Masterventin ilmanvaihtokone pitää konepajan ilman puhtaana ja säästää euroja

Päivämäärä: 15.11.2022

Myös konepajoissa, hitsaamoissa ja maalaamoissa tarvitaan puhdasta ilmaa. Erinomainen väline tähän on Masterventin kehittämä KRS-THR ilmanvaihtokone, jossa on lämmön talteenoton pesuautomatiikka. Ilman laatu pysyy hyvänä, eivätkä ympäristö ja laitteet tummu likaisen ilman vuoksi. Henkilöstön hyvinvoinnista puhumattakaan.

Tehokas lämmöntalteenottolaite

Energiansäästö on entistäkin ajankohtaisempaa. Masterventin KRS-THR-ilmanvaihtokoneessa on tehokas lämmöntalteenottolaite. Ja se pysyy puhtaana automaattisella pesujärjestelmä. Hyötysuhde säilyy korkeana kaikissa tilanteissa.

Poistoilman suodattimia ei tarvita

Säästöä syntyy myös siitä, ettei koneessa ei ole poistoilman suodattimia. Konepajoissa ja hitsaamoissa poistoilmasuodattimen vaihtoväli on helposti 2-4 viikon välein. Isohkossa koneessa poiston suodatinsarja maksaa helposti noin 500,-. Jos vaihtotarve olisi kerran kuukaudessa, kustannus on 12 x 500,- = 6.000,- vuodessa. Lisäksi tulee vaihtamisen työkustannukset.

Syrjäyttävä ilmanvaihto

KRS-THR-ilmanvaihtokoneen ilman jakotapa on syrjäyttävä ilmanvaihto. Tuloilma tuodaan piennopeuspäätelaitteilla työskentelyalueelle. Huoneilmaa hieman kylmempi puhdas ilma tuodaan oleskelualueelle. Hallin poistettava ilma kerrostuu lämpimämpänä tilan yläosaan, josta se kerätään koneelle.

Edulliset pesukustannukset

KRS-THR-ilmanvaihtokoneen pesukustannukset ovat erittäin edulliset: noin 3 euroa/ kiekon halkaisija metreinä (sis. sähköt, vesi, lämpö, paineilma).

Lyhyt investoinnin takaisinmaksuaika

Koneen elinkaaren aikaisia kustannuksia laskettaessa on takaisinmaksuajalla iso merkitys. Tyypillisellä konepajaan hankittavalla järjestelmällä LCC-laskentaan perustuva investoinnin takaisinmaksuaika on tyypillisesti noin 7–8 vuotta, sisältäen suunnittelun, koneen, kanaviston ja työt.

Tutustu KRS-THR esiteeseen.

Kotimaista laatua ja tuotekehitystä

Mastervent Oy on kotimainen perheyritys, jossa arvostetaan innovatiivista ajattelua. Yritys on toimittanut koneita lukuisiin teollisuusrakennuksiin, kouluihin ja julkisiin kohteisiin noin jo noin 30 vuotta. Koneita on yli 3000 kohteessa.

Masterventin koneet suunnitellaan ja valmistetaan Nummelassa. Tuotannon kotimaisuusaste yltää korkealle tasolle, minkä ansiosta yritykselle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun kohteeseesi sopivin ratkaisu,p. 09 22222 55, 
[email protected]

Referenssihankkeet Mastervent Oy

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Clarion-hotelli, Helsinki

Clarion-hotelli, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 120,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Meilahden potilastorni

Meilahden potilastorni

Korjaus | Helsinki | 95,00 milj €

Meilahden sairaalan Potilastorni sai peruskorjauksessa uusitut potilastilat j...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi