Protan-vakuumikatto tuulisiin ja vaativiin olosuhteisiin

Päivämäärä: 3.5.2022

Protan-vakuumikatto on erinomainen tapa saneerata vanha katto.  Vakuumikatolla alipaineventtiilit imevät kermin ilmatiiviisti kiinni vanhaan pintaan, joten mekaanisia kiinnikkeitä tai liimausta ei tarvita.

Vakuumikaton altistuessa tuulen voimalle muodostuu katteen ja kantavan rakenteen väliin alipaine.

– Protanin vakuumikatto sopii erityisen hyvin suomalaisille katoille, joita koettelevat ankarat ilmasto-olosuhteet ja kovat tuulet. Vakuumikatto onkin jo Norjassa laajasti käytetty tapa uudisrakennuksissa ja saneerauskohteissa, toimitusjohtaja Teemu Tuuli kertoo.

Nopea asennus

Vakuumikattojärjestelmä takaa nopean asennuksen ja nopean rakennusprosessin. Kate asennetaan käyttäen kahden tai neljän metrin levyisiä kermejä.

Vakuumikaton asennus onnistuu säässä kuin säässä. Kuumailmahitsaus minimoi paloriskit, ja lopputuloksena on tasaiset, vahvat saumat.

 

Vakuumikattojärjestelmässä katolle asennetaan alipaineventtiilit, jotka päästävät katteen ja ilmatiiviin alustan väliin kertyneen ylipaineen pois. Venttiilit sijoitetaan katolle suunnitelmien mukaan paikkoihin, joissa alipaine on suuri, kuten kulmiin ja räystäille.

Kermin kiinnittämiseksi kattopinnalle ei tarvita mekaanisia kiinnikkeitä, joten höyrynsulkukerrosta ei tarvitse puhkaista. Kermit asennetaan ilmatiiviisti myös räystäisiin ja läpivienteihin.

Vakuumikattojärjestelmä soveltuu erinomaisesti suurten kattopintojen saneeraukseen.

Katemateriaalia riittää

Viime aikoina on uutisoitu paljon rakennusmateriaalipulasta ja siitä ollaan oltu huolestuneita. Toimitusjohtaja Teemu Tuulen mukaan Protanin vesikatemateriaalia tulee riittämään kesän tarpeisiin.

– Protanin tehdas Norjan Drammenissa palvelee ensisijaisesti pohjoismaisia markkinoita, ja perustuotteiden saatavuus tulee olemaan hyvä koko kesän, Tuuli korostaa.

Protanilla on 50 vuoden kokemus korkealaatuisten ja kestävien vesikatteiden valmistuksessa. Teknisesti luotettavat ja ympäristöystävälliset vesikatteet on kehitetty pohjoismaisiin, vaativiin ilmasto-olosuhteisiin.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän