Paroc kehitti julkisivuihin sääturvallisen eristeen

Päivämäärä: 12.3.2013

Paroc on tuonut markkinoille kerrostalojen tuulettuviin julkisivuihin soveltuvan energiatehokkaan Paroc Cortex One -eristeratkaisun, jossa kosteus- ja paloturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuotteen ominaisuudet nousevatkin parhaiten esille vaikeissa sääolosuhteissa, kuten meren läheisyydessä rakennettaessa.

Betonielementtiteollisuuden tarpeisiin tarkoitettu innovatiivinen Paroc Cortex One on suunniteltu asiakkaan kanssa yhteistyössä. Paroc Cortex Onessa yhdistyvät perinteinen pehmeä kivivillaeriste ja erillinen tuulensuojakankaalla pinnoitettu kivivillalevy eli tuulensuojalevy yhdeksi yhtenäiseksi tuotteeksi. Lämmöneristelevy on päällystetty palamattomalla tuulta ja sadetta pitävällä Cortex-pinnoitteella, jolloin saadaan yhtenäinen sekä lämpöä, tuulta, ääntä että paloa eristävä tuote.

Cortex One soveltuu käytettäväksi betonielementtirakennusten tuuletettuihin julkisivuihin. Tuote sallii vesihöyryn poistumisen rakennuksesta ja se ylittää P1- ja P2-luokan rakennusten paloturvallisuusvaateet kuulumalla paloluokkaan A2-s1, d0.

Tuote voidaan asentaa jo elementtitehtaalla elementtien pintaan ja näin säästytään työmaalla monelta työvaiheelta. Lisäksi eristelevy toimii jo rakennusvaiheessa lämmöneristeenä, sekä suojaa talon rakennetta tehokkaasti tuulelta ja sateelta. Tästä syystä seinärakenteeseen ei pääse tiivistymään kosteutta rakentamisen aikana.
Elementtien käyttö mahdollistaa myös sen, että rakennukseen saadaan lämpö päälle nopeammin elementtien asennuksen jälkeen kuin vanhalla tekniikalla, jossa eristäminen tehdään vasta työmaalla.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Olympiastadionin uudistaminen  Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsink | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän