MEL-poistokone Masterventilta

Päivämäärä: 24.5.2023

Ulkosovitteinen rasvapitoisen ilman poistokone, yleensä katolle, esimerkiksi ammattikeittiön huuvalta tulevalle poistoilmalle.

MEL-poistokoneessa on LTO-patteri, jonka hyötysuhde täyttää ekodirektiivin vaatimukset. Patteri on lamellimallinen, tavanomaista harvemmalla lamellivälillä ja lamellin vahvuus on tavallista vahvempi. Hyötysuhde saadaan pidettyä hyvänä ja lisäksi patteri on helposti pestävissä tavallisella painepesurilla.

Käyttökohteita ammattikeittiön lisäksi on asuinkerrostalojen huoneistojen huuvien poistoissa, teollisuuden eri tilanteet, kuuman kestävät, rst-, hst- tai atex-sovellukset.

LTO:n teho kannattaa säilyttää

Keittiön ilmanvaihtotarve on suuri ja lämpöä poistetaan runsaasti. Kunnollinen lämmön talteenotto on panostuksen arvoinen - investoinnin takaisinmaksuaika jää lyhyeksi.

Rasvainen tai muutoin likainen ilma likaa tavanomaisen tiheälamellisen LTO-patterin ja heikentää melko nopeasti lämmön talteenoton tehoa. Etenkin keittiön huuvalta lähtevän poistoilman suodattaminen on haastavaa ja tiheälamellisen patterin likaantumista on vaikea välttää. Käytännön tilanteissa on havaittu, että lian tarttuvuus harvalamellisen patterin lamelleihin on vähäistä.

Helppohoitoinen

Energia saadaan parhaiten talteen pitämällä LTO-patteri puhtaana. Patterin puhtaaksi peseminen on taloudellisin vaihtoehto. Patteri pestään paikoillaan, kone voidaan varustaa mahdollisimman helppohoitoiseksi tarpeiden mukaan. Varustukseen voi kuulua mm. tilavat huolto-osat ja -luukut. Huoltoluukut saadaan vaikka koneen molemmille puolille.

Pesu hoituu painepesurilla ja pesuvedet voidaan johtaa haluttuun paikkaan. Pesuvesien poistoliitännät asennetaan tehtaalla valmiiksi koneen sivulle. Patteri pysyy puhtaana raskaassakin käytössä yleensä 2–3 pesukerralla vuoden aikana.

Likaantumista voidaan jonkin verran hidastaa esim. pestävillä metallisuodattimilla.

Pienemmät kustannukset

MEL-poistokone on tehokas ja varmatoiminen. Tästä on olemassa pitkäaikaisia käytännön kokemuksia, vanhimmat käytössä olevat MEL-koneet ovat 1990-luvulta.

Myös käyttökustannuksissa saadaan säästöjä, kun vältytään vaihtosuodattimien hankinnoilta ja vaihtotöiltä.

MEL-poistokone on myös edullinen hankkia.

Lukuisia sovellusmahdollisuuksia

MEL-poistokoneesta on valmistettu lukuisia versioita keittiön rasvaisen ilman poiston lisäksi. Myös teollisuuteen sopivia versioita on toimitettu. Ratkaisu löytyy myös rasvaiselle prosessi-ilmalle, kuumalle poistoilmalle tai aggressiivisia aineita sisältävälle ilmalle. Kone valmistetaan aina käyttöön parhaiten sopivista materiaaleista.

Helppo asennettava

Kone on valmiiksi ulkosovitteinen. Huoltosivulla on laitetila, jossa tekniikka on suojassa. Koneen päällä on konesaumakatto ja koneen pohjassa on tukeva alusta. Katon kulmissa on kunnolliset nostolenkit asennusta varten. Valmis kone asennetaan telineen päälle ja kiinteistön läpivienti yhdistetään koneeseen.

Ennen toimitusta tehdas toimittaa tarkat mittapiirrokset asennuksen ja valmisteluiden helpottamiseksi.

Vakiotoimitus koneella on sinkitty teräs/alumiini. Värillinenkin versio onnistuu.

Tilansäästö

Etenkin saneerauskohteissa nykyaikaiselle ilmanvaihtokojeelle on joskus vaikea löytää paikkaa kiinteistön sisältä. Sijoituspaikka voi hyvin olla kiinteistön ulkopuolella.

Tehtaan tuki suunnittelussa

Kone voidaan mitoittaa tarvittaessa tehtaalla. Masterventin suunnittelija-apu on käytettävissä sisällöltään oikeanlaista konemallia/-versiota haettaessa.

MEL-koneita voi myös olla useita yhtä tulokonetta kohti. Käyttö onnistuu myös muiden LTO-laitteiden kanssa.

Kotimaista laatua

Mastervent Oy on kotimainen perheyritys, jossa arvostetaan innovatiivista ajattelua. Yritys on toimittanut koneita lukuisiin julkisiin kohteisiin, kouluihin ja teollisuusrakennuksiin jo 30 vuotta. Koneita on yli 3 000 kohteessa.

Masterventin koneet suunnitellaan ja valmistetaan Nummelassa. Tuotannon kotimaisuusaste yltää korkealle tasolle, minkä ansiosta yritykselle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun kohteeseesi sopivin ratkaisu!
p. 09 22222 55
[email protected]
www.mastervent.fi
 

Referenssihankkeet Mastervent Oy

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Clarion-hotelli, Helsinki

Clarion-hotelli, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 120,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Meilahden potilastorni

Meilahden potilastorni

Korjaus | Helsinki | 95,00 milj €

Meilahden sairaalan Potilastorni sai peruskorjauksessa uusitut potilastilat j...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän