Arkkitehtuuri ja design sulatuvat yhteen

Päivämäärä: 20.2.2018

Valbyssä sijaitsevaan Carlsberg Forskerboligerne -rakennukseen (asuntoja tutkijoille) on valittu Siedlen oviviestintä.

Siedle on oviviestinnän johtava tuotemerkki. Monia palkintoja ja kunnianosoituksia rikkaampana Siedlen tuotteet edustavat innovatiivista designia, kestävää teknologiaa ja mahdollisimman paljon toimivuutta. Ne ovat tuotemerkin onnistumisen salaisuus yhtenä maailman johtavana oviviestinnän valmistajana. Kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin, muotoihin ja väreihin Siedle toteuttaa kaikkein kunnianhimoisimmat hankkeet, joille on asetettu korkeimmat arkkitehtoniset ja toiminnalliset vaatimukset.

Ikonisia referenssejä

Siedle on ehdoton johtaja sisäänkäyntien viestintä- ja järjestelmäratkaisujen alalla ja on mukana lukemattomissa rakennushankkeissa kaikkialla maailmassa. Siedle Nordic on ollut myös hyvin esillä Pohjoismaissa viimeisten 30 vuoden ajan viestintä- ja järjestelmäratkaisuillaan merkittävissä arkkitehtonisissa rakennuksissa kuten:

• Det Kongelige Bibliotek, Den Sorte Diamant, Kööpenhamina (Schmidt Hammer Lassen, 1999)
• Astrup Fearnley Museet, Oslo (Renzo Piano, 2002-2012)
• Operahuset i Oslo (Snøhetta, 2007)
• 8-Tallet I Ørestaden, Kööpenhamina (BIG (Bjarke Ingels Group), 2011)
• Det Nye Universitetsbibliotek, Aarhus, DNU (Cubo Arkitekter, C.F. Møller Architects, 2012-2019)
• Musikhuskvarteret Aalborgissa (Schmidt Hammer Lassen, 2015)
• Bestsellersin päärakennus Aarhusissa (C.F. Møller Architects, 2015)

Ei ole sattumaa, että Siedle valittiin yllämainittuihin ikonisiin hankkeisiin, sillä erittäin suuret haasteet voidaan toteuttaa vain ensiluokkaisella laadulla, joissa turvallisuudella on huomattavan suuri merkitys. Siedle toteuttaa hankkeita, joille asetetaan korkeimmat arkkitehtoniset ja toiminnalliset vaatimukset. Olipa sitten kyse kunnostuksesta tai uudisrakennuksesta, rakennuksen linjoja ja esteettistä ulkonäköä kunnioitetaan. 

Forskerboligerne, Carlsberg-byen, Kööpenhamina

Sisäänkäynti antaa tulijalle ensimmäisen vaikutelman rakennuksesta, ja se on tärkeä osa sen identiteettiä. Ovipuhelinta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota sekä toiminnallisuuteen ja vaikutelmaan siten, että arkkitehtuuri ja design sulautuvat yhteen ja muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Markkinoiden johtavana Siedle kehittää räätälöityjä ratkaisuja, joiden avulla pystytään luomaan suuria arkkitehtonisia visioita ilman, että laadusta tarvitsee tinkiä. Mukautetut viestintä- ja järjestelmäratkaisut kehitetään jokaista yksittäistä hanketta varten. Se näkyy Carlsberg-byenin Forskerboligerne-rakennuksessa, jossa Siedle on kauniisti viimeistellyt sisäänkäynnin ulkonäön.

Arkkitehtoninen vaikutelma ja täydellisyys

Osa Siedlen visiota on nimenomaan se, että oviviestintä otetaan huomioon rakennushankkeen alusta lähtien. Ja juuri se voidaan kokea Carlsberg-säätiön Forskerboligerne-rakennuksessa, Carlsberg-byen Kööpenhaminassa, missä sisäänkäynnin ulko- ja sisäpuolta täydentää hiekanvärinen Siedle Classic video-ovipuhelinlaite. Nyanssi, joka heijastaa rakennuksen ensiluokkaisia materiaaleja. Tarkasti harkittu materiaalivalinta tulee esille ainutlaatuisissa ja kauniissa ratkaisuissa. Keltainen, noin 3 200 m² kokoinen tiilirakennus, joka kuudessa kerroksessa käsittää 22 erilaista asuntotyyppiä sekä näyttelytiloja pohjakerroksessa. Rakennuksen on piirtänyt Praksis Arkitekter, ja tulos on todiste arkkitehtonisesta ajattelusta ja täydellisyydestä. Hankkeen on asentanut ENCO A/S, ja se vihittiin käyttöön vuonna 2016.

Katso tästä lisää Forskerboligerne-rakennuksesta: http://www.carlsbergfondet.dk/da/Om-fondet/Carlsbergfondets-bygninger/Forskerboligerne-i-Carlsberg-Byen

Muotoilua ja viimeistelyä ilman kompromisseja

Siedle-ratkaisut ovat niille, jotka asettavat suuria vaatimuksia sekä ulkonäölle että toimivuudelle. Niiden yksinkertainen muotokieli, tyylikäs design, syvä ja huolellinen viimeistely, ruosteen kestävyys ja muotoilun kestävyys ilman kompromisseja varmistaa, että odotukset voidaan aina täyttää ja sisääntulo saa erityisen viimeistellyn ulkonäön.

Lisätietoja: www.siedle.fi, puh. 040 8221302.

 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi