Näin tehtiin Sokos Valtakulman julkisivun lednauhat

Päivämäärä: 21.6.2022

Kiinteistö Oy Valtakulma sijaitsee aivan Helsingin ytimessä ja on eittämättä yksi pääkaupungin kiintopisteistä. Liikerakennus valmistui vuonna 1952 ja se on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistö, joka on suojeltu. Kiinteistön omistaa SOK, ja siinä toimii Sokos-tavaratalo, Original Sokos Hotel Vaakuna, S-Market sekä useita ravintoloita.

Rakennus on kokonaispinta-alaltaan huimat 39 850 m2 .

Kun rakennuksen ilmettä haluttiin uudistaa julkisivuvalaistuksella, suunnitelmaksi varmistui LED-nauhojen käyttö niin, että ne ympäröivät koko kiinteistön kolmessa eri kerroksessa. Samalla kiinteistön staattiset mainospinnat päätettiin vaihtaa digitaalisiksi. Tämän kokonaisurakan voitti kilpailutuksen jälkeen Ideafix Oy, joka toteutti molemmat kokonaisuudet.

LED-valonauhat asennettiin korkeimmillaan yli 40 metrissä – asennusympäristö oli siis haastava. Ratkaisussa on yli 1,3 kilometriä (1300 metriä) ohjatusti väriä vaihtavaa lediä. Rakenteissa alumiiniprofiilia asennettiin samat 1,3 kilometriä. Järjestelmä toimii täysin ohjelmoitavalla DALI-ohjauksella ja kokonaisuudessa on yli 70 ohjauskoteloa.

Myös LED-suurkuvanäyttöjen asennusympäristö oli melko haastava vilkkaan liikenteen ja kiinnitysalustojen osalta. Vanhoista rakenteista purettiin mm. 3000 kiloa terästä. Mutta Ideafix on tottunut ratkaisemaan haasteet ja ne selätettiin myös tässä hankkeessa.

Paitsi näyttöjen maahantuonnin, Ideafix Oy toteutti myös hankkeen kokonaisurakan metalli- ja asennustöineen.

16 m2 :n LED-näyttöjä asennettiin kiinteistön eri puolille yhteensä 5 kappaletta.

Näyttöpinnoissa on miljoona kuvapistettä/ näyttö, joten tarkkaa kuvaa näkyy Helsingin ytimessä. Näyttöjen runkoihin käytettiin n. 200 metriä ja rapiat kuumasinkittyä teräsprofiilia.

Tämäkin hanke oli jälleen osoitus Ideafix Oy:n ammattitaidosta niin projektisuunnittelun ja johtamisen, kuin ratkaisukeskeisen asennustyönkin osalta. Ideafix on törkeen hyvä!


Ideafix Oy on audiovisuaalisen tekniikan, yritysten julkisivuvalaistuksen ja Cinema-tuotteiden maahantuoja ja laitetoimittaja. Yritysten teknologiakumppanina Ideafix on toiminut jo 30 vuoden ajan. Pitkä tie alan kärkituotteiden parissa on tuonut toimintaan varmuutta, huipputason osaamista ja tehokkuutta. Ideafixin menestyksen salaisuus on aina ollut tinkimätön asiakaspalvelu. Omat asentajat, monipuolinen tuotantokalusto ja omavaraisuus varmistavat asiakkaalle kaikki palvelut sovitulla aikataululla. Nykyaikainen audiovisuaalinen teknologia on luonteva osa digitalisaatiota ja tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Ammattimaisella ja aina alan uusimmalla teknologialla toteutettavat ratkaisumme parantavat asiakkaidemme mahdollisuutta tehokkaaseen viestintään ja liiketoimintaan. Palvelumme ei ole pelkkää laitteistojen toimittamista. Me olemme ratkaisukeskeinen yhtiö. Me ideoimme, suunnittelemme ja toteutamme toimivan sekä kustannustehokkaan kokonaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa. Ja lopputulos on aina törkeen hyvä!

Lisää tuotteesta LED-screenit

LED-screenit

Suurkuvaratkaisuillamme näyt varmasti ja herätät asiakkaan mielenkiinnon. Ideafixin kautta saat kestävät ja pitkäikäiset näyttöratkaisut vaativaan, ympärivuorokautiseen käyttöön.

Referenssihankkeet Ideafix Oy

IMAX, Itäkeskus

IMAX, Itäkeskus

Helsinki

Finnkino Itikseen Helsinkiin avattiin 30.11.2018 huippumoderni IMAX®-teatteri...

Nokia Arena

Nokia Arena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Tampereen ydinkeskustaan, radan päälle valmistunut Tampereen eteläinen Kansi ...

REDIn kauppakeskus

REDIn kauppakeskus

Uudisrakennus | Helsinki | 390,00 milj €

Helsingin elämyksellisin kauppakeskus REDI avataan syksyllä 2018. REDI mulli...

KAUPUNKIKESKUS KUOPION PORTTI

KAUPUNKIKESKUS KUOPION PORTTI

Kuopio

Kuopion Portti muodostaa modernin yrityskeskittymän matkakeskuksen yhteyteen ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän