Huomaamaton ovipuhelin kunnostettuun, rauhoitettuun ristikkorakenteiseen rakennukseen

Päivämäärä: 5.12.2022

Kun Siedle sai tehtäväkseen toimittaa ovipuhelinratkaisun Kööpenhaminan Christianshavnissa, Wilders Plads 7:ssä sijaitsevaan historialliseen rakennukseen, sen oli löydettävä esteettinen, huomaamaton ja kestävä ratkaisu, joka toimii ajanmukaisesti ja näyttää siltä kuin se olisi ollut siinä jo vuodesta 1732 lähtien, jolloin talo rakennettiin.

Materiaalin valinta ja malli olivat ratkaisevia

– Kauniiden, rauhoitettujen rakennusten kohdalla Siedle Nordicilla on erinomainen kyky löytää ratkaisuja, jotka suojeluviranomaiset hyväksyvät, myyntipäällikkö Allan F. Mikkelsen kertoo ja jatkaa: – Tässä materiaalin valinnalla ja mallilla on suuri merkitys, jotta erikoiselle hankkeelle löydetään oikea esteettinen ratkaisu.

– Hankkeen kohdalla olemme voineet käyttää vankkoja ja hyviksi osoittautuneita standardituotteitamme, Allan F. toteaa. – Se on hieno ja kunnioitusta täynnä oleva ratkaisu, jota olemme käyttäneet muissa Kööpenhaminan rauhoitetuissa rakennuksissa. Siedle Nordic toimittaa useille iäkkäille, rauhoitetuille rakennuksille Kööpenhaminassa kuten Wilders Pladsilla sijaitsevalle talolle, ja Siedle Classic -tuotteemme sopivat erittäin mainiosti niiden arkkitehtuuriin. Tuote on tulkintamme vanhasta, klassisesta ovipuhelimesta ja samalla erittäin huomaamaton. Tällä Siedlen standardituotteella olemme pystyneet ratkaisemaan melko erikoisen tehtävän ja auttamaan rakennuttajaa, arkkitehtiä ja sähköasentajaa onnistumaan työssään.

Sulautuu luonnollisesti rauhoitetun rakennuksen ilmeeseen

Siedle Nordic on toimittanut Wilders Plads 7:lle eli Christianshavnin vanhimpaan taloon ovipuhelimen kameralla, joka on upotettu huomaamattomasti kauniin, vanhan puuoven kehykseen kadunpuoleiseen ulkosivuun.
Talon sisälle on asennettu jokaiseen kerrokseen vastauspuhelin videonäytöllä.

Ristikkorakenteinen rakennus vuodelta 1732 käsittää kellarin ja neljä kerrosta. Melko vaikuttava talo jo silloin. Rakennus on saanut myös paljon huomiota osakseen, ja se kunnostettiin huolellisesti vuosina 2021—2022. Siedle Nordic on yhdessä arkkitehdin ja sähköasentajan kanssa päätynyt aivan oikeaan ratkaisuun, joka korostaa esimerkillisesti talon arkkitehtuuria ja talon rakennusajankohtaa.

— Talon uudistaminen ilman sen arkkitehtonisen ilmeen vahingoittamista vaatii paljon taitoa, Alla F. Mikkelsen selvittää. – Ovipuhelin ja kulunvalvonta eivät saa korostua. Malliltaan ja ilmeeltään sen on mieluiten muistutettava jotain, joka on ollut siinä alusta alkaen, vaikka silloin ei vielä tietenkään ollut ovipuhelimia. Juuri sellaista uskottavuutta Siedle Nordic pystyy tarjoamaan, kun kyse on historiallisista, rauhoitetuista rakennuksista.

Säilyttää toimivuutensa ja kauneutensa monen vuoden ajan

Siedle Classic -tuote on työstetty ja toteutettu siten, että pohjoismaisesta säästä huolimatta se voidaan asentaa ulos. Ovipuhelimen messinkilevyn on kestettävä todella monta vuotta.

– Siedle Classic on materiaalinsa puolesta esteettinen ja huolella valmistettu tuote, tässä on käytetty pronssitettua messinkiä, joka patinoituu tavalla, joka sulautuu luonnollisesti vanhoihin, rauhoitettuihin rakennuksiin, Allan F. Mikkelsen sanoo. – Olemme olleet yhteistyössä arkkitehti Finn Strabon ja Nordens Installationin kanssa juuri tämän ratkaisun saavuttamiseksi Wilders Plads 7:lle. Yksityinen rakennuttaja Wilders Plads Ejendomme omistaa alueen ja on vastannut tämän rakennuksen kunnostamisesta.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän