Arkkitehtuuria talon kynnyksellä

Päivämäärä: 23.11.2018

Larsen Waterfront
Larsen Waterfront on Henning Larsen Architectsin suunnittelema rakennus, joka sijaitsee Aalborgissa ainutlaatuisella paikalla, veden äärellä.  Larsen Waterfrontissa on kaikkiaan 254 nuorisoasuntoa kahdessa eri rakennuksessa, joista toisessa on 2-5 kerrosta ja toisessa 3-15 kerrosta. Pohjakerroksessa on Himmerland Boligforening -asuntoyhtiön ravintola ja hallintotilat. Hanke on esimerkki siitä, miten yksinkertaisilla arkkitehtonisilla keinoilla voidaan rakentaa tavallisia asuntoja hienolle paikalle Aalborgin satama-alueelle, ja saada naapuriksi muita ikonisia rakennuksia kuten Musikkens Hus ja Nordkraft. Kunnianosoituksena arkkitehtifirmalle Himmerland Boligforening -asuntoyhtiö päätti antaa 14 500 m² suurelle rakennukselle nimen Larsen Waterfront.

Hankkeen on asentanut Siedle Studio-Partner, Erik Fals A/S, joka tuntee Siedlen järjestelmät erittäin hyvin.

Siedle haluaa toimittaa huolella harkittuja, korkealuokkaisia ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaan tarpeita. Positiivisen ja huolellisen yhteistyön tuloksena Siedle Studio-Partner Erik Fals valitsi ratkaisun, jossa sisä- ja ulkopuoli sulautuvat yhteen joustavasti ja tyylikkäästi samalla, kun se sopii erinomaisesti rakennuksen sisäänkäyntiin ja korostaa sen arkkitehtuuria. Hieno, lämmin minimalismi, joka seuraa aikaansa ja on samalla ajaton.  Ajaton design, joka sulautuu tyylikkäästi ja kauniisti rakennuksen arkkitehtuuriin. Larsen Waterfront -hanke on loistava esimerkki Siedle-ratkaisusta pääsisäänkäynnissä, jossa suunnittelulla ja arkkitehtuurilla on luotu täydelliset kehykset arkkitehtonisesti kokonaisvaltaiselle kokemukselle.

Järjestelmäratkaisu Siedle Vario -sarjalle

Larsen Waterfront -nuorisoasuntojen sisäänkäynnissä vierailijat vastaanottaa Siedle Varion video-, viestintä- ja järjestelmäratkaisu, joka on varustettu LED-valaistuksella, näytöllä ja ovipuhelimilla. Himmerland Boligforening -asuntoyhtiön hallintiloissa on sitä vastoin Siedle Vario -postilaatikko, palvelutiskejä, LED-valaistus sekä verkkopohjainen kulunvalvonta. Himmerland Boligforening -asuntoyhtiön hallintotiloissa videopaneelien suurilta näytöiltä näkyy, kuka seisoo ovella. Tarvittaessa videokuva voidaan yhdellä painalluksella noutaa näytölle. Siten ovea voidaan aina huomaamattomasti valvoa. Laitteiston tulee tietenkin näyttää yhtä edustavalta ja tyylikkäältä kuin itse rakennus.

Siedle Vario

Siedle Vario on esimerkki moduulirakenteisesta järjestelmästä, joka on suunniteltu kaikkia sisäänkäyntejä varten. Siedle Varion värivalikoima on suuri, ja se voidaan rakentaa eri tavoin. Sellaisia viestintävaatimuksia sisäänkäynnille tuskin on olemassa, joita Siedle Vario ei pystyisi tyydyttämään. Siedle Vario voidaan mukauttaa jokaisen designia koskevan toiveen ja arkkitehtonisen vaatimuksen mukaan. Siedle Vario -postilaatikot ovat myös osa järjestelmäkonseptia.

Siedlen yhteistyökumppanit

”Siedle Nordic A/S pyrkii optimoimaan ja jakamaan tietoa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen. Sillä tavalla me autamme varmistamaan, että heidän asiakkaansa valitsevat oikean ratkaisun. Työskentelemme määrätietoisesti luodaksemme kulttuurin, jossa me keskitymme jakamaan korkeatasoista tietoa asiakkaillemme”, Siedle Nordicin toimitusjohtaja Per Thomsen sanoo.

Yritysprofiili – Siedle Nordic A/S

Siedle täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset rakennusten sisäänkäynneissä ilman, että visuaalisesta vaikutelmasta tarvitsee tinkiä. Siedlen tuotevalikoimalla ja räätälöidyillä ratkaisuilla sisäänkäynnin viestintä- ja järjestelmäratkaisuista tulee tärkeä osa arkkitehtuuria. Saksalainen yritys tunnetaan sisäänkäyntien viestintä- ja järjestelmäratkaisujen johtavana yrityksenä, ja Pohjoismaissa se on aktiivisesti osallistunut viimeisten 30 vuoden aikana profiloitujen ja arkkitehtonisten rakennusten suunnitteluun. Siedle-ratkaisut kunnioittavat rakennuksen yleisiä linjoja ja esteettisiä ominaisuuksia, jotta ratkaisut vastaavat aina asiakkaan odotuksia ja käyttäjäystävällisyys otetaan huomioon. Siedle asettaa asiakkaan tarpeet, käyttöturvallisuuden ja järjestelmän turvallisuuden etusijalle, minkä vuoksi järjestelmien integrointimahdollisuudet ovat lukuisia ja kattavat monia eri aspekteja.

Lisätietoja:
info@siedle.fi
www.siedle.fi
puh. 040-8221302

Tietoa
Rakentaja: Himmerland Boligforening -asuntoyhtiö
Pääurakoitsija: A. Enggaard A/S
Arkkitehti: Henning Larsen Architects
Yhteistyökumppani: Siedle Studio-Partner Erik Fals A/S
Neuvoa-antava sähköinsinööri: COWI