Linjasaneeraus tulossa – miksi vanhat lattiakaivot pitäisi uusia?

Päivämäärä: 22.11.2022

Vanhat lattiakaivot, joihin ei ole enää saatavilla nykymääräykset täyttäviä varaosia, suositellaan linjasaneerauksen yhteydessä vaihdettavan uusiin.

Lattiakaivojen tyyppihyväksyntäsäännöt muuttuivat Suomessa vuonna 1995. Tyyppihyväksyntäasetuksen voimaan tullessa myös kotimaisia lattiakaivotuotteita valmistava Vieser uudisti omat lattiakaivovalikoimansa. Hyvä syy kaivojen vaihtoon remontin yhteydessä löytyy siitäkin, että vanhoihin kaivomalleihin ei nykyisillä, siveltävillä vesieristeillä ole sertifiointeja eikä niiden yhteensopivuutta ole testattu.

 Rivitalokohde Helsingissä koki täydellisen kylpyhuoneen muodonmuutoksen linjasaneerauksen yhteydessä.

Kaivojen uusimista puoltaa myös se seikka, etteivät vanhat kaivot ja korokerenkaat enää vastaa nykypäivän tyyppihyväksyntäsääntöjä, eivätkä nykyiset koroke- ja kiilarenkaat sovellu vuosien 1980–1994 kaivomalleihin. Koska vanhoihin kaivoihin ei ole enää saatavissa varaosia, saatetaan asennuksissa käyttää nykyisiä korokerenkaita eikä liitoksen tiiveydestä ole tällöin varmuutta.

Saneerauksen yhteydessä kaivon vaihto todella kannattaa, myös visualisessa mielessä. Lue lisää kylpyhuoneen saneerausprojektista, jossa Vieser Line -linjalattiakaivon avulla onnistuttiin pääsemään asiakkaan haaveilemaan lopputulokseen. Kauniin lopputuleman lisäksi, mielenrauhaa asiakkaalle tuo Vieserin myöntämä 10 vuoden järjestelmätakuu kaivo- ja kansiyhdistelmälle.

Tutustu Vieserin kaivotuotevalikoimaan täältä:

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje