Pilkington Mirai™ on lasi, jonka valmistaminen tuottaa 50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Päivämäärä: 11.10.2023Lasi, jonka valmistaminen tuottaa 50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, asettaa markkinoille uuden virstanpylvään rakennusten hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Pilkington Lahden Lasitehdas Oy, joka on osa NSG-konsernia, on edelläkävijänä uudessa lasituoteperheessä, jonka valmistaminen tuottaa 50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavallinen floatlasi*. Lasi edustaa markkinoiden vähiten hiilipäästöistä tuotetta.

Pilkington Mirai™ on vähähiilinen vaihtoehto tavalliselle float-lasille ilman eroa suorituskyvyssä, laadussa tai ulkonäössä. Se on edelläkävijä vaihtoehtoisten polttoaineiden, korkean kierrätyslasipitoisuuden ja vihreän sähkön yhdistelmän ansiosta. Nimi Mirai, joka tarkoittaa japaniksi tulevaisuutta, valittiin seuraavan sukupolven vähähiilisten lasituotteiden aloittajaksi.

Pilkington Mirai™ -tuotteen lanseeraus on jännittävän matkan alku. Uusi valikoima tarjoaa arkkitehdeille ratkaisuja, joita he tarvitsevat vähentääkseen projektiensa hiili-intensiteettiä.

Tavoitteenamme on laajentaa tarjontaamme yhteistyön ja teknologisen kehityksen avulla lähitulevaisuudessa matkallamme kohti hiilineutraaliutta.", kertoo Kristian Chalmers, NSG Groupin globaali strateginen kaupallinen johtaja. 

Pilkington Mirai™ on saatavana eri paksuuksina, sekä pinnoitettuna että laminoituna. Markkinoiden johtava vähähiilinen lasi voidaan yhdistää muihin Pilkington-tuoteperhee-seen kuuluviin laseihin, kuten alhaisen emissiviteetin ja auringonsuojapinnoitteiden sekä akustisten kalvojen kanssa**. Tämä mahdollistaa rakennusten omistajien ja suunnittelun ammattilaisten puolesta rakennuksiin ja rakentamiseen sitoutuvan hiilidioksidin määrään vähentämisen ja muiden rakennuksen suorituskykyyn- ja määräyksiin liittyvien vaatimuksien täyttämisen.

Lasinvalmistajalla on myös ympäristötuoteselosteet (EPD) lasituoteperheelle, jotta rakennussuunnittelijat saavat enemmän läpinäkyvyyttä rakennusmateriaalien hiilijalanjälkeen.

"Lasin asteittainen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on keskeistä, kun rakentajat ja kiinteistöjen omistajat pyrkivät saavuttamaan vuosien 2030 ja 2050 hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet. “Pilkington Mirai™ on esimerkki lasiteollisuuden jatkuvasta kehitystyöstä kohti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja puhtaampaa rakennettua ympäristöä. Lasin hiilipäästöt puolitetaan leikkaamatta sen suorituskyvystä tai esteettisistä ominaisuuksista. Tämä on mahtava tekninen saavutus ja suuren yhteistyön tulos.", kertoo NSG Groupin Architectural Glass Globalin johtaja Leopoldo Castiella.

”Uusi lasituoteperhe tarjoaa yksinkertaisen, kestävämmän vaihtoehdon, jonka avulla rakennusten suunnittelijat voivat tehdä välittömiä parannuksia projektiensa hiilivaikutuksiin. Tällaisten ratkaisujen esille tuominen on keskeistä NSG Groupin missiolle muuttaa ympäristöämme ja samalla parantaa maailmaamme.

Kestävä kehitys lasinvalmistuksessa

Yhtiön tavoitteena on tehdä yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, sosiaalisen tasa-arvon edistämiseksi ja ympäristön suojelemiseksi. Viime vuonna Science Based Targets -aloite (SBTi) sertifioi uudelleen NSG Groupin kunnianhimoisen tavoitteen vähentää päästöjään 30 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2018 tasosta.

Yhtiön tavoitteena on myös saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä ja jatkaa proaktiivista työtä tehdäkseen myönteisiä ympäristövaikutuksia toimenpiteillä, kuten maailman ensimmäisillä lasinvalmistuksessa käytettävien vaihtoehtoisten polttoaineiden konseptikokeilla. Tämä kehitysohjelma johti Pilkington Mirai™:n kehittämiseen. Muita kehitysaloitteita ovat mm. keskittyminen kestävän toimitusketjun varmistamiseen ottamalla käyttöön uusi Supply Chain Charter, jossa hahmotellaan kahdeksan keskeistä ympäristönsuojelun osa-aluetta toimittajille tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhtiöstä on myös tullut SPP (Sustainable Procurement Pledge) League of Champions -liigan jäsen, jonka tavoitteena on yhdistää hankintajohtajien pyrkimykset saavuttaa vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteet (SDG).


LOPPU

*Verrattuna yhtiön 4 mm:n vakiokokoiseen Pilkington Optifloat™ Cleariin (eurooppalainen lähtötaso). EPD käynnissä.

**Esimerkiksi Pilkington Mirai Suncool™, Pilkington Mirai Optitherm™, Pilkington Mirai Optilam™ tai Pilkington Mirai Optiphon™
 

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Juha Rahikkala
Commercial Manager FinBalt
+358408376973
 

Lisätietoa toimittajille

Tietoja NSG-konsernista (Nippon Sheet Glass Co., Ltd. ja sen konserniyhtiöistä): NSG Group on maailman johtava lasien ja lasitusjärjestelmien toimittaja arkkitehtuurin, autoteollisuuden ja luovan teknologian liiketoiminta-alueilla. Vuonna 2006 se osti johtavan globaalin lasitoimittajan Pilkingtonin, ja nykyään konsernilla on päätoimia ympäri maailmaa ja myyntiä yli 100 maassa.

Architectural valmistaa ja toimittaa arkkitehtuurilasia sekä lasia aurinkoenergia- ja muille aloille. Vuonna 2023 se lanseerasi makechange™, joka auttaa yritystä viestimään intohimosta ja sitoutumisestaan ​​positiiviseen muutokseen ja tukee yritystä kestävän kehityksen viestien jakamisessa. Automotive palvelee alkuperäisten (OE) ja jälkimarkkinoiden vaihtolasien (AGR) markkinoita. Creative Technology koostuu useista erillisistä liiketoiminnoista, mukaan lukien tulostimien ja skannereiden linssit ja valonohjaimet sekä erikoislasikuitutuotteet, kuten jakohihnan lasijohto ja lasihiutaleet sekä Fine Glass -tuotteet.

Lisätietoja NSG Groupista on osoitteessa www.nsg.com

Lisää tuotteesta Pilkington Mirai™

Pilkington Mirai™

UUSI vähähiilinen lasi

Pilkington Mirai™ -esite
Referenssit
Yhteystiedot

Referenssihankkeet Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Piispantorni

Piispantorni

Piispanristi

Piispantorni on entinen panimorakennus Kaarinassa, joka on muutettu toimistot...

Trivium Retoriikka toimistorakennus, Turku

Trivium Retoriikka toimistorakennus, Turku

Uudisrakennus | Turku | 29 milj. €

Trivium Retoriikka on toimistorakennus Turun Kupittaan kaupunginosassa. Raken...

Logomon silta, Turku

Logomon silta, Turku

Turku

Logomon Silta on kevyen liikenteen silta, joka kulkee Turun päärautatieaseman...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi