Paroc kehitti julkisivuihin sääturvallisen eristeen

Päivämäärä: 12.3.2013

Paroc on tuonut markkinoille kerrostalojen tuulettuviin julkisivuihin soveltuvan energiatehokkaan Paroc Cortex One -eristeratkaisun, jossa kosteus- ja paloturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuotteen ominaisuudet nousevatkin parhaiten esille vaikeissa sääolosuhteissa, kuten meren läheisyydessä rakennettaessa.

Betonielementtiteollisuuden tarpeisiin tarkoitettu innovatiivinen Paroc Cortex One on suunniteltu asiakkaan kanssa yhteistyössä. Paroc Cortex Onessa yhdistyvät perinteinen pehmeä kivivillaeriste ja erillinen tuulensuojakankaalla pinnoitettu kivivillalevy eli tuulensuojalevy yhdeksi yhtenäiseksi tuotteeksi. Lämmöneristelevy on päällystetty palamattomalla tuulta ja sadetta pitävällä Cortex-pinnoitteella, jolloin saadaan yhtenäinen sekä lämpöä, tuulta, ääntä että paloa eristävä tuote.

Cortex One soveltuu käytettäväksi betonielementtirakennusten tuuletettuihin julkisivuihin. Tuote sallii vesihöyryn poistumisen rakennuksesta ja se ylittää P1- ja P2-luokan rakennusten paloturvallisuusvaateet kuulumalla paloluokkaan A2-s1, d0.

Tuote voidaan asentaa jo elementtitehtaalla elementtien pintaan ja näin säästytään työmaalla monelta työvaiheelta. Lisäksi eristelevy toimii jo rakennusvaiheessa lämmöneristeenä, sekä suojaa talon rakennetta tehokkaasti tuulelta ja sateelta. Tästä syystä seinärakenteeseen ei pääse tiivistymään kosteutta rakentamisen aikana.
Elementtien käyttö mahdollistaa myös sen, että rakennukseen saadaan lämpö päälle nopeammin elementtien asennuksen jälkeen kuin vanhalla tekniikalla, jossa eristäminen tehdään vasta työmaalla.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Toimistorakennus K Oy Metsätapiola Espooseen

Toimistorakennus K Oy Metsätapiola Espooseen

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Espoo...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

Flytour XD Helsinki

Flytour XD Helsinki

Helsinki

Arkkitehdit-Q4:n suunnittelema FlyTour XD koostuu elokuvasalista ja kahvilast...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän