Lue lisää

Suunnittelijoille

Lue lisää

Parvekekaiteiden tekninen aineisto.

Lue lisää

Parvekelasit 5, 6 ja 6T tekninen aineisto

Lue lisää

Suunnitteluaineisto

Lue lisää

Suunnittelu-sivustolta voit pyytää GDL-objekteja.

Lue lisää

Lataa BIM/CAD-kirjasto

Lataa BIM/CAD-kirjasto

ProdLib on suunnattu arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille.

Lue lisää

Balcony facades

Balcony facades

A balcony facade gives the building a face. Through the balconies the house a...

Lue lisää

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän