Näistä elementeistä koostuu esteetön keittiö

Päivämäärä: 7.9.2021

Esteetön arki on tärkeää

Ruoanlaitto ja arkiset askareet keittiössä ovat tärkeä osa elämäämme. On tärkeää, että jokainen voi käyttää keittiötään vapaasti, itsenäisesti ja turvallisesti. Säädettävät työpöydät ovat jo luonnollinen osa toimistojemme ergonomista arkea – miksi ei siis kaikkien keittiöidenkin.  

Korkeussäädettävät keittiöt mahdollistavat omatoimista työskentelyä keittiössä. Säädettävät yläkaapit soveltuvat kaikille ja parhaimmillaan ne antavat koko yläkaapiston käyttöön lyhytkasvuiselle henkilölle ja pyörätuolia käyttävälle henkilölle. Vaivattomasti muunnettavat keittiömme sisältävät monia yksilöllisiä ratkaisuja tuettuun asumiseen, erikoisoppilaitoksiin, hoitokoteihin, opetus- ja laitoskeittiöihin, yksityisasuntoihin jne.   

Helposti asennettavat korkeudensäätöjärjestelmät ovat kestäviä ja turvallisia ja niissä käytetään vain ensiluokkaisia materiaaleja

Työtason nostimet - työtaso uusiin korkeuksiin

Säädettävästä työtasosta on valtavasti hyötyä käyttäjälle – sen avulla työt onnistuvat helpommin ja itsenäisesti niin istuen kuin seisten eri korkeuksilla. 

Käyttäjästä riippuen työtasoja voidaan säätää joko sähköisesti tai manuaalisesti kammella kääntämällä. Osassa työtason nostimia on rakennettu automaattinen turvakytkin pysäyttämään nostimen liikkeen, kun este havaitaan ja työtaso tärähtää. Kaikkiin malleihin suositellaan turvakytkintä. Myös kulmamallista työtasoa voidaan säätää.

Yläkaapin nostimet – keittiökaapistot, jotka laskeutuvat luoksesi

Korkeussäädettävillä keittiökaapistoilla voidaan varmistaa, että jokainen käyttäjä näkee kaikkien kaappien sisällön ja ylettyy jokaiseen tavaraan. 

Ropox -nostimilla on mahdollista laskea koko kaappi suoraan alas, koko kaappi alas ja kohti käyttäjää tai ainoastaan pelkät hyllyt alas. Kaappien alla olevat turvapysäytyslevyt takaavat, ettei mitään jää puristuksiin kaapin ja työtason väliin. 

Asunnonmuutostöihin voidaan valita nostin, joka asennetaan vanhan kaapin sisälle. InDi-nostimessa vanha kaapisto jää ennalleen ja vain hyllyt siirtyvät alas kohti käyttäjää.

Korkeussäädettävä keittiöpöytä moneen tarkoitukseen

Säädettävä työpöytä on jo luonnollinen osa toimistojemme ergonomista arkea – miksi ei siis keittiöidenkin.  Säädettävä keittiöpöytä on ideaalinen ratkaisu kaikille perheenjäsenille – aikuisille, lapsille ja pyörätuolin käyttäjille. Pöytää voidaan käyttää monenlaisiin askareisiin, vaikkapa tietokoneella työskentelyyn tai ruoanlaittoon.

Ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa

Oletko suunnittelemassa, rakentamassa tai rakennuttamassa esteettömiä tiloja? Tarjoamme tueksesi kaiken asiantuntemuksemme. Kartoitamme yhteistuumin tarpeesi, suunnittelemme kanssasi ratkaisut ja varmistamme, että olet tyytyväinen lopputulokseen. Ota yhteyttä täältä.

Kuulitko jo Korpisen ja Apu-Tuotteen yhdistymisestä? Voimavarojen yhdistämisellä tarjoamme entistä kokonaisvaltaisempia esteettömän ympäristön ratkaisuja. Lue lisää liiketoimintakaupasta.

Lue lisää alla olevasta linkistä.

Referenssihankkeet Korpinen

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Seniorihotelli Ainola Espoossa

Espoo

Uusi hotellikonsepti pyrkii tuomaan arjen keskelle helpotusta omaishoitajil...

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

K-sairaala, Etelä-Karjalan keskussairaala

Sisp. korjaus | Lappeenranta | 4,50-5,30 milj €

Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteyteen on kesällä 2018 valmistunut K-siip...

Pohjolankadun Kotilinna

Pohjolankadun Kotilinna

Uudisrakennus | Tampere | 20,00 milj €

Tampereen Kotilinnasäätiö tarjoaa ikääntyneille mahdollisuuden asua turvallis...

Onnelanpolku palvelutalo

Onnelanpolku palvelutalo

Uudisrakennus | Lahti | 36,00 milj.e

Palvelukeskus Onnelanpolku on valmistunut vuonna 2014. Talossa on lounasta ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi