Lasituettu kaide luo Triplan parvekejulkisivulle näyttävän ilmeen

Päivämäärä: 16.11.2020

Helsingin Pasilassa sijaitsevan Triplan moniulotteinen parvekejulkisivu on toteutettu integroidulla Lumon parvekelasituksen ja -kaiteen yhdistelmällä.

– Kaiteiden toteutustavassa on nähtävillä tuotekehityksemme innovaatio, joka mahdollistaa täysin tolpattoman ratkaisun myös monimuotoisissa parvekkeissa, kehitysjohtaja Risto Kivioja Lumonilta kertoo.

Triplan näyttävän parvekejulkisivun mahdollistaa lasituettu tolpaton kaide, jossa myös nurkkatolpat voidaan jättää pois.

Triplan asuntokohteen arkkitehtisuunnittelusta vastannut arkkitehti Matti Linko Arkkitehdit Soini & Horto Oy:stä toteaa suunnittelijoiden kaipaavan selkeää ja yksinkertaista rakennetta, jossa on mahdollisimman vähän erilaisia lisäosia. Lasituettu Lumon parvekekaide- ja lasitus vastaa tähän tarpeeseen.

– Ennen kuin tiesimme Lumonin uudesta lasituennasta, oli tavoitteenamme toteuttaa tuenta kaiteen avulla pääasiassa vaakasuunnassa. Mahdollisimman pelkistetty on aina parempi, Linko perustelee.

Hänen mukaansa tämän hetken trendinä on koko talon kattavat parvekeseinät.

Samaan aikaan Triplan parvekejulkisivun suunnittelun kanssa Lumon tuotekehityksestä valmistui lanseerattavaksi uusi tolpaton ja lasituettu kaide, mikä mahdollisti arkkitehtuurin toteutuksen.

– Hankkeen onnistunut lopputulos saavutettiin oman projektiliiketoimintamme, kohteen tilaajan ja suunnittelijoiden hyvällä yhteistyöllä, Risto Kivioja toteaa.

Tolpaton Lumon kaide tuetaan päistä ja sen lasituki kestää kuormitusta käsijohteen suuntaisesti. Näin ollen kulma-alueiden tukitolppia ei enää tarvita. Kaidelasi on 5+5 mm laminoitua lasia ja sen uloin lasi karkaistu.Lumonilta työkalut suunnittelun tueksi

Lumonin tarjoama suunnitteluapu oli isoksi hyödyksi Triplan kaltaisessa suurrakennushankkeessa.

– Pidimme Lumon suunnittelupuolen edustajan kanssa monta palaveria, joiden pohjalta Lumon toimitti meille toteutuskuvat, arkkitehti Matti Linko kertoo.

Triplan rakennuttaja YIT ja Lumon tekivät kohteessa tiivistä yhteistyötä.  YIT:n tietomalliasiantuntija Janne Salin oli mukana hankkeessa alusta lähtien. Hänen vastuullaan oli suunnittelijoiden tekemien tietomallien käytännön hyödyntäminen työmaalla.

Tietomalliohjelmistojen perusperiaate on, että suunnittelija käyttää niitä kohteen suunnittelussa.

– Kohteen arkkitehti hyödynsi Lumon objektikirjastoja, minkä ansiosta suunnittelutyö tehostui ja helpottui, Salin toteaa.

Triplan 400 huoneiston parvekkeisiin asennettiin noin 7 400 lasikappaletta, yhteensä noin 6 800 neliömetriä. Hyvään lopputulokseen päästiin tarkalla tuotannon ja asennuksen suunnittelulla.

Valtaosa Lumon kaiteista ja lasituksista asennetaan tänä päivänä parvekkeelta käsin, niin myös Triplassa. Tämä tuo monia etuja, esimerkiksi työmaaliikenne vähenee ja turvallisuus paranee, kun nostimia ei tarvitse siirtää tai telineitä pystyttää ja purkaa.

Lumon Oy:n kehitysjohtaja Risto Kivioja kertoo, että tehokkaan asennusprosessin ansiosta koko kohde valmistui neljän asentajan voimin.

Tripla on vuoden 2020 lasirakenne

Koko seinän levyinen parvekejulkisivu antaa rakennukselle näyttävän ilmeen. Suomen Tasolasiyhdistys palkitsi Triplan vuoden 2020 lasirakenteena.

Lumon parvekelasitus- ja kaideratkaisu lisää myös asunnon viihtyisyyttä, kun parvekkeelta avautuvat esteettömät näkymät ilman edessä olevia nurkkatolppia.

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän