Uudet erikoisliitosnauhat maksimaalisella suorituskyvyllä

Päivämäärä: 6.9.2022

Liitosnauhan korkea elastisuus ja repäisykestävyys kompensoivat sauman liikehdintää voimakkaissakin julkisivuelementtien liikkeissä. Maksimoitu liimausteho takaa tarttuvuuden alustaan. Joustavat nauhat koostuvat mukautuvasta, pehmeästä muovifleecestä, joka voidaan rapata, maalata ja päälleliimata.

Asentaminen helppoa täysipintaisesti itseliimautuvan, äärimmäisen tarttuvan nauhan ansiosta

Ikkuna-asennus on nopeaa ja helppoa ISO-CONNECT INSIDE- ja OUTSIDE CL -liitosnauhojen avulla. Toisella puolella nauhaa on koko leveydeltään liimapinta ja taustapaperissa jaettu asennuskaista, mikä helpottaa asennusta. Täydellisen itseliimautuvuuden ansiosta ikkunaliitosnauhat voidaan kiinnittää helposti runkoprofiiliin sekä muuraukseen ilman asennusliimaa. Kun taustapaperi on irrotettu itseliimautuvasta liitosnauhasta, liitosnauha kiinnitetään, painetaan ja rullataan telalla – muuta ei tarvita! Erinomaisen tartuntalujuudensa ansiosta liitosnauhat tarttuvat lähes kaikkiin pintoihin, myös ilman pohjustetta.

Asennuksen helpottamiseksi sisäliitosnauhassa on lisäksi itseliimautuva asennuskaista fleecepuolella. Liitosnauha voidaan näin kiinnittää suoraan ikkunakarmiin ja esiasentaa tehtaalla valmiiksi. Toinen asennusetu on materiaalin ominaisuuksissa. Sillä tiivistysnauhoissa on matala ominaisjäykkyys, jonka ansiosta sen voi kiinnittää helposti ja tarkasti myös vaativiinkin kulmarakenteisiin.

 

Pitkäkestoista ulko-olosuhteiden kestävyyttä ja korkeaa sadevedenpitävyyttä

ISO-CONNECT OUTSIDE CL -nauhaa voidaan käyttää sääsuojana rakennuksen ulkokuoren liitossaumoissa. Fleecekalvon sadeveden läpäisy on 1 050 Pa, joka tekee siitä poikkeuksellisen sadevedenkestävän ja vedenpitävän. Fleecenauhan höyrydiffuusioavoin materiaali varmistaa, että kosteus pääsee siirtymään ulos saumasta, jolloin sauma pysyy näin kuivana.Ulkoliitosnauhalla on myös jopa vuoden UV-stabiliteetti ja pitkäkestoinen ulko-olosuhteiden kestävyys. Tämä lisää turvallisuutta asennusten toteuttamiseen, kun saumat ovat pitkään alttiina säälle rakennusvaiheen aikana. 

ISO-CONNECT INSIDE CL soveltuu käytettäväksi rakennusten sisätiloissa ikkunaliitosten ilmatiiviiseen ja tuulenpitävään tiivistämiseen. Höyryn diffuusiota estävä materiaali varmistaa sisä- ja ulkoilman luotettavan erottelun. Nauhan korkea ilmatiiviys ja siihen liittyvä alhainen a-arvo takaavat erittäin alhaisen n50-luvun, joka kertoo ilmanvaihtosuhteen, erityisesti rakennuksissa, joille tehdään puhallinovitesti. Näin nauha noudattaa periaatetta ”tiiviimpi sisältä kuin ulkopuolelta”.

Molemmat tiivistystuotteet on saatavana 30 metrin rullapituuksina ja 70–350 mm leveinä.

Takuu Rakennusenergialain (Gebäudeenergiegesetz – GEG) ja standardien mukaisille liitosnauhoille

Ikkunaliitosnauhat noudattavat Rakennusenergialain vaatimuksia ja suosituksia RAL „asennusohje”. Lisäturvana annamme 10 vuoden toimintatakuun ja näin takaamme tuotteiden korkean laadun.

ISO-CONNECT INSIDE ja OUTSIDE CL:n fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet eivät noudata ainoastaan DIN 4108:n kosteuteen liittyviä määräyksiä, vaan myös SIA:n ja ÖNORM B5320:n kansainvälisiä vaatimuksia.

Kaipaatko lisätietoja tuotteista? Ota meihin yhteyttä!

Juhani Mäntyniemi

[email protected]

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi