Kierrätä Tarkett-lattiasi ReStart-ohjelmalla

Päivämäärä: 16.8.2022

Olemme vakuuttuneita siitä, että kiertotalous on oikea strategia luonnonvarojen säästämiseen, jätteiden vähentämiseen ja ilmaston lämpenemisen hidastamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme suunnittelemaan tuotteita kiertotaloutta silmällä pitäen. Pyrimme myös kehittämään tekniikoita asennushukan ja purettujen lattioiden tunnistamiseen, käsittelyyn ja käyttämiseen uusien lattioiden raaka-aineena.

Kierrätyksessä ei kuitenkaan ole kyse vain teknisistä ratkaisuista – koko ketjun aina rakentamisesta kierrätykseen pitää toimia. Toisin sanoen ei riitä, että tuote on teknisesti kierrätettävissä, jos tarjolla ei ole järjestelmää, jossa asiakas voi saada jätteensä toimitettua kierrätyslaitokseen. Se ei ole aitoa kierrätystä. Kierrätystä ei myöskään ole se, että materiaalia kerätään ja lähetetään sitten poltettavaksi tai kaatopaikalle.

Jos kutsumme tuotetta kierrätettäväksi, meille se tarkoittaa seuraavaa:

  • Meillä on toimiva logistiikka, joka pystyy hoitamaan asiakkaan/projektin asennushukan kierrätyslaitoksellemme.
  • Hukka käsitellään laitoksessa, jossa on riittävä kapasiteetti ja tekniikka, siten että se voidaan käyttää kokonaan tai osittain uusien tuotteiden raaka-aineena.

Ilmoitamme myös, koskeeko kierrätys vain asennushukkaa vai koko lattiaa purkamisen jälkeen.

Tämä kierrätettävyyden määritelmä liittyy ISO 14025 -standardiin ja muodostaa pohjan Tarketti ReStart -kierrätysohjelmalle.

Kierrätämme oman valikoimamme homogeeniset ja heterogeeniset muovilattiat tietyin ehdoin, linoleumin, sekä käytöstä poistetut tekstiililaatat, joissa silmukkanukka ja PA6-lankaa. Pyrimme jatkuvasti tekemään töitä sen eteen, että saisimme laajennettua kierrätettävien tuotteidemme portfoliota.

Tutustu ReStart-kierrätysohjelmaamme nettisivuillamme tai pyydä lisätietoja alueesi myyjältä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi