Protan Prefab -elementtikermi on kestävä ja ympäristöystävällinen vesikate

Päivämäärä: 31.3.2020

Protan Prefab -elementtikermi on takuuvarma, ympäristöystävällinen ja paloturvallinen ratkaisu. Kustannustehokas yksikerrosvesikate on suunniteltu erityisesti kattoelementtiteollisuuden käyttöön.

– Protan Prefab valmistetaan mittatilaustyönä tekniset määräykset ja vaatimukset huomioiden, Mika Seppänen Protan Oy:stä kertoo.

Protan Prefab mahdollistaa saumattoman kattoelementin. Leveysmitoitus tehdään elementin mittojen mukaisesti. Kermirullan pituus voi olla jopa 500 metriä, joten asennus onnistuu isollekin alalle ilman pituus- ja päätysaumoja.

Prefabin ainutlaatuiset fläpit vesikatteen alapuolella takaavat tuulikuormalaskelmien mukaiset kiinnitykset niin reuna-, nurkka kuin keskialueilla. Tuote on paloturvallinen ja se täyttää Suomen ja muiden Pohjoismaiden normien mukaiset paloluokkavaatimukset.

Takuuvarma

Kestävä Protan Prefab -elementtikermi on takuuvarma ratkaisu. Tuotteella on 10 vuoden vedenpitävyystakuu.

Materiaalitakuu on joko 10 tai 15 vuotta sen mukaan, valitseeko asiakas mukaan myös PRAMS-sopimuksen, jolla varmistetaan katon säännölliset huoltotoimenpiteet.

Ympäristöystävällinen

Ekologisuuden merkitys kasvaa, mikä koskee myös rakennusmateriaaleja. Valmistustapa, teknologia ja tuoteominaisuudet tekevät Protan Prefab -elementtikermistä yhden markkinoiden ympäristöystävällisimmistä vesikatteista.

Protan-tuotteilla on EPD ( Environmental Product Declation) -hyväksynnät. Rakennukselle on Protanin tuotteita käytettäessä mahdollisuus saada LEED- tai BREAM-pisteitä.

Tuotteet valmistetaan Norjassa vesivoimaenergiaa käyttäen REACH-hyväksytyistä raaka-aineista eikä tuotannosta synny jätettä.

Paloturvallinen

Protan Prefab -elementtikermin yhtenä vahvuutena on paloturvallisuus. Protan-tuotteet hitsataan kuumailmalla eikä asennuksessa käytetä avotulta.

Protan-kermit ovat itsestään sammuvia (self extinquihing), joten ne eivät edistä palon leviämistä. Tämä takaa niin asennusvaiheen kuin käytönaikaisen paloturvallisuuden.

Kustannustehokas

Protan Prefab on myös kustannustehokas. Elementtikermiä käyttäen katto saadaan kerralla valmiiksi, joten työmaalla ei tarvitse odotella toisen vesikatekerroksen asentamista. Katon asentamiseen eivät juuri sääolosuhteet vaikuta, mikä jouduttaa työmaan etenemistä. Mitä ripeämmin rakennustyöt etenevät sitä nopeammin tilat ovat muuttovalmiit.

Protanin kermit säilyttävät hyvin ominaisuutensa ja niillä on pitkä elinkaari. Käyttökokemukset Suomessa, esimerkiksi Turkuhalli (vuonna 1991) ja Hartwall Arena (vuonna 1997) osoittavat tuotteen soveltuvuuden pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje