Pilkington Suncool™ Q – tuoteperheen laseilla tehokkaampaa auringonsuojaa

Päivämäärä: 27.9.2021

Tämän hetkisiin rakentamisen energiatasovaatimuksiin vastatakseen on NSG Group kehittänyt aiempia auringonsuojatuotteita tehokkaamman Pilkington Suncool™ Q -auringonsuojalasituoteperheen. Pilkington Suncool™ Q - tuoteperheen auringonsuojalasien innovatiivisen pinnoitteen ansiosta tuotteessa yhdistyy niin huippuluokan selektiivisyys, eli näkyvän valon läpäisyn ja auringonsuojan suhde, kuin matala ja neutraali heijaste. Pilkington Suncool™ Q 60 tuotteella on valonläpäisy kolminkertaisessa eristyslasissa 53% ja kokonaisenergian läpäisy vain 24%. Näiden huippuarvojen lisäksi myös heijaste on markkinoiden matalin, ainostaan 11%. Pilkington Suncool™ Q – tuoteperheen auringonsuojalasit säilyttävät värineutraaliuutensa tarkasteltaessa mistä kulmasta tahansa.

Pilkington Suncool™ Q auringonsuojalasi on ihanteellinen valinta suurille lasipinnoille rajoittamaan sisätilojen liikalämpenemistä ja samalla kuitenkin päästämään runsaasti valoa sisälle. Matalan auringon kokonaisenergian läpäisyn eli g-arvon johdosta asuin- ja työskentelytila pysyy kesällä miellyttävänä. Koska sisätilojen lämpötila ei nouse auringon lämmön vuoksi, on kokonaisratkaisu ekologisempi ja kustannustehokkaampi matalamman energiankulutuksen ansiosta, kun jäähdytysenergian tarve vähenee tai jopa poistuu.

Pilkington Suncool™ -auringonsuojalasien on aina oltava osana eristyslasielementtiä. Kolminkertaisessa eristyslasissa Pilkington Pilkington Suncool™ Q 60 lasilla päästään Ug-arvoon 0,5 W/m²K. Uusi ja tehokkaampi auringonsuojalasi täyttää sekä arkkitehtien että suunnittelijoiden vaativimmatkin tavoitteet parhaalla teknisellä suorityskyvyllä. Pilkington Suncool™ Q lasien avulla voidaan jo suunnitteluvaiheessa huomioida erilaisten teknisten ratkaisujen vaatima energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

Esimerkki kolminkertaisesta eristyslasielementistä, jolla saadaan matala Ug-arvo ja erinomainen auringonsuoja yhdistettynä korkeaan valonläpäisyyn:

3K Eristyslasielementti: 6 mm Pilkington Suncool™ Q 60 uloin lasi – 16 mm Argon – 4 mm Pilkington Optifloat™ Clear – 16 mm Argon – 4 mm Pilkington Optitherm™ S1N

Tällä hetkellä markkinoilla on saatavilla tuoteperheen ensimmäinen lasi Pilkington Suncool™ Q 60 ja tulevaisuudessa perhe täydentyy Q 70 ja Q 50 laseilla. Jos haluat ensimmäisten joukossa saada tietoa tulevista lasiuutuuksista, tilaa uutiskirjeemme tästä linkistä.

Pilkington Suncool™ Q 60 - laseja on saatavilla paksuuksilla 6, 8 ja 10 mm. Myös laminoitu Pilkington Suncool OptilamQ 60 on saatavilla paksuuksilla 8,8, 10,8 ja 12,8 mm. Tilauksesta lasia voidaan valmistaa Pilkington Optiwhite™ lasille pinnoitettuna.

Lisätietoa Pilkington Suncool™ Q – tuotteista alla olevasta linkistä.

Referenssihankkeet Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Pandatalo Ähtäriin

Pandatalo Ähtäriin

Uudisrakennus | Ähtäri | Ei tiedossa

Ähtärin pandatalon rakentaminen opetti monelle rakennusalan ammattilaiselle p...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän