Ilmaverhojen ekosysteemi – Frico Thermozone

Päivämäärä: 9.1.2017

Optimaaliseen sisä- ja ulkoilman erottamiseen, miellyttävää sisäilmaa

Ilmaverhot luovat näkymättömän ilmasulun ovi- tai kulkuaukkoihin. Ilmasulku erottaa huomaamattomasti ja tehokkaasti lämpötila-alueet toisistaan ilman, että se hankaloittaa kulkemista millään tavalla.

Thermozone-teknologia on tehokas tapa luoda näkymätön ilmasulku alhaisella äänitasolla. Sisäilma pysyy miellyttävänä ja energiaa säästyy. Fricon ilmaverhot ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen arvostuksen laadullaan, tehokuudellaan ja hyvällä muotoilullaan. Niitä käytetään yli 70 maassa ympäri maailmaa. Suomessa Frico on ilmaverhojen markkinajohtaja.

Miellyttävä sisäilma ja taloudellisuus

Monissa toimitiloissa kuten kaupoissa, tavarataloissa, teollisuus- ja varastotiloissa ovet ovat auki suurimman osan aukioloajasta. Sen seurauksena asiakkaat ja henkilöstö joutuvat kärsimään vedosta ja lämpötilan vaihteluista. Sisä- ja ulkoilman suuri lämpötilaero nostaa lämmitys- tai jäähdytyskustannuksia. Ilmaverhot pitävät sisäilman miellyttävänä poistamalla vedon ja vähentävät ratkaisevasti lämmitetyn tai jäähdytetyn sisäilman hävikkiä, mikä lyhentää ilmaverhojen takaisinmaksuaikaa merkittävästi. Ilmaverhot pitävät myös hyönteiset ja ulkoilman epäpuhtaudet kuten ajoneuvopäästöt ulkona.

Thermozone-teknologia

Fricon ilmaverhojen toiminnallisuus on optimoitu oville ja kulkuaukoille. Thermozone-teknologialla saavutetaan sekä optimaalinen sisä- ja ulkoilman erottaminen, että miellyttävä ilmasulku läpikuljettaessa. Thermozone ilmaverhojen keskeiset hyödyt:
• optimoitu ilmavirtageometria
• optimoidut suoritusarvot
• alhainen äänitaso
• älykäs ohjaus

Älykästä ohjausta

Suurimmassa osassa ilmaverhoista on SIRe ohjausyhteensopivuus, joka ohjaa automaattisesti ilmaverhon toimintaa. Ilmaverho säätyy automaattisesti kulkuaukon ilma- ja lämpötilaoloja vastaavaksi. Tunnistamalla oven avautumis- ja sulkeutumiskerrat ja mittaamalla ulko- ja sisälämpötilaa ilmaverho antaa tehokkaan suojan minimoiden samalla energiankulutuksen. SIRen älykäs ohjaus mahdollistaa ilmaverhon tehokkaan toiminnan kaikissa tilanteissa. Ilmaverhoa ei tarvitse edes kytkeä päälle tai pois vaan se hoitaa sen itse. Ilmaverho myös sopeutuu vuoden aikojen ja viikonpäivien vaihteluihin.

Alhainen äänitaso ja korkea suorituskyky

Fricon Thermozone-ilmaverhot kehitetään ja valmistetaan Ruotsissa, Göteborgin lähellä. Tuotteet testataan Euroopan parhaissa ilma- ja äänilaboratorioissa. Testien ansiosta Frico takaa kaikki tuotetiedoissa ilmoitetut suoritusarvot. Älykkäät laitteet ja Fricon pitkä kokemus alalta mahdollistavat tuotteiden äärimmäisen alhaisen äänitason ja erittäin korkeat suoritusarvot.

Käytännöllinen muotoilu

Fricon tuotekehitys tapahtuu tiiviissä yhteistyössä arkkitehtien, muotoilijoiden ja teknisten tuoteasiantuntijoiden kanssa. Ilmaverhot sulautuvat ympäristöönsä. Muotokieli on suunniteltu soveltuvaksi niin laadukkaisiin vähittäiskauppaympäristöihin kuin teollisuuteen. Upotettu asennus tekee ilmaverhoista lähes näkymättömiä, jolloin ilmavirta on ainoa näkyvä elementti.

Ilmaverhoasiantuntija Frico

Frico osaa ilmaverhot. Yritys on perustettu vuonna 1932. Ensimmäinen ilmaverho kehitettiin 40 vuotta sitten. Tarjoamme kaiken osaamisemme ja kokemuksemme käyttöönne ja teemme tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden, urakoitsijoiden, kiinteistön omistajien ja rakennuttajien kanssa.

Lisätietoja:

Marko Mustonen, Tuoteryhmäpäällikkö
puh. 0207 638263
[email protected] www.hedtec.fi

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän