Monikäyttöinen tiivistysnauha ISO-BLOCO HYBRATEC sertifioitu nyt passiivitaloihin

Päivämäärä: 4.10.2022

Passiivitalorakentamisessa keskeisessä asemassa on rakennuksen korkea ilmatiiviys, jotta lämmitystarve pysyy mahdollisimman alhaisena. Ikkunoiden tiivistämisessä ilmatiiviin rakenteen laadukas tiivistys on erittäin tärkeässä roolissa.

Testattu realistisessa asennustilanteessa

Käytännön suorituskyvyn varmistamiseksi ISO-BLOCO HYBRATEC testattiin realistisessa asennustilanteessa testausprosessin aikana. Nauhan testaus tehtiin eri ikkunakarmimateriaaleihin sekä rakenteellisissa liitostilanteissa, puurakenteisiin ja massiivirakenteisiin. Ikkunan ja seinän välisen liitostiivisteen ilmatiiviystesti suoritettiin massiivi- ja kevytseinille. Puurakenteessa käytettiin ilmatiiviistä OSB-levyistä tai filmivanerilevyistä tehtyjä puuseiniä, jotka liimattiin ilmatiiviiksi epoksihartsilla.

Ilmatiiviys säästää lämmitysenergiaa


ISO-BLOCO HYBRATEC on onnistuneella passiivitalosertifioinnillaan osoittanut soveltuvuuden passiivitalorakentamiseen "Ilmatiiviysjärjestelmän ikkunaliitoksena”.

Uudentyyppisellä hybriditekniikalla varustettu monikäyttöinen tiivistysnauha saavuttaa erinomaiset arvot kaikilla kolmella tiivistystasolla RAL-asennusoppaan vaatimusten 3-tasoisen mallin mukaisesti.

Sisä- ja ulkoilman välisen tiivistyskerroksen energiatehokas tiivistenauha on testattu erinomaisella ilmatiiviydellä ja se tarjoaa maksimaalisen lämpösuojan. Hallitsematon konvektiolämpöhukka ja veto liitosliitoksen kautta voidaan välttää tehokkaasti, mikä on tärkeä tekijä energiaa säästävässä rakentamisessa.

Optimaalinen kosteudensiirto ja Yli 1050 Pa:n sadevedenkestävyys

ISO-BLOCO HYBRATEC -tiivistysnauhaan on integroitu useita sulkukerroksia kalvotekniikan avulla, mikä vastaa RAL-periaatetta ”sisältä tiiviimpi kuin ulkoa”. Korkea kuivausteho mahdollistaa kosteuden poistumisen liitoksista ulos ja hallitun kuivumisen. Näin homeen muodostuminen ja siitä johtuvat rakenteelliset vauriot voidaan välttää alusta alkaen.

Toiminta-alueellaan ISO-BLOCO HYBRATEC -tiivistysnauhalla on erittäin hyvä ääni- ja lämpöeristys. Tämän lisäksi sääsuojaustason MF-1-sertifioitu monikäyttöinen tiivistysnauha vakuuttaa yli 1050 Pa:n sadevedenkestävyydellään. Korkeatasoinen suoja sadetta vastaan ilmastonmuutoksen yhä yleistyvien äärimmäisten sääilmiöiden kuten rankkojen myrskyjen ja sateiden vuoksi on erittäin tärkeää sijoittajille, kiinteistön omistajille sekä asukkaille.

Tämän lisäksi ISO-BLOCO HYBRATEC -tiivistysnauhassa on myös vahva paisuntavoima ja pitkäaikainen rakenteen liikkeen kestokyky.

Mukana energiasiirtymässä

Passiivitalosertifioidut tuotteet tarjoavat suunnittelijoille, rakennuttajille ja rakentajille turvaa onnistuneeseen passiivitalon rakentamiseen. ISO-Chemien tuotteet auttavat vähentämään rakennusten primäärienergian kulutusta ja edistävät näin energiasiirtymän onnistumista.

Palkittu RAL-laatumerkillä ja EC1PLUS-merkinnällä

ISO-BLOCO HYBRATEC on palkittu RAL-laatumerkillä ja EC1PLUS-merkintä ja ”erittäin vähäpäästöisenä” tuotteena se kuuluu EMICODE®-kriteerien mukaan Premium-luokkaan, mikä on toinen ympäristöystävällistä rakentamista edustava laatumerkintä. Samalla monikäyttöinen tiivistysnauha täyttää myös rakennusenergialain (GEG) vaatimukset.


Ota yhteyttä, niin kerromme tuotteesta mielellämme lisää!
Juhani Mäntyniemi
Country Manager Finland & Baltic

ISO-Chemie GmbH
+358 40 771 6176
[email protected]
https://www.iso-chemie.eu/fi/home

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje