Paroc Delign

Päivämäärä: 28.9.2015

Julkisivurakentamisen uusi innovaatio mahdollistaa ulkoseinän jatkuvan, saumattoman linjan

Paroc Delign on uudenlainen, innovatiivinen sandwichelementtijärjestelmä, jolla voi halutessaan häivyttää elementtirakennusten julkisivuista tyypilliset pystysaumat. Pystysaumojen yli jatkuvat horisontaaliset elementtisaumat tuovat täysin uudenlaisia visuaalisia mahdollisuuksia julkisivurakentamiseen.

Paroc Delign -konsepti on täydellinen, integroitu julkisivujärjestelmä, joka koostuu elementeistä, kiinnikkeistä, tiivisteistä ja listoista. Delign-listajärjestelmä mahdollistaa vaakaraitojen kaltaiset, jatkuvat horisontaaliset linjat julkisivussa ja saman linjan jatkumisen myös rakennuksen kulman ympäri.
Kustannustehokkaita Delign-elementtejä on saatavana useissa eri väreissä.

– Delign-järjestelmän kaltaista ratkaisua arkkitehdit ja suunnittelijat ovat erityisesti toivoneet. Sen ansiosta heidän on mahdollista suunnitella entistä näyttävämpiä ja persoonallisempia julkisivuratkaisuja , kuvailee Delign-järjestelmän suunnittelusta Parocin osalta vastannut Jim Willberg.

Varsinainen innovaatio Delign-konseptissa on helppokäyttöinen kiinnitys- ja listajärjestelmä, joka peittää elementti- ja listakiinnikkeet. Kun elementtien kiinnikkeet jäävät näkymättömiin pintalistan alle, rakennuksen pystysaumat sulautuvat paremmin muuhun julkisivuun.

Delign on turvallinen ja nopea asentaa

Delign-järjestelmän näkyvimmän osan muodostavat syvän elementtisauman Paroc Shadow -sandwichelementit, joiden ydin on kivivillaa ja pinnat terästä. Niiden paksuus julkisivuissa vaihtelee useimmiten välillä 120–300 mm.

Ulkonäkönsä lisäksi Delignin keskeisimpiä etuja on sen erittäin nopea ja helppo asennus. Peitelistat toimitetaan asennusvalmiina integroitavaksi elementtisaumoihin eivätkä ne vaadi jatkotyöstöä työmaalla. Delign-järjestelmä on vesitiivis välittömästi asennuksen jälkeen.

– Ensimmäinen Delign-kohde on jo valmistunut Rovaniemelle ja toinen kohde valmistuu syksyn 2015 aikana Tukholmaan Bromman lentokentälle. Jo nyt Delign on saanut erittäin innostuneen vastaanoton asiakkailtamme, Willberg kertoo.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän