Protan Projektisuunnittelutoimistolta kattojen laskennan ja suunnittelun asiantuntijapalvelut

Päivämäärä: 14.6.2022

Protan projektisuunnittelutoimisto palvelee arkkitehteja, suunnittelijoita, konsultteja, rakentajia ja urakoitsijoita huippuluokan teknisellä asiantuntemuksella ja tarjoaa optimoidut vesikattoratkaisut uudisrakennukseen ja saneerauskohteeseen. Käytössämme ovat nykyaikaiset suunnittelutyökalut, kuten ProPlan, Prokalk ja BIM.

ProPlan on Protanin kehittämä ainutlaatuinen katon suunnitteluun kehitetty ohjelma, joka löytää nopeasti parhaan kattoratkaisun projektille. ProPlan visualisoi kohteesta 3D-kuvan sekä määrittelee kohteen mukaisesti tarvittavat vedeneristysmateriaalit, asennusratkaisun, neliömetrit, eristeet, kiinnikkeet ja tarvikkeet. ProPlan helpottaa myös monimuotoisten kattojen suunnittelua ja materiaalilaskentaa, katso kuva alapuolella.

    

Kuva 1 Monimuotoiset katot suunniteltu Proplanilla

ProPlan-suunnitteluohjelma tukee kustannustehokkuutta ohjelman laatiessa yksityiskohtaisen materiaalien ja tarvikkeiden erittelyn sekä asennussuunnitelman. Nämä säästävät merkittävästi aikaa asennuksessa ja logistiikassa. Yksityiskohtaiset tiedot mahdollistavat myös asennuksen ennakoinnin, joten materiaalit on mahdollista tilata hyvissä ajoin.

ProPlanin laskemalla optimaalisella vesikateratkaisulla saavutetaan haluttu U-arvo ja täytetään palovaatimukset. Ympäristöystävällisyys on myös tärkeää. Kun tarvittava materiaali ja tarvikkeet on laskettu tarkkaan kohteen mukaisesti, vältytään hävikiltä ja hukkapaloilta.

Protanin vesikattoratkaisut löytyvät myös digitaalisessa tuotekirjasto ProdLibista. Kirjastossa on esimerkkirakenteet betoni-, puu- ja teräsalustoille. Suunnittelijan käytössä on kattavat suunnitteluohjeet ja tekniset tiedot Protanin kateratkaisuista. ProdLibistä ne on mahdollisuus viedä omalle työpöydälle CAD- ja revit-ohjelmiin.

Protan tarjoa myös kohdekohtaiset tuulikuormalaskelmat. Protanin vesikattoratkaisut ovat pitkäikäisiä ja kestäviä kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Tuotteilla on erittäin hyvä repäisylujuus. Tämä on erityisen tärkeää kohteissa, joissa katto on alttiina voimakkaalle tuulelle.

Protanin laajaan BIM-objektien valikoimaan kuuluu 13 kattorakenne- ja 11 tuoteobjektia. Tuoteobjektiin on mahdollista sisällyttää myös tiedot kunkin tuotteen EPD:stä (A1-A3). Arkkitehdit ja suunnittelijat voivat siten helposti tarkastella EPD-tietoja suoraan BIMobject.com- sivulta ja tehdä ilmastoviisaita valintoja ilmoitettujen tietojen perusteella.

Edellä mainittujen lisäksi nettisivuillamme on laaja valikoima teknisiä piirustuksia sekä tuotekohtaiset dokumentit, todistukset, hyväksynnät ja kuvaukset.

Protanin asiantuntijat ovat asiakkaiden käytettävissä projektin jokaisessa vaiheessa. 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje