Lumonin auringonsuojaverhoilla lämpö- ja näkösuojaa

Päivämäärä: 23.4.2019

Kevään ollessa hyvässä vauhdissa katseet kääntyvät parvekkeelle. Jos parvekkeelle haluaa suojaa auringon lämmöltä ja valolta, on ratkaisuna Lumonin auringonsuojaverhot.

Auringonsuojaverhot ovat Lumonin projektipäällikkö Maunu Mielityisen mukaan yhä suositumpia.

– Auringonsuojaverhot lisäävät kuumina kesäpäivinä asumismukavuutta, kun aurinko ei pääse suoraan paahtamaan parvekkeelle. Etenkin viime kesänä auringonsuojaverhot osoittivat tarpeellisuutensa.

– Auringonsuojaverhoilla saadaan parvekkeesta ikään kuin yksi huone lisää. Lämpösuojan lisäksi verhot antavat näkösuojaa. Auringonsuojaverhoja voidaan käyttää myös kaiteen osalle parvekelasituksen lisäksi.

Neljä vaihtoehtoa                    

Lumonin auringonsuojaverhovalikoimaan kuuluu neljä verhovaihtoehtoa. Väreinä ovat valkoinen ja harmaa, ja molempia värejä on sekä läpinäkymättömänä että läpikuultavana.

– Verhojen heijastuspinta vähentää lämpöhaittaa. Läpinäkymätön verho suojaa paremmin lämmöltä kuin läpikuultava verho. Läpinäkymättömässä verhossa heijastuma on 60 prosenttia ja läpikuultavassa 40 prosentin luokkaa, Mielityinen kertoo.

Parvekelasiin integroitavat Lumonin auringonsuojaverhot ovat helppokäyttöiset ja jokaisen lasin verho liikkuu itsenäisesti.

– Lasikohtaisten verhojen avaaminen ja sulkeminen on sujuvaa. Niitä on mahdollista liikuttaa alhaalta ylöspäin ja ylhäältä alaspäin. Näin verhon voi jättää vaikkapa keskeltä auki.

Auringonsuojaverho on myös kestävä ja huoltovapaa. Puhdistukseen riittää imurointi ja niin halutessaan verhon voi pestä kevyesti. Verhot pysyvät ojennuksessa ylä- ja alaosassa olevien alumiiniprofiilien ansiosta.

Auringonsuojaverhot on mahdollista asentaa myös jälkikäteen parvekelaseihin.

Talolle yhtenäinen ilme

Auringonsuojaverhot asennetaan usein koko taloon parvekeremontin yhteydessä sekä uudis- että peruskorjauskohteissa, mikä antaa rakennukselle yhtenäisen ilmeen.

Projektipäällikkö Maunu Mielityisen esimerkkikohde on Kuopiossa sijaitseva Asunto Oy Kuopion Brahenkatu 5. Kolmikerroksisessa talossa tehtiin parvekeremontti, jonka yhteydessä lähes kaikkiin parvekkeisiin asennettiin auringonsuojaverhot.

– Kallavedelle avautuva yhtenäinen parvekelinja on nyt tyylikäs. Parvekkeiden uusissa lasikaiteissa on silkkipainokuvio. Parvekelasit ovat kirkasta lasia, joihin on asennettu valkoiset, läpikuultavat auringonsuojaverhot, Maunu Mielityinen kertoo.

Kuvat: Lumon
Teksti: Irene Murtomäki

Referenssihankkeet Lumon Suomi Oy

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Koukkuniemen vanhainkodin uudistus

Korjaus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen kaupungilla on 2020-luvulle ulottuva Koukkuniemen alueen kehittämis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän