NSG Group on sitoutunut vähentämään energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä

Päivämäärä: 8.3.2022

NSG Groupiin kuuluvalle Pilkington Lahden Lasitehtaalle logistiikkapalveluita tuottava Okline on hankkinut käyttöönsä kaksi nesteytetyllä maakaasulla ja biokaasulla kulkevaa kuorma-autoa. Liquefied Natural Gas eli LNG tuottaa noin 30 % ja Liquefied Biogas eli LBG noin 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna tavalliseen dieselillä kulkevaan kuorma-autoon. LNG:n avulla voidaan vähentää ihmiselle haitallisia rikki- ja typpipäästöjä sekä partikkeli- ja mustahiilipäästöjä.

- Nämä kuorma-autot ovat pääsääntöisesti menossa Saksan liikenteeseen, sillä siellä vaikutus on suurin myös tietullimaksujen suhteen, kertoo Okline Oy:n toimitusjohtaja Jussi Okkolin. Hankintaprosessi oli pitkä ja tilaus kuorma-autoista tehtiin jo alkuvuonna 2021. Harjoittelemme vielä autojen tankkausta ja käyttöä Suomessa, ja hoidamme dokumentoinnin ennen kuin autot ovat valmiita Saksan tieliikenteeseen, Okkolin sanoo.

Floatlasia vetyvoimalla ja energian varastointijärjestelmä

NSG Groupiin kuuluva Pilkington United Kingdom Limited on valmistanut onnistuneesti tasolasia St Helensin tehtaalla vedyn avulla ensimmäisessä kokeessa maailmassa. Kokeilu on keskeinen vaihe NSG Groupin hiilidioksidipäästöjen vähentämissuunnitelmassa ja siirtyminen maakaasun käytöstä vedyn käyttöön kaikessa tuotannossa on yhden askeleen lähempänä. Mahdollinen siirtyminen tarkoittaisi sitä, että floatlasiuuni, joka muodostaa suurimman osan yrityksen kokonaispäästöistä, pystyisi toimimaan huomattavasti pienemmillä päästöillä. Kokeilun tavoitteena oli osoittaa, että uuni, jossa raaka-aineet kuumennetaan noin 1600 asteeseen, voisi toimia turvallisesti täydellä tuotannolla ilman, että se vaikuttaa tuotteen laatuun. Ison-Britannian tavoitteena on nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä ja rakentamisen toimitusketjun hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on tärkeä osa tavoitetta.

NSG Group Pilkingtonin tehtaalle Collingwoodiin Kanadassa on asennettu akkukäyttöinen energian varastointijärjestelmä. Asennus on ensimmäinen yhteistyö NSG Groupin ja järjestelmän toimittaneen Convergent Energy + Powerin välillä. Varastointijärjestelmä käyttää Convergentin PEAK IQ® - ohjelmistoa vähentämään tehtaan sähkönkäyttöä kalliimpien, hiili-intensiivimpien kulutushuippujen aikana. Ratkaisun avulla tehdas pystyy vähentämään sähkönkulutustaan ja hiili-intensiteettiään merkittävästi. 

Referenssihankkeet Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Pandatalo Ähtäriin

Pandatalo Ähtäriin

Uudisrakennus | Ähtäri | Ei tiedossa

Ähtärin pandatalon rakentaminen opetti monelle rakennusalan ammattilaiselle p...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän