Mapein Re-con Zero Evo

Päivämäärä: 1.11.2021

Lisäaine tuoreen betonimassan kierrätykseen

Betonia tuotetaan joka vuosi noin 10 miljardia kuutiometriä. Tästä määrästä 50 miljoonaa kuutiometriä jää rakennustyömaalla käyttämättä. Tämä betoni muodostaa nykyään jäteongelman ja on huomattava lisäkustannus rakennushankkeissa.

Nykyiset jäännösbetonin käsittelyyn tarkoitetut ratkaisut ovat kalliita käytössä, ja niillä betonista pystytään hyödyntämään hyvin pieni osa uudeksi betoniksi.

Miten Mapein tuotteet voivat auttaa betonin kierrätykessä?

Mapei on tuonut markkinoille järjestelmän, joka muuntaa kostean jäännösbetonin kemiallisesti kuivaksi runkoaineeksi ja jota voidaan käyttää uuden betonin valmistuksessa. Betoniauton pyörintäsäiliötä tyhjennettäessä muodostunut runkoaine on maakosteaa, joten jäännösbetonin käsittelystä ei aiheudu lietteeseen ja epäpuhtauksiin liittyviä ongelmia.

Yksi kuutiometri jäännösbetonia muunnetaan noin 2 200 kiloksi runkoainetta, joka on yhtä sopivaa betonin tuotantoon kuin muukin runkoaine. Tämän ansiosta ratkaisu käyttää betonin uudelleen 100-prosenttisesti, ja sen lisäksi prosessista saadaan hyvin arvokasta materiaalia.

Järjestelmää on kokeiltu 15–20 betonintuotantolaitoksessa Pohjoismaissa, ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä. Tämä on selkeästi tulevaisuuden ratkaisu.

  • Mapein Re-Con Zero Evo on kaksikomponenttinen jauhemainen lisäaine betonimassan kierrätykseen ilman ympäristöhaittoja ja ilman investointeja betoniasemilla.
  • Vähentää lietejätettä huomattavasti.
  • Pitää rummun puhtaana vähemmällä vesimäärällä.
  • 2,2 tonnia uudelleen käytettävää runkoainetta betonikuutiometriä kohden.
  • Helppo käyttää.

Tuotteen ominaisuudet

Re-Con Zero Evo on kaksikomponenttinen jauhemainen erikoispolymeerejä ja epäorgaanisia yhdisteitä sisältävä lisäaine, joka on kehitetty Mapein tutkimuskeskuksessa. Re-Con Zero Evo tekee tuoreesta betonista uudelleen käytettävää runkoainesta.

Re-Con Zero Evo -käsittelyn jälkeen betonimassa on täysin uudelleen käytettävissä runkoaineena eikä betonista aiheudu jätettä, kuten huuhteluvesiä jne. Re-Con Zero Evo-käsittelyn jälkeen sekoittimen sisäpuoli on erittäin puhdas, jolloin sen puhdistukseen tarvitaan vain vähäinen määrä vettä.

Lue lisää tuote-esitteestämme.

Haluatko kuulla lisää tuotteistamme? Ota meihin yhteyttä!

Sähköposti: [email protected]

Asiakaspalvelu: +358 9 867 8900

Tekninen tuki arkisin klo 8.00-16.00: 08001 3441

Lue lisää sivuiltamme.alla olevasta linkistä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi