Perinteinen putkiremontti, moderni toteutus

Päivämäärä: 16.5.2017

Linjasaneerauksiin kaivataan yhä tehokkaampia työtapoja, sillä korjausikäisten asuinkerrostalojen määrä kasvaa lähivuosina entisestään.
– Talotekniikan teollinen esivalmistus mahdollistaa nopeammat ja kustannustehokkaammat toteutustavat, sanoo Uponorin hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors.

Turkulaisessa vuonna 1961 valmistuneessa taloyhtiössä tehdään laaja putkiremontti, jossa 37 asuinhuoneiston vanhat käyttövesi- ja viemäriputket korvataan Uponor Reno Port -talotekniikkakaseteilla.

Kohteen suunnitellut Lassi Leppänen RTC Vahanen Turku Oy:stä toteaa esivalmistettujen talotekniikkaelementtien sopivan erinomaisesti 1960–70-luvun tyyppitalojen saneeraukseen.
– Suurin hyöty saadaan kohteissa, joissa kylpyhuoneet ovat samanmuotoisia ja päällekkäin samassa linjassa. Vanhat hormit ovat usein ahtaita ja lähes poikkeuksetta eristeistä löytyy asbestia. Kun vanhoja hormeja ei tarvitse purkaa, asbestit eivät pääse pölyämään ja ne voidaan jättää vanhoihin rakenteisiin. Talotekniikkakasetit antavat myös lisää vaihtoehtoja putki- ja sähkönousujen sijoitteluun, toteaa Leppänen.

Ääni- ja paloeristetty Reno Port -nousuelementti sisältää käyttövesiputket, pystyviemärin ja seinä-wc:n sekä vesi- ja viemäriliitännät viereen asennettavaa pesuallasta varten. Talotekniikkakasetti nopeuttaa viemäri- ja vesijohtolinjan asennusta noin puolella, mikä tuo kokonaisaikatauluun vastaavassa kohteessa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 11 prosentin säästön.

Uponorin kehittämä Reno Port -talotekniikkakasetti takaa nopean, sujuvan ja kustannustehokkaan linjasaneerauksen. Esivalmistetut elementit säästävät aikaa työmaalla ja tilaa kylpyhuoneessa.

– Esivalmistettujen putkielementtien käytössä suurin hyöty on urakoitsijan kannalta se, ettei vanhoja hormeja tarvitse purkaa. Tässäkin kohteessa hormit olisivat olleet todella ahtaat uusille putkille. Tilatehokkaat elementit on helppo asentaa, eivätkä ne juuri pienennä kylpyhuoneen pinta-alaa, kertoo työpäällikkö Jari Salonen pääurakoitsijana toimivasta Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy:stä.

Uponor-tuotteet löytyvät MagiCloudin verkkopohjaisesta LVIS-tietomallikirjastosta sekä MagiCAD -ohjelmista AutoCADille ja Revitille. Lue lisää Uponorin BIM 3D-malleista.
Lataa Uponor Reno Port -talotekniikkakasetin 3D malli ArchiCAD GDL-objektina.

Lisää tuotteesta Linjasaneeraukseen laatua ja nopeutta R2I-kasetilla

Linjasaneeraukseen laatua ja nopeutta R2I-kasetilla

Uponor R2I -kasetit vievät kerrostalojen linjasaneerauksen uuteen aikakauteen. Kasetti sisältää käyttövesiputket, pystyviemärin ja seinä-wc:n sekä vesi- ja viemäriliitännät viereen asennettavaa pesuallasta varten. Lämpöjohto- ja sähkönousut voidaan toteuttaa erillisellä lisämoduulilla.

Esivalmistetut moduulit tarjoavat merkittäviä hyötyjä verrattuna muihin saneerausmenetelmiin. Keskeisimpiä etuja ovat laatu, soveltuvuus erilaisiin kylpyhuoneisiin ja helppo asennettavuus. Uponor R2I -kasetti täyttää LVI-järjestelmille asetetut rakennusvaatimukset äänitasojen ja palomääräysten osalta.

Uponor R2I -kasetti

  • -Saneerausaika jopa 50 % lyhyempi kuin perinteisillä menetelmillä; ei asbestipurkutöitä
  • -Tehdasvalmisteinen, laadukas moduuliratkaisu, jossa huomioitu äänieristys, paloeristys ja huollettavuus
  • -Saneerauksen jälkeen putkistot voidaan huoltaa rakenteita rikkomatta
  • -Vuototurvallinen lopputulos: kosteusvaurioita ei pääse syntymään, sillä mahdolliset vuodot tulevat havaittavaksi vesieristettyyn tilaan
  • -Käsitukien kiinnityspisteet valmiina
  • -Asennusvaiheessa wc-istuimen korkeus portaattomasti säädettävissä
  • -Lukuisia pintamateriaalivaihtoehtoja

Esite R2I-kasetista

Hinnasto & tuoteluettelo

Lue lisää

Esitteet

Lue lisää

Hyväksynnät

Lue lisää

Sitoutuminen yhteiskuntaan
Yhteystiedot
Tuotekortti

Tuotekortti

Tekninen tuotekortti ammattilaisille R2I-kasetti-linjasaneerauselementistä.

Lue lisää

Asennusohjeet

Lue lisää

CAD-kuvat

Lue lisää

ArchiCAD GDL-objekti

ArchiCAD GDL-objekti

Uponor R2I –kasetin GDL-objekti versio 2.1 / 2016-10, tuotekonfiguraattori Ar...

Lue lisää

Referenssihankkeet Uponor Suomi Oy

Rautatienkatu 21 Tampereella

Rautatienkatu 21 Tampereella

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Tampereen keskustassa sijaitseva vanha Postitalo sai vuonna 2017 uuden elämän...

Monitoimitalo Kastelli, Oulu

Monitoimitalo Kastelli, Oulu

Uudisrakennus | Oulu | 44,00 milj €

Monitoimitalo on harvoin ollut yhtä osuva termi kuin Oulun Kastellin kohdalla...

Kauppakeskus Karisma

Kauppakeskus Karisma

Uudisrakennus | Lahti | 90,00 milj €

Kauppakeskus Karisma nousi Lahteen nelostien varteen – kuin portiksi Kariston...

Sokeritehtaantien kerrostalot

Sokeritehtaantien kerrostalot

Uudisrakennus | Kirkkonummi | 8,12 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...