Sisäänkäynti ja kynnykset - ratkaisuja esteettömyyden lisäämiseen

Päivämäärä: 25.10.2023

Korpisella on laaja valikoima ratkaisuja kynnysten ja rappusten esteettömyyden lisäämiseen - kiinteät rampit, irralliset rampit, irtoluiskat ja taittorampit. Valikoimassamme on myös useita kynnyksen ylittämisen tarkoitettuja vaihtoehtoja.

RAMPIT


Sisäänkäyntien esteettömyyttä ratkaistaessa tulee ottaa huomioon rampin käyttäjä. Käytetäänkö ramppia pyörätuolilla vai rollaattorilla ja kuinka käyttötarpeen ajatellaan muuttuvan tulevaisuudessa?

Suositeltava rampin jyrkkyys on 8 % (1:12,5). Tämä tarkoittaa 8 cm nousua yhden metrin matkalle luiskaa. Tyypillinen kolmen askelman nousu on 40 cm ja tähän sopiva 8 % luiska on pituudeltaan 5 metriä. 8 % luiskassa tulee myös olla lepotasanne aina 5 metrin välein.

Kun ramppi rakennetaan 5 % (1:20) jyrkkyydelle lepotasannetta ei välttämättä tarvita. Kolmen askelman nousu on 40 cm ja tähän sopiva 5 % luiska on pituudeltaan 9 metriä. Rollaattorilla pystyy yleensä kulkemaan noin 15 % jyrkkää luiskaa. Yli 20 % jyrkkää luiskaa ei tulisi koskaan tehdä.Oven edustalla on hyvä olla tasanne helpottamaan sisäänkäyntiä. Ovi tulee saada auki turvallisesti ja tasanteella tulee olla riittävästi turvallista tilaa, kun ovea avataan. Vapaata tilaa on hyvä olla 150 x 150 cm. Kaiteiden osalta tulee muistaa tarve käyttää kaidetta molempiin suuntiin. Kaide on pakollinen, kun putoamiskorkeutta on yli 50 cm.

Kynnyksien luiskaus

Jo yhden senttimetrin kynnys on vaikea ylitettävä apuvälineen käyttäjälle. Sisätiloissa kynnykset tulisi mahdollisuuksien mukaan poistaa tai luiskata. Kun kynnysten poistaminen ei ole mahdollista kynnykset voidaan luiskata molemmin puolin.

Kynnysluiskien avulla kynnysten ylittäminen mahdollistetaan omatoimiselle apuvälineitä käyttävälle henkilölle. Kynnysluiskalla on tärkeää päästä mahdollisimman lähelle kynnyksen korkeutta, mutta ei yhtään yli. Ulkotiloissa kynnysten materiaali tulee olla hyvin jalan alla pitävää materiaalia.


Tuotevaihtoehdot

Kvistberga uudelleen asennettavat rampit


Kvistberga alumiininen ramppi on kevyt ja helppo asentaa paikalleen. Moduuleista kasattava ramppi on monipuolisesti muokattava ja uudelleen asennettavissa. Kulkutasona on verkko, joka pysyy puhtaana. Portaattomasti säädettävät jalat helpottavat asennustyötä ja turvalliset kaiteet varmistavat halutun lopputuloksen.
Lue lisää
 

Rullaramppi
 

Rullaramppi on erittäin tukeva ja kevyt alumiininen ramppiratkaisu rollaattorille, pyörätuolille ja tavarankuljetukseen. Rullaramppi on siirreltävissä esteeltä toiselle sekä se on helppo kasata ja ottaa mukaan. Rullaramppia voidaan käyttää kiinteänä ramppina, kuten perinteinen ramppi sekä siirrettävänä ramppina.
Lue lisää
 


Pikaramppi

 

Pikaramppi sopii loistavasti portaiden ylittämiseen ja rampin nopeaan asentamiseen. Ramppi sopii hyvin pyörätuolin, lastenrattaiden sekä sähkökäyttöisten kulkuneuvojen avuksi.
Lue lisää


 

Kynnysluiskat
 

Valmiit kynnysluiskat mahdollistavat kynnysten helpon ylittämisen pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenvaunuilla. Valikoimassa on alumiinisia ja muovisia kynnysluiskia.
Lue lisää
 

 

Tule tutustumaan tuotteisiimme

Korpisen laajaan tuotevalikoimaan ja käyttäjälähtöiseen toiminnallisuuteen voi tutustua Espoon Mäkkylässä sijaitsevassa näyttelytilassamme. Osan valikoimasta voimme tuoda myös teidän luoksenne. Kutsu Väiski-näyttelyautomme ja asiantuntijamme käymään! Lue lisää

Ota yhteyttä

Ratkaisut toteutamme asiakasta kuunnellen — käyttäjän tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä esteettömämpi ympäristö!

Korpinen asiakaspalvelu:
+358 9 5491 4400 | [email protected] | Yhteydenottolomake

Lisää tuotteesta Rampit

Rampit

Rampin pituuden määrää käyttötarkoitus. Onko tarkoituksena tehdä invaramppi vai käytetäänkö ramppia tavaran siirrossa? ​
Liikkumisesteisille ramppia tehdessä, on hyvä seurata alla olevaa Rakentamismääräyskokoelman ohjeistusta ja toteuttaa luiska 5-8 % kaltevuudella. Jyrkempää luiskaa kuin 20 %, on usein mahdotonta käyttää avustettunakaan.

Kiinteä ramppi, Kvistberga

Kiinteä ramppi, Kvistberga

Kvistberga invaramppi on valmistettu alumiinista, ne ovat kestäviä ja helppoj...

Lue lisää

Rullaramppi

Rullaramppi

Rullaramppi on tukeva ja kevyt alumiininen ramppiratkaisu rollaattorille, pyö...

Lue lisää

Pyörätuoliluiskat

Pyörätuoliluiskat

Perfolight luiskien valikoima on laaja.

Lue lisää

Salkkuramppi

Salkkuramppi

Tämä ramppi sopii loistavasti yhden/kahden portaan ylittämiseen ja rampin nop...

Lue lisää

Pikaramppi

Pikaramppi

Pikaramppi sopii loistavasti portaiden ylittämiseen ja rampin nopeaan asentam...

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Kvistberga kiinteä ramppi asennusohje 2022
Kaikki DWG-tiedostot

Referenssihankkeet Korpinen

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Espoo

Uusi hotellikonsepti pyrkii tuomaan arjen keskelle helpotusta omaishoitajil...

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

Sisp. korjaus | Lappeenranta | 4,50-5,30 milj €

Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteyteen on kesällä 2018 valmistunut K-siip...

Pohjolankadun Kotilinna

Pohjolankadun Kotilinna

Uudisrakennus | Tampere | 20,00 milj €

Tampereen Kotilinnasäätiö tarjoaa ikääntyneille mahdollisuuden asua turvallis...

Onnelanpolku palvelutalo

Onnelanpolku palvelutalo

Uudisrakennus | Lahti | 36,00 milj.e

Palvelukeskus Onnelanpolku on valmistunut vuonna 2014. Talossa on lounasta ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi