Mistä viemärin haju johtuu?

Päivämäärä: 7.2.2023


Novosan on Suomen ainoa julkisiin vessoihin – aina suunnittelusta elinkaaren aikana tarvittaviin tuotteisiin ja palveluihin – erikoistunut yritys ja vessa-asiantuntijoiden työpaikka on kirjaimellisesti vessa. Olemme kiertäneet vajaat 14 vuotta julkisia WC-tiloja, etsineet ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin ja ratkoneet tuhansia kiinteistöjen näihin tiloihin liittyviä ongelmia. Usein nämä ongelmat liittyvät tiloihin muodostuviin hajuhaittoihin, jotka ovat luonnollisesti epämiellyttäviä. Ongelma voi olla kestänyt kauan ja kiinteistöjen saama palaute kiusallista, mutta ratkaisu saattaa olla hyvinkin helposti löydettävissä – useissa tapauksissa ongelma johtuu lattiakaivosta.

Kuivunut ja toimimaton lattiakaivo ongelman juurisyy


Likainen, viallinen tai kuivunut lattiakaivon vesilukko on usein syynä viemäristä nousevaan ikävään hajuun. Vesilukolliset lattiakaivot toimivat parhaiten kohteissa, joissa vettä käytetään päivittäin, eikä lattiakaivo pääse kuivumaan. Vesi pääsee haihtumaan perinteisistä lattiakaivoista ja nämä kuivuvat luonnollisesti, jos ne ovat pitkään käyttämättä. Useissa tilanteissa veden kaataminen lattiakaivoon auttaa, mutta aina syy hajuhaittoihin ei johdu lattiakaivon kuivumisesta, vaan voi olla, että itse lattiakaivon kansi ei istu tiiviisti lattiakaivoon tai se on pois paikoiltaan. Näin hajut ja viemärikaasut kulkeutuvat tilan sisäilmaan. Nyt meillä on tarjota ammattilaisille tähän ongelmaan entistä tehokkaampi ratkaisu, Green Drain Professional – lattiakaivon hajulukko.

Green Drain Professional on tiivis ja tehokas ratkaisu


Novosanilla on näiden lattiakaivoihin liittyvien ongelmien ratkomiseksi etsitty pitkään yksinkertaista ja tehokasta ratkaisua, jolla voidaan auttaa kiinteistöalan ammattilaisia heidän päivittäisessä työssään. Nyt tuomme markkinoille Green Drain Professional -hajulukot kuudessa eri koossa. Hajulukot soveltuvat käytettäviksi lattiakaivojen lisäksi esimerkiksi muissa putkissa, kuten hormeissa sekä viemäri- ja ilmausputkissa. Green Drain sopii käytettäväksi kuten takaiskuventtiili ja käyttökohteet ovat lähes rajattomat. Tämänhetkisestä valikoimasta löytyy ratkaisut putkille ja kaivoille, joiden halkaisija on 38–135 mm.

Parempaa sisäilmaa vaivattomalla ratkaisulla


Green Drain on vaivaton, toimintavarma ja erittäin helposti ilman erillisiä työkaluja asennettava hajulukko. Hajulukon ilmatiivis silikonikalvo aukeaa veden tai ilman paineesta ja sulkeutuu, kun veden- tai ilmantulo lakkaa ja mahdollistaa näin virtauksen vain yhteen suuntaan. Tyypillisin käyttökohde hajulukolle ovat lattiakaivot, joissa se antaa veden virrata vapaasti lattiakaivon läpi, mutta ei päästä ilmaa lattiakaivosta toiseen suuntaan. Näin hajut pysyvät siellä missä pitääkin, eli viemärissä, eivätkä pääse kuormittamaan sisäilmaa. Green Drain estää viemärikatkun, bakteerien ja virusten, hyönteisten ja terveydelle haitallisten kaasujen, kuten radonin*, kulkeutumisen tilaan. Rakenteensa ja toimintaperiaatteensa vuoksi Green Drain soveltuu myös hyvin kohteisiin, joiden käyttöaste on vähäinen.
 

Green Drain Professional pähkinänkuoressa:
 

·        Estää taudinaiheuttajien leviämisen viemäreistä hengitysilmaan

·        Ei vaikuta läpivirtausvolyymiin tai -nopeuteen

·        Helppo puhdistaa

·        Helppo asentaa, irrottaa ja huoltaa

·        Toimii takaiskuventtiilin lailla ja estää tehokkaasti takaisinvirtauksen

·        CE-sertifioitu ja laajasti testattu
 

*Radonkaasu 
Radon on hajuton, väritön, mauton ja vaikeasti havaittava kaasu. Se ei aiheuta heti oireita, mutta pitkällä aikavälillä Radonille altistuminen lisää keuhkosyövän riskiä. Radon kulkeutuu maaperästä sisätiloihin rakenteiden raoista kuten lattian halkeamien, liitosten, läpivientien tai lattiakaivojen kautta. Sisäilman radonpitoisuuden voi tarkistaa vain mittaamalla – vanhan asunnon radonpitoisuuden vuosikeskiarvo ei saisi ylittää 300 Bq/m3. Uusissa rakennuksissa raja on 200 Bq/m3. Lähde: Sisäilman epäpuhtaudet ja hajut – Hengitysliitto.Ota yhteyttä - me autamme mielellämme.
novosan.fi

  

Lisää tuotteesta Green Drain Professional - hajulukko

Green Drain Professional - hajulukko

Green Drain Professional -hajulukko antaa veden virrata vapaasti lattiakaivon läpi. Samalla hajut pysyvät siellä missä pitääkin – viemärissä. Toimintavarma ja erittäin helposti asennettava hajulukko – se on siisti, kalvotekniikalla toimiva ja sopii erityisesti ammattikäyttöön. Estää tehokkaasti hajujen, hyönteisten, viemärikaasujen ja- veden nousun tiloihin. Ammattikäyttöön tarkoitettua Green Drain -hajulukkoa käytetään lattiakaivoissa. Se toimii myös muissa putkissa kuten hormeissa sekä viemäri- ja ilmausputkissa.

Green Drain 1.5 Professional-hajulukko (38 mm)
Green Drain 2 Professional-hajulukko (50-58 mm)
Green Drain 3 Professional-hajulukko (75-85 mm)
Green Drain 3.5 Professional-hajulukko (89-100 mm)
Green Drain 4 Professional-hajulukko (102-110 mm)
Green Drain 5 Professional-hajulukko (120-135 mm)
Green Drain Professional -kuvastoa
Tuotteet

Tuotteet

Tuotevalikoima.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä.

Lue lisää

Videokirjasto

Videokirjasto

Tuote-esittely- ja asennusvideot.

Lue lisää

Referenssihankkeet Novosan Oy

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Sampokeskus - Kauppakeskus Rovaniemi

Sampokeskus - Kauppakeskus Rovaniemi

Sampokeskus on palvellut rovaniemeläisiä ja Lapin pääkaupungissa vierailevia ...

Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sello

Espoo

Keskeisellä paikalla olevan valtavan rakennushankkeen ensimmäinen vaihe ava...

VM Karting Center

VM Karting Center

VM Karting Center on sisäkarting-keskus, jossa on Pohjoismaiden suurin ja vau...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje