Pilkington Suncool™ Q – tuoteperheen laseilla tehokkaampaa auringonsuojaa

Päivämäärä: 27.9.2021

Tämän hetkisiin rakentamisen energiatasovaatimuksiin vastatakseen on NSG Group kehittänyt aiempia auringonsuojatuotteita tehokkaamman Pilkington Suncool™ Q -auringonsuojalasituoteperheen. Pilkington Suncool™ Q - tuoteperheen auringonsuojalasien innovatiivisen pinnoitteen ansiosta tuotteessa yhdistyy niin huippuluokan selektiivisyys, eli näkyvän valon läpäisyn ja auringonsuojan suhde, kuin matala ja neutraali heijaste. Pilkington Suncool™ Q 60 tuotteella on valonläpäisy kolminkertaisessa eristyslasissa 53% ja kokonaisenergian läpäisy vain 24%. Näiden huippuarvojen lisäksi myös heijaste on markkinoiden matalin, ainostaan 11%. Pilkington Suncool™ Q – tuoteperheen auringonsuojalasit säilyttävät värineutraaliuutensa tarkasteltaessa mistä kulmasta tahansa.

Pilkington Suncool™ Q auringonsuojalasi on ihanteellinen valinta suurille lasipinnoille rajoittamaan sisätilojen liikalämpenemistä ja samalla kuitenkin päästämään runsaasti valoa sisälle. Matalan auringon kokonaisenergian läpäisyn eli g-arvon johdosta asuin- ja työskentelytila pysyy kesällä miellyttävänä. Koska sisätilojen lämpötila ei nouse auringon lämmön vuoksi, on kokonaisratkaisu ekologisempi ja kustannustehokkaampi matalamman energiankulutuksen ansiosta, kun jäähdytysenergian tarve vähenee tai jopa poistuu.

Pilkington Suncool™ -auringonsuojalasien on aina oltava osana eristyslasielementtiä. Kolminkertaisessa eristyslasissa Pilkington Pilkington Suncool™ Q 60 lasilla päästään Ug-arvoon 0,5 W/m²K. Uusi ja tehokkaampi auringonsuojalasi täyttää sekä arkkitehtien että suunnittelijoiden vaativimmatkin tavoitteet parhaalla teknisellä suorityskyvyllä. Pilkington Suncool™ Q lasien avulla voidaan jo suunnitteluvaiheessa huomioida erilaisten teknisten ratkaisujen vaatima energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

Esimerkki kolminkertaisesta eristyslasielementistä, jolla saadaan matala Ug-arvo ja erinomainen auringonsuoja yhdistettynä korkeaan valonläpäisyyn:

3K Eristyslasielementti: 6 mm Pilkington Suncool™ Q 60 uloin lasi – 16 mm Argon – 4 mm Pilkington Optifloat™ Clear – 16 mm Argon – 4 mm Pilkington Optitherm™ S1N

Tällä hetkellä markkinoilla on saatavilla tuoteperheen ensimmäinen lasi Pilkington Suncool™ Q 60 ja tulevaisuudessa perhe täydentyy Q 70 ja Q 50 laseilla. Jos haluat ensimmäisten joukossa saada tietoa tulevista lasiuutuuksista, tilaa uutiskirjeemme tästä linkistä.

Pilkington Suncool™ Q 60 - laseja on saatavilla paksuuksilla 6, 8 ja 10 mm. Myös laminoitu Pilkington Suncool OptilamQ 60 on saatavilla paksuuksilla 8,8, 10,8 ja 12,8 mm. Tilauksesta lasia voidaan valmistaa Pilkington Optiwhite™ lasille pinnoitettuna.

Lisätietoa Pilkington Suncool™ Q – tuotteista alla olevasta linkistä.

Referenssihankkeet Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Piispantorni

Piispantorni

Piispanristi

Piispantorni on entinen panimorakennus Kaarinassa, joka on muutettu toimistot...

Trivium Retoriikka toimistorakennus, Turku

Trivium Retoriikka toimistorakennus, Turku

Uudisrakennus | Turku | 29 milj. €

Trivium Retoriikka on toimistorakennus Turun Kupittaan kaupunginosassa. Raken...

Logomon silta, Turku

Logomon silta, Turku

Turku

Logomon Silta on kevyen liikenteen silta, joka kulkee Turun päärautatieaseman...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi