Mapein Ultratop-designpinnoite Mall of Triplassa

Päivämäärä: 27.9.2021

Helsingin Mall of Tripla:an valittiin Mapein erittäin hyvin kulutusta kestävä Ultratop-designpinnoite, jota käytettiin kauppakeskuksessa yhteensä tuhansien neliömetrien alueella. Pinnoite on erinomainen lattiapäällyste julkisiin tiloihin, ja Ultratoppia löytyy myös Adidas-myymälöistä sekä Ikea-tavarataloista ympäri maailmaa.

Ultratop-sementtipohjaista pinnoitetta käytetään sisätiloissa julkisten tilojen lisäksi teollisuuslattioissa sisätiloissa sekä uusien ja vanhojen lattioiden sekä keraamisten alustojen tasoittamiseen ja viimeistelyyn. Pinnoite sopii 5 - 40 mm kerrospaksuuksina raskaalle jalankulkuliikenteelle, kuten kauppakeskuksiin, toimistoihin, myymälöihin, esittelytiloihin sekä lattioille, jotka altistuvat kumipyöräliikenteelle. Ultratop voidaan jättää lopulliseksi pinnaksi sen hyvän mekaanisen- ja hankauskeston ansiosta. Monipuolisuutensa ansiosta, se soveltuu lukuisiin erilaisiin design-pinnoituksiin myös yksityisissä tiloissa.

Käyttökohteita:

  • Lattiat kauppakeskuksissa, supermarketeissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuuslaitoksissa, esittelytiloissa ja asuintiloissa.
  • Lattiat, joilta vaaditaan hyvää hankauskestoa betonin, vanhan terrazzon, keraamisten laattojen tai luonnonkivien päälle.

Tuotteen hyödyt:

  • Erinomainen kulutuskestävyys – lähes ikuinen.
  • Erittäin nopeasti sitoutuva, itsetasoittuva ja hyvin kulutusta kestävä designpinnoite.
  • Useita värivaihtoehtoja
  • Pinta on helppo pitää puhtaana.
  • Voi korjata helposti.
  • Hyvä hankauskestävyys
  • Voidaan kiillottaa tai jättää kiillottamattomaksi mattapinnaksi.

Ultratop-pinnoitteen tekniset ominaisuudet

Ultratop on itsetasoittuva sementtipohjainen tuote, joka on saatavana vaalean harmaana, keskiharmaana, valkoisena, antrasiittina, punaisena sekä beigenä. Tuote sisältää erittäin nopeasti kuivuvia ja sitoutuvia sideaineita, silikaa, synteettistä hartsia sekä erikoislisäaineita reseptillä, joka on kehitetty MAPEIn tutkimuslaboratoriossa.

Kun Ultratop sekoitetaan veteen, saadaan itsetasoittuva massa, joka on helppo levittää käsin tai pumpulla 5 - 40 mm paksuuteen. Sitouduttuaan muutaman tunnin, Ultratop on saavuttanut korkean puristus- ja taivutuslujuuden sekä hyvän tartunnan alustaansa. Ultratop kuivuu nopeasti ja mahdolliset jatkokäsittelyt voidaan tehdä nopeasti.

Ultratop on luokiteltu CT - C40 - F10 - A9 - A2FL-s1 EN 13813:2002 standardin mukaisesti. CT tarkoittaa sementtipohjaista tuotetta, C40 ja F10 ilmoittaa puristus- ja taivutuslujuuden, A9 on Böhme hankauskesto ja paloluokka on A2FL-s1.

Ultratop voidaan kiillottaa noin 3 vuorokauden jälkeen timanttilaikalla kiiltäväksi tai jäljittelemään luonnonkiveä. Ultratopista voidaan tehdä myös ns. “Terrazzo alla Veneziana” -lattia, jossa timanttihiotaan esiin lattiassa oleva kiviaines. Näin saadaan hieno, yksilöllinen lattia nopeasti ja helposti.

Kuvat: Studio Mitteli

Haluatko kuulla lisää Ultratop-pinnoitteesta? Ota meihin yhteyttä!

Lisätietoja projekteista ja tuotteista: Soile Kontu-Valkonen, Project Manager / Mapei Oy
Sähköposti: [email protected]
Puhelin: +358 40 8344901

Lue lisää tuotteesta ja työohjeesta nettisivuiltamme alla olevasta linkistä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje