Näin toiminnallisuus ja esteettömyys korostuivat Päijät-Hämeen keskussairaalan uudishankkeessa

Päivämäärä: 13.12.2022

Päijät-Hämeen keskussairaalaan avattiin uusia tiloja Lokakuussa 2022. Uudishankkeessa kylpyhuone- ja wc-tilat varustettiin Korpisen Gaius-kylpyhuonetuotteilla, joissa korostuvat toiminnallisuus, esteettömyys, hygieenisyys ja kestävyys.

Korpisen avaimet käteen -toimitukseen kuului yli 8 000 tuotetta

Laajaan kokonaistoimitukseen kuului kylpyhuonevarusteiden lisäksi mm. peilit, laitekiskot, kirjoitustaulut, alkusammutuskaluston, sekä erilaisia pidikkeitä ja telineitä. Näin pääurakoitsijana toiminut Lujatalo sai hankittua invavarusteiden lisäksi kaikki muutkin varusteet helposti ja luotettavasti yhdellä sopimuksella. 

— On ollut mukava nähdä, että yhä useammin voimme olla asiakkaidemme projekteissa avuksi ottamalla vastuuta kylpyhuoneiden varustamisen ulkopuolellakin. Näin laajan asennusurakan onnistunut toteutus vaatii aktiivista yhteydenpitoa tavarantoimittajan, tilaajan, suunnittelijoiden, työmaan johdon ja asentajien välillä. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Päijät-Soten ja Lujatalon kanssa, toteaa Korpisen myyntijohtaja Antti Hyttinen.

Yllä virtuaalikuva Korpisen toimittamasta Gaius-konseptista.Voit liikuttaa kuvaa ja kaksoispainamalla suurentaa kuvan sekä klikata tuotteita. Oikean yläkulman valikosta voit valita tarkasteltavan huoneen. 

Tuotteiden puhdistettavuudella ja hygieenisyydellä on ratkaiseva merkitys käyttökustannusten muodostumisessa

– Gaius-tuotteet on helppo pitää puhtaana.  Lisäksi ne ovat antimikrobisia, mikä auttaa infektioiden torjunnassa. Antimikrobisuus on tuotteiden ominaisuus, joka säilyy koko niiden elinkaaren ajan, Anu Pennanen toteaa.

Kylpyhuone- ja wc-tiloissa apuvälineiden tulee olla mahdollisimman helposti havaittavissa. Esimerkiksi Päijät-Hämeen keskussairaalassa tukikaiteet ja -kahvat sekä suihkuistuimet ovat punaiset erottuen selkeästi muuten valkoisesta ympäristöstä.

– Värien kontrastit auttavat etäisyyksien ja tilan hahmottamisessa. Tutkimuksen mukaan punainen väri säilyy ihmisen lihasmuistissa kaikista pisimpään.

Värien kontrastit auttavat etäisyyksien ja tilan hahmottamisessa. Tutkimuksen mukaan punainen väri säilyy ihmisen lihasmuistissa kaikista pisimpään.

"Rakennusprojekti on ollut ratkaisevan tärkeä alueen sosiaali- ja terveydenhuollolle"

-Päijät-Hämeen keskussairaalan uudishanke on meille tärkein yksittäinen investointi sen jälkeen, kun keskussairaala valmistui vuonna 1976, kommentoi toimitusjohtaja Timo Louna Päijät-Soten tiedotteessa. Sairaalamme sai 2016 valtakunnallisen statuksen laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalana. Tähän vaikutti myönteisesti kuntayhtymän sitoutuminen kiinteistön kehittämiseen. Alueellamme tarjotaan jatkossakin laadukkaita ja kattavia sairaalapalveluja, ja käytössämme on uusinta sairaalateknologiaa, Louna kertoo.

-Jotta näin iso ja vaativa sairaalahanke valmistuu suunnitellun aikataulun ja laatutason mukaisesti, vaatii se saumatonta yhteistyötä rakennuttajan sekä urakoitsijan kesken. Projekti hoidettiin sekä Päijät-Soten että oman porukkamme puolesta erittäin ammattitaitoisesti, kiittää Lujatalo Oy:n työmaapäällikkö Sami Sairanen.

"Tämä on ollut upea yhteinen matka"

-Aloitimme rakentamisen 2019 ja silloin jo tavoitteeksi asetettu luovutuspäivämäärä piti päivälleen. Valmiissa rakennuksessa näkyy vahvasti käyttäjien kädenjälki, asiakasraadin näkemykset ja toteutuksessa rakentamisen ammattilaisten vahva sekä laadukas osaaminen, Päijät-Soten toimitilajohtaja Johanna Aitamurto iloitsee.

Päijät-Soten tiedote projektista on luettavissa täällä.

Referenssihankkeet Korpinen

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Espoo

Uusi hotellikonsepti pyrkii tuomaan arjen keskelle helpotusta omaishoitajil...

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

Sisp. korjaus | Lappeenranta | 4,50-5,30 milj €

Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteyteen on kesällä 2018 valmistunut K-siip...

Pohjolankadun Kotilinna

Pohjolankadun Kotilinna

Uudisrakennus | Tampere | 20,00 milj €

Tampereen Kotilinnasäätiö tarjoaa ikääntyneille mahdollisuuden asua turvallis...

Onnelanpolku palvelutalo

Onnelanpolku palvelutalo

Uudisrakennus | Lahti | 36,00 milj.e

Palvelukeskus Onnelanpolku on valmistunut vuonna 2014. Talossa on lounasta ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi