Perinteinen putkiremontti, moderni toteutus

Perinteinen putkiremontti, moderni toteutus

Linjasaneerauksiin kaivataan yhä tehokkaampia työtapoja, sillä korjausikäisten asuinkerrostalojen määrä kasvaa lähivuosina entisestään.
– Talotekniikan teollinen esivalmistus mahdollistaa nopeammat ja kustannustehokkaammat toteutustavat, sanoo Uponorin hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors.

Turkulaisessa vuonna 1961 valmistuneessa taloyhtiössä tehdään laaja putkiremontti, jossa 37 asuinhuoneiston vanhat käyttövesi- ja viemäriputket korvataan Uponor Reno Port -talotekniikkakaseteilla.

Kohteen suunnitellut Lassi Leppänen RTC Vahanen Turku Oy:stä toteaa esivalmistettujen talotekniikkaelementtien sopivan erinomaisesti 1960–70-luvun tyyppitalojen saneeraukseen.
– Suurin hyöty saadaan kohteissa, joissa kylpyhuoneet ovat samanmuotoisia ja päällekkäin samassa linjassa. Vanhat hormit ovat usein ahtaita ja lähes poikkeuksetta eristeistä löytyy asbestia. Kun vanhoja hormeja ei tarvitse purkaa, asbestit eivät pääse pölyämään ja ne voidaan jättää vanhoihin rakenteisiin. Talotekniikkakasetit antavat myös lisää vaihtoehtoja putki- ja sähkönousujen sijoitteluun, toteaa Leppänen.

Ääni- ja paloeristetty Reno Port -nousuelementti sisältää käyttövesiputket, pystyviemärin ja seinä-wc:n sekä vesi- ja viemäriliitännät viereen asennettavaa pesuallasta varten. Talotekniikkakasetti nopeuttaa viemäri- ja vesijohtolinjan asennusta noin puolella, mikä tuo kokonaisaikatauluun vastaavassa kohteessa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 11 prosentin säästön.

Uponorin kehittämä Reno Port -talotekniikkakasetti takaa nopean, sujuvan ja kustannustehokkaan linjasaneerauksen. Esivalmistetut elementit säästävät aikaa työmaalla ja tilaa kylpyhuoneessa.

– Esivalmistettujen putkielementtien käytössä suurin hyöty on urakoitsijan kannalta se, ettei vanhoja hormeja tarvitse purkaa. Tässäkin kohteessa hormit olisivat olleet todella ahtaat uusille putkille. Tilatehokkaat elementit on helppo asentaa, eivätkä ne juuri pienennä kylpyhuoneen pinta-alaa, kertoo työpäällikkö Jari Salonen pääurakoitsijana toimivasta Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy:stä.

Uponor-tuotteet löytyvät MagiCloudin verkkopohjaisesta LVIS-tietomallikirjastosta sekä MagiCAD -ohjelmista AutoCADille ja Revitille. Lue lisää Uponorin BIM 3D-malleista.
Lataa Uponor Reno Port -talotekniikkakasetin 3D malli ArchiCAD GDL-objektina.

Tuotetiedot
 • Tuotekortti Tuotekortti

  Tekninen tuotekortti ammattilaisille R2I-kasetti-linjasaneerauselementistä.

  Avaa linkki
 • Asennusohjeet

  Avaa linkki
 • CAD-kuvat

  Avaa linkki
 • ArchiCAD GDL-objekti ArchiCAD GDL-objekti

  Uponor R2I –kasetin GDL-objekti versio 2.1 / 2016-10, tuotekonfiguraattori ArchiCAD versioon 19.

  Avaa linkki
RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...