Circular Collection, todellista kiertotaloutta

Päivämäärä: 21.9.2021

Olemme vakuuttuneita siitä, että kiertotalous on oikea strategia säästää maapallomme resursseja, pienentää jätevuorta sekä hidastaa ilmaston lämpenemistä. Siksi kokosimme yhden kattomalliston alle kaikki kierrätettävät mallistomme.

Tämä tarkoittaa, että asennushukalle ja käytöstä poistetuille materiaaleille on paikalliset toimivat keräysrutiinit sekä sitä, että materiaali ei päädy kaatopaikalle tai polttojätteeksi, vaan me kierrätämme materiaalit raaka-aineiksi, joita hyödynnämme uusien lattioiden valmistuksessa.

Kaikki Circular Collection –malliston tuotteet ovat täysin ftalaatittomia, niissä on matalat emissiopäästöt sekä tuotteilta löytyy EPD (Environmental Product Declaration), MHS (Material Health Statement) sekä ruotsalainen eBVD. Valtaosalla tuotteista on myös M1.

Mallistoon kuuluu kaikki iQ-sarjan homogeeniset vinyylilattiat, tekstiililaatat PA6-langalla, Tarkettin linoleumilattiat, Excellence Genius –heterogeeniset vinyylilattiat sekä iD Square –LVT-malliston lattiat.

Uraauurtavaa teknologiaa

Otimme kaksi vuotta sitten käyttöön uraauurtavan teknologian, jonka avulla liima ja tasoitteet pystytään pesemään pois puretuista muovilattioista. Pian sen jälkeen perustimme laitoksen, jossa langat voidaan erotella vanhoista tekstiililattioista.

Kierrätyksessä ei kuitenkaan ole kyse vain teknisistä ratkaisuista – koko ketjun aina rakentamisesta kierrätykseen pitää toimia. Siksi olemme panostaneet myös purettujen lattioiden keräysrutiinien kehittämiseen. Haluamme näyttää, että kiertotalous on todellisuutta, ja olla muille toimijoille inspiroiva esikuva, joka ryhtyy sanoista tekoihin. Tarkettin Circular Collection on osoitus tähänastisista saavutuksistamme.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi