Sisusta luonnomateriaalilla – Tarkettin luonnolliset linoleumilattiat

Päivämäärä: 13.9.2022

Lähes kaikki Tarkettin linoleumin ainesosat ovat luonnollisia raaka-aineita, jotka ovat uusiutuvia tai sellaisia, joista ei ole puutetta. Sen ansiosta linoleumimme on vastuullinen materiaali, jonka ilmastovaikutus on vähäinen.

Klassiset kuosit, joista linoleumilattiat tunnetaan, syntyvät itsestään ainesosien sekoittamisen aikana. Tarkettin linoleumi valmistetaan edelleen alkuperäisen vuoden 1898 reseptin mukaisesti. Keitetty pellavaöljy altistetaan lämpimälle ilmalle, jolloin se muuttuu kovaksi ja kestäväksi massaksi, jonka ominaisuudet muistuttavat joustavaa kumia. Massa saa jähmettyä puuvillataustalle prosessissa, joka muistuttaa jossain määrin kynttilänvalantaa. Sen jälkeen se sekoitetaan niin kutsutuksi pellavaöljysementiksi lisäämällä hartsia, korkkijauhetta, puujauhetta ja kalsiumkarbonaattia, minkä jälkeen seos murennetaan rakeiksi.

Tarkettin linoleumilattiat ovat luonnollisuuden lisäksi myös ympäristölle hyväksi, sillä ne voidaan kierrättää omassa laitoksessamme, niillä on erittäin alhaiset kasvihuonekaasupäästöt (EPD A1-A3), sekä kaikilla mallistoilla on Joutsenmerkki. Linoleumimallistoilla on myös vähintää hopeatason Cradle to Cradle -sertifiointi. Tehtaallamme on suljettu vedenkierto ja 34 % käyttämästämme sähköstä tuotetaan itse. Muu energia on peräisin 100-prosenttisesti uusiutuvista lähteistä. Tuotantojätettä ei myöskään päädy kaatopaikalla.

Tutustu luonnollisiin linoleumimallistoihimme!

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje