Uudet Ideafixin askelprofiilit

Päivämäärä: 19.2.2019

Uudet Ideafixin askelprofiilit sopii tiloihin, joiden yleisvalaistus on tarkoitus himmentää tai jopa sammuttaa väliaikaisesti tilaisuuksien aikana. Kun yleisvalo himmennetään, saattaa tilaisuus tai tapahtuma sisältää suuria valaistusvoimakkuuksien eroja. Ihmisen näkökyky on rajallinen, jolloin totuttelu esim. projisoitavan kuvan ja himmennetyn tilan välillä saattaa viedä aikaa. Henkilön iästä ja näkökyvystä riippuen oikean porrasaskelman löytäminen, askelman korkeuden sekä syvyyden hahmottaminen saattaa hämärässä olla hankalaa. Askelprofiilia asennetaankin yleisesti mm. teattereihin ja elokuvateattereihin sekä muihin paikkoihin, joissa tilan käyttäjäturvallisuus on etusijalla.

Askelprofiili näkyy portaiden yläpäästä ja alapuolelta, joka tekee porrasaskelman reunan löytämisen helpoksi. Jokainen askelma koostuu kahdesta eri valosta, joita voidaan himmentää eri valotilanteen mukaan. Esityksen aikana saadaan askelman ylävaloa kontrolloitua siten, ettei siitä synny heijastuksia valkokankaalle tai muulle heijastepinnalle. Porrasvalon alemman valonlähteen väriä voidaan vaihtaa mm. yrityksen imagon mukaiseksi. Penkkirivinumero tai muu oleellinen informaatio saadaan merkittyä erillisellä, askelmaan upotettavalla valorasialla.

Askelprofiili tuo tilaan myös näyttävyyttä ja harkitun viimeisteltyä lopputulosta. Asennus toteutetaan pinta-asennuksena, joten näkyvyyttä voidaan askelprofiilien avulla lähteä parantamaan milloin vain. Koska askelprofiilin valo-ohjaus toimii DMX himmentimellä, saadaan askelmavalaistus liitettyä salitekniikan esiasetettuihin valotilanteisiin.

Referenssihankkeet Ideafix Oy

Itellan pääkonttori

Itellan pääkonttori

Helsinki

Itellan 1100 toimistotyöntekijää saivat uudet työtilat Pasilan kuusikerroksis...

Valmet pääkonttori

Valmet pääkonttori

Espoo

Valmetin Espoossa sijaitsevan pääkonttorin upea valokatto toteuttiin LED-tekn...

Omnia ammattiopisto, Espoo

Omnia ammattiopisto, Espoo

Laajennus | Espoo | 25,00 milj €

Ammattiopiston laajennus on jatko-osa vuonna 2007 valmistuneeseen, niin ikään...

Iso Omena kauppakeskuksen laajennus

Iso Omena kauppakeskuksen laajennus

Laajennus | Espoo | Ei tiedossa

Espooseen Länsiväylän varteen valmistunut kauppakeskus Ison Omenan uudistukse...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän