Lumonilla uusi tolppakaide

Päivämäärä: 26.3.2019

Lumon-kaiteista valtaosa asennetaan tänä päivänä parvekkeelta käsin. Asennusmenetelmä sopii sekä Lumonin tolpattomaan kaiteeseen että uuteen tolppakaiteeseen, mikä tarjoaa uusia ulottuvuuksia arkkitehtisuunnitteluun.

Uusi tolppakaide on syntynyt Lumonin kehitystyön tuloksena. Kehitysjohtaja Risto Kivioja kertoo tämän olevan osa kokonaisuutta, jossa suunniteltiin uudenlainen Lumon-kaidejärjestelmä.

– Kaidejärjestelmän kehittäminen lähti liikkeelle tavoitteesta, että asentaja voisi suorittaa kaiteen asennustyön parvekkeelta käsin.  Tätä silmällä pitäen suunniteltiin tolpaton kaide. Koska vanha tolpallinen kaide ei soveltunut uuteen asennustekniikkaan, kehitimme uuden tolppakaiteen.

Lumon-kaidetta voidaan käyttää sekä uudis- että peruskorjauskohteissa.

Työmaaliikenne vähenee

Lumon-kaiteiden asennuksista tehtiin viime vuonna jo kolme neljäsosaa parvekkeelta käsin, mikä tuo mukanaan monia etuja.

– Vanhassa toimintatavassa oli paljon oheistyötä, kun jouduimme käyttämään ulkopuolelta hankittavia nostimia ja telineitä. Uuden asennusmenetelmän ansiota työmaaliikenne vähenee ja turvallisuus paranee, koska nostimia ei tarvitse siirrellä tai telineitä pystyttää ja purkaa. Tämä korostuu etenkin peruskorjauskohteissa.

Prosessia on kehitetty myös siten, että kaidepaketit ovat huoneistokohtaiset, kun ne ennen olivat työmaakohtaisia.

– Jokaiselle parvekkeelle on oma paketti, joka nostetaan parvekelaatalle, jossa asentaja tekee työnsä.

Tiiveys lisää asumismukavuutta

Asennusmenetelmän lisäksi on kehitetty kaidejärjestelmän teknisiä ominaisuuksia ja muun muassa lisätty tiiveyttä.

– Tiivis kaide parantaa ääneneristystä, mikä osaltaan vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Melun lisäksi tuuli ja kosteus pysyvät paremmin loitolla. Tiivis kaide suojaa myös talon rakenteita, lisää energiatehokkuutta ja kohentaa paloturvallisuutta, kehitysjohtaja Risto Kivioja luettelee.

Lumon-parvekekaide ja -parvekelasit sopivat saumattomasti yhteen. Niiden asennustyö hoidetaan samalla kertaa.

Lumon-kaide arkkitehtuurin mukaan

Lumon-kaide voi olla tolpaton tai tolpallinen sen mukaan, minkälaisia teknisiä ja esteettisiä vaatimuksia kaiteelle asetetaan. Parvekekaiteella on iso merkitys rakennuksen arkkitehtuuriin ja yleisilmeeseen. Lumon-kaiteen verhousmateriaali on lasia, joka voi olla hillitty tai värikäs.

Lumon-kaidejärjestelmän vaihtoehtoihin kannattaa tutustua yrityksen kotisivuilla. Sieltä löytyvät myös suunnittelijoille tarkoitetut ilmaiset työkalut, joiden avulla suunnitelma on mahdollista viedä esimerkiksi autocad- tai revit-ohjelmistoon.

Tarvitsetko apua hankesuunnittelussa? Jätä yhteystietosi ja asiantuntijamme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän