Terassi sai uuden rakenteita suojaavan ja Suomen sääolosuhteita kestävän pinnan

Päivämäärä: 10.5.2022

Omakotitalon betonirakenteiselle terassille oli aika tehdä täydellinen muodonmuutos. Nyt terassia peittää tyylikäs ja elegantti kotimainen ElaProof+SAND-pinnoite, joka kestää kosteutta ja kulutusta.

Uudistettu terassi kutsuu asukkaita nauttimaan! ElaProof+SAND-pinnoitus kestää pakkasrasituksen ja siinä on uv-suoja, joten terassi pysyy hyväkuntoisena pitkään.

Kattoterassin 40-neliöinen laatoitettu lattia oli mennyt 17 vuodessa huonoon kuntoon. Keraamisten laattojen alle oli tunkeutunut kosteutta, ja laattojen alla oleva vedeneristys oli pettänyt, jonka johdosta terassin rakenteena oleva ontelolaatta oli kauttaaltaan märkä.

Asukkaiden toiveissa oli kokonaan uudenlainen ja helposti hoidettava lattiapinta. Monien vaiheiden jälkeen he valitsivat kohteeseen kotimaisen ElaProof+SAND-pinnoitteen. Ennen pinnoitustyötä kohteessa purettiin vanhat laatat ja alustan annettiin kuivua rauhassa. 

Rakenteiden kuivatuksessa ei käytetty laitteita, joten terassi huputettiin toukokuussa sateiden varalta, minkä jälkeen Suomen suven annettiin tehdä taikojaan. Tilannetta seurattiin säännöllisillä poranreikämittauksilla, jotka tehtiin Vaisalan rakennekosteusmittarilla.

Ontelolaatan kuivumista seurattiin säännöllisesti Vaisalan mittalaitteilla.

Vesitiivis ja vesihöyryä läpäisevä

Juhannuksen jälkeen terassin rakenteet olivat vihdoin kuivat, jolloin päästiin tekemään pohjatyöt: kaadot laitettiin kuntoon ja vedeneristys saatettiin nykyaikaisten vaatimusten tasolle betonin suojaukseen CE-merkityllä ElaProof H-käsimassalla.

Lopullinen pinta toteutettiin ElaProof+SAND Lattiapinnoitteella, jossa hiekan raekoko oli 0,7–1,2 mm eli karkein mahdollinen. Lopullinen pinta on mukavan karhea jalan alla ja vähentää liukastumisriskiä.

– ElaProof-pinnoitukseen ei tule saumoja, vaan se muodostaa yhtenäisen vesitiiviin pinnan. ElaProof on vesihöyryä läpäisevä eli hengittävä materiaali, joten alustassa mahdollisesti oleva kosteus pääsee poistumaan luonnollisesti, kertoo Jarno Kontio Build Care Oy:stä.

ElaProof+SAND-pinnoite levitettiin vesieristyksen päälle teräslastalla kahteen otteeseen.

– Yleensä ElaProof+SAND-pinnoite tuo jo itsessään riittävän vedeneristyksen sekä ulko- että sisälattioille, mutta tässä kohteessa vedeneristys haluttiin varmistaa, koska terassi on kokonaan kattamaton, joten se toteutettiin erillisellä käsittelyllä, Kontio perustelee.

Yksikomponenttisen ElaProofin kehitystyössä on pyritty helppokäyttöisyyteen ja hukkamateriaalin minimointiin.

Lakka viimeisteli helppohoitoiseksi

Terassin pinnoitus viimeisteltiin värittömällä ElaProof TopCoat -lakalla, jotta terassi on helppo pitää puhtaana.

Omakotitalon asukkaat eli terassin käyttäjät olivat tyytyväisiä terassin uuteen ulkonäköön ja siihen, että vedeneristys on varmasti kunnossa: kuluneen talven runsaat lumipeitekään eivät ole aiheuttaneet huolta terassin pinnalle tai vedeneristykselle.

– Tässä kohteessa pinnoitustyöstä vastasivat Laatukodit Uusimaa Oy:n ammattilaiset, mutta ElaProof-pinnoituksen voi tehdä itsekin, jos lasta pysyy kädessä, Kontio kertoo. Oman alueesi valtuutetut ElaProof-urakoitsijat löydät täältä.

Tutustu tuotteeseen ja hyödynnä tarjous!

Olemme koonneet sivuillemme kattavan valikoiman pinnoitustyömenetelmiä eri materiaaleille. ElaProof+SAND Lattiapinnoitteen voit levittää mm. betoni-, lastulevy- ja kipsilevylattialle. Pinnoitustyömenetelmät löydät täältä!

Katso alla olevalta videolta, miten tämän kohteen projekti eteni. Videon lopusta löydät myös alennuskoodin verkkokauppaamme!

ElaProof+SAND-pinnoituksen edut:

• Kokonaistaloudellinen ratkaisu

• Nopea asennus – asumishaitat minimoitu

• Kotimainen – kestää vaativat sääolosuhteet

• UV-säteilyn kesto ja radonsuojaus

• Tyylikäs ja kulutusta kestävä pinta

• Vesihöyryä läpäisevä pinnoitus

• Hajuton - ei sisällä liuottimia

• Vedeneristys varmistettu

Tiesitkö, että ElaProof on täysin isosyanaatti vapaa tuote ja siten turvallinen asukkaille ja pinnoittajille!

Aloita projektisi verkkokaupastamme!

Kampanjakoodilla: sand30 saat 30 % alennuksen kaikista ElaProof-tuotteista. Koodi voimassa 31.8.2022 saakka, eikä koske toimitusmaksua.

Klikkaa ostoksille: www.elaproof.com/kauppa


Build Care Oy on suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut suomalainen yritys. Yhtiön toiminnan kivijalka on patentoitu hengittävä ElaProof-pinnoiteteknologia, joka perustuu uraauurtavaan polymeerikemian innovaatioon.

REACH-hyväksytyistä raaka-aineista kehitetyt vesipohjaiset tuotteet muodostavat kuivuessaan elastisen pinnoitteen, joka suojaa kaiken tyyppisiä materiaaleja. Ympäristöystävälliset, turvalliset ja helppokäyttöiset ElaProof-tuotteet pidentävät rakennusten ja rakennelmien käyttöikää vuosikymmenillä.

Lisää tuotteesta ElaProof+SAND Lattiapinnoite sisä- ja ulkokäyttöön

ElaProof+SAND Lattiapinnoite sisä- ja ulkokäyttöön

M1-hyväksytty ElaProof+SAND Lattiapinnoite soveltuu sisä- ja ulkokäytössä mm. terasseille, portaisiin, parvekkeille ja kylpyhuoneisiin.

Käyttökohteet

Käyttökohteet

ElaProof soveltuu erittäin monenlaisiin käyttökohteisiin. Kestävyytensä ansio...

Lue lisää

Kauppa
Ammattilaisille

Ammattilaisille

Tuotetiedot ja dokumentit.

Lue lisää

Yhteydenotto
ElaProof – Tekniset  tiedot
ElaProofin käyttöturvallisuustiedote

Referenssihankkeet Build Care Oy

Puutarhurinkuja 7, Sipoo

Puutarhurinkuja 7, Sipoo

Sipoo

Asunto Oy Sipoon Pisaborg Bostads Ab, Puutarhurinkuja 7, kohde sijaitsee Sipo...

As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

Helsinki

Tämä upea arvokohde As. Oy Speranski, Merikatu 27-29 on Helsingin Eirassa on ...

Lahden Kansanopiston peltikaton pinnoitus

Lahden Kansanopiston peltikaton pinnoitus

Lahti

Pinnoittamalla ElaProofilla yrittäjä Tom Vasara säästää kymmeniä tuhansia euroja

Kattojen kunnostus

Kattojen kunnostus

Kattojen kunnostuksella saa lisää käyttöaikaa nykyiselle vesikatolle.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje